Gică Hagi îi injectează liderului Ligii 1 mentalitate şi spirit „Vreau ca FC Viitorul să fie oglinda mea”

Lider al campionatului, la finele lui 2016, FC Viitorul este o echipă cu mult talent, iar managerul tehnic Gică Hagi lucrează ca, zi de zi, mentalitatea de învingători a elevilor săi să fie tot mai solidă
 
FC Viitorul a ajuns în fericita postură de a folosi în meciurile oficiale din ce în ce mai mulţi tineri formaţi în propria Academie. În victoria cu FC Botoşani, 3-1 în ultimul meci al anului, echipa constănţeană a bifat un alt record stagional, aliniind nouă titulari din pepinieră: Buzbuchi, Hodorogea, Ţâru, Benzar, Nedelcu, Răzvan Marin, Chiţu, Iancu şi Florinel Coman. Pe parcursul meciului, a mai intrat un jucător din Academie (Alexandru Cicâldău), iar pe banca de rezerve au rămas alte patru produse interne (Tordai, Casap, Cioablă şi Vână). Astfel, FC Viitorul a avut pe foaia de joc 14 jucători din propria Academie din lotul de 18!
 
FC Viitorul a reuşit un parcurs foarte bun în prima parte a sezonului 2016/2017. Eforturile formaţiei lui Gică Hagi au fost răsplătite cu o clasare istorică pentru un club constănţean, primul loc în Liga 1 la intrarea în vacanţa de iarnă! Mulţumit de cele realizate până acum, „Regele“ vrea să aibă o echipă după chipul şi asemănarea sa. „În primul rând, trebuie să ajungem să avem o mentalitate de învingători, să ne placă să câştigăm. Vreau ca echipa să ajungă la nivelul meu, să fie oglinda mea. Să joace pe stilul meu, un fotbal bun, în care să comandăm, să ne impunem în teren şi să avem mingea, indiferent de adversar. Suntem în căutarea acestei mentalităţi. Cel mai important lucru la FC Viitorul e că tot ce ne vine de jos (n.r. din Academia proprie) e din ce în ce mai bun“, a spus Gică Hagi.

„Niciodată nu s-a dat dinainte învins, el joacă să câştige“

„Regele“ se bucură că are mulţi tineri talentaţi la dispoziţie. „Sunt cu noi de şase - şapte ani, sunt crescuţi în acest concept, sunt campioni ai României. Că e vorba de Cicâldău, Nedelcu, Marin, că sunt cei născuţi în 1998 şi 1999, care vor veni, avem o sumedenie. Sunt 15 jucători, nu ştiu cum o să-i bag pe toţi. Avem şi generaţia 1994 - 1995, care e foarte bună, a fost şi ea campioană, cu Ţâru, Hodorogea, Vână şi Iancu. Chiţu, de la 1991, e primul care a explodat, Benzar e de la 1992. Majoritatea au jucat la loturile naţionale ale României. Echipa are mult talent, ne trebuie doar o mentalitate, să creadă în ei, să se simtă fiecare puternic (şi deja au început), întrucât, ca grup, jucăm deja bine. Cu o mentalitate puternică vom putea face lucruri frumoase. Copiii ştiu mult fotbal şi au şi un bun mentor, care e făcut cu acest lucru şi care vrea să dea mentalitatea de învingător. Niciodată nu s-a dat dinainte învins, el joacă să câştige. Acesta e spiritul meu, pe care încerc să li-l dau lor“, arată Hagi.

Optar, dar şi play-maker

Managerul tehnic al FC Viitorul l-a remarcat în mod special şi pe Răzvan Marin, ajuns titular în Naţionala de seniori a României. „El e optar, dar a devenit şi play-maker, din când în când are şi calitatea unui decar. Dispune de tehnică foarte bună, joacă cu ambele picioare, mai trebuie să crească puţin la a vedea lucrurile mai repede. El oricum e pe un drum foarte bun, iar când va face şi aceasta, va deveni un jucător de top. În momentul de faţă, e unul dintre cei mai buni fotbalişti din Liga 1“, a punctat Gică Hagi.

Program dificil

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc se aşteaptă ca echipa sa să aibă o misiune dificilă şi în cele cinci partide care mai sunt din sezonul regulat până în play-off, cu Dinamo, Astra şi CFR Cluj în deplasare şi cu Pandurii Tg. Jiu şi Poli Timişoara la Ovidiu. „În 2017, avem cel mai greu program, trei deplasări grele, dar şi cele două partide de acasă sunt dificile, eu aşa le consider. Nu ştiu ce se va întâmpla la Tg. Jiu, iar Timişoara a jucat tot mai bine în ultimul timp, pe noi ne-a învins de două ori. Însă şi Viitorul este bună şi vom face puncte. Am zis că, dacă vom învinge Botoşaniul, ne vom bate apoi la locurile 1-2“, a mai spus Hagi.

Un alt secret al FC Viitorul

Tehnicianul Viitorului este de părere că lupta va fi strânsă în Liga 1, încă nu s-a decis nimic. „În play-off, va fi o diferenţă mică de puncte. Nimeni nu a dominat campionatul cap-coadă, nici chiar Steaua, care are lot foarte bun şi a cumpărat jucători importanţi. Suntem acolo. Lupta va fi deschisă. Unii spun dinainte că vor fi campioni, dar, în fotbal, e greu să anticipezi. Mai ales că, în iarnă, va fi o campanie importantă de achiziţii, iar echipele se vor schimba. Sigur, încrederea poate exista, cum şi noi avem încredere că putem face lucruri foarte mari. În fiecare meci, analizăm foarte bine adversarul, acesta e un alt secret al nostru. Mergem ca la o luptă, ştim unde oponentul e slab şi unde puternic. Niciodată nu ne schimbăm ofensiv, iar defensiv ne adaptăm adversarului“, a dezvăluit Gică Hagi.

Vor să facă două - trei transferuri

Potrivit acestuia, FC Viitorul vrea ca în iarnă să aducă doi - trei jucători. „Vrem să achiziţionăm jucători liberi, care să se încadreze în filosofia noastră de joc. Ne dorim să facem două - trei transferuri. Pot fi şi câteva ieşiri. Cei care vin de afară trebuie să aducă un plus. Pe de altă parte, am început o campanie să semnăm prelungiri de contract cu jucătorii, întâi a fost Benzar, apoi Chiţu şi Buzbuchi. Vom avea grijă şi de cei mici, care au confirmat. Ne gândim şi la cei de la echipa secundă“, a spus Hagi.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3114

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2652

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2151

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910