Sport

Gică Hagi, nemulţumit „Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci?“

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, observă că, în prezent, faţă de vremurile dinainte de Revoluţie, fotbalul românesc a involuat ca performanţe.
 
„În România, media trebuie să vorbească cu persoanele pozitive, care construiesc ceva. Cu nu în braţe nu se poate construi niciodată nimic. Trebuie să-i scoatem în faţă pe cei care au obţinut performanţe. Au trecut 30 de ani, domnilor, şi eu mă întreb de ce fotbalul e mai sărac. Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci? În toate. Aceasta e realitatea din România de care trebuie să vorbim în momentul de faţă. Ce trebuie să facem să devenim mai buni, să revenim pe scene? Cum renovăm stadioanele, cum facem un buget? Ce înseamnă să ştii să investeşti? Academii, cum aveau toate echipele în România. Cum erau toate stadioanele pline, de ce nu mai sunt? De ce sunt trei - patru stadioane renovate? De ce? Că au trecut 30 de ani. Oare aşa greu e ca ditamai oraşul să renovezi un stadion? N-avem 10 - 15 milioane? Fiecare primărie trebuie să facă acest lucru, e obligată! Pentru că e sport, iar sportul produce idoli. În România nu mai există decât lucrurile pentru care ne certăm de azi pe mâine şi nu ne uităm la valori. Să ne luptăm iar cu cei de afară. Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici? Vă întreb public. Că pe vremea mea ne luptam cu Europa. Asta-i întrebarea lui Hagi!“, a spus cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc.
 

„Restul sunt poveşti“

 
La conferinţa de presă de după meciul cu FCSB, o întrebare a unui ziarist, în legătură cu meciurile dintre FCSB şi FC Viitorul, l-a deranjat pe „Rege“. „Aş dori ca atunci când staţi cu mine de vorbă să fiţi mai serioşi. În faţa voastră e un om care a jucat fotbal, a făcut-o foarte bine, iar tot ce am făcut e ca să câştigăm, să avem o mentalitate foarte bună. Nu suntem destinaţi să câştigăm campionate, alcătuim o echipă foarte tânără, iar presa trebuie să fie obiectivă şi să vadă ce a făcut Viitorul în cei zece ani. Ce performanţe şi ce rezultate incredibile a obţinut această echipă tânără, frumoasă, cu şase - şapte jucători de 97, 98 şi 99. Să ajungi să te lupţi cu cele mari… Din când în când, mai pierdem şi noi, că nu avem experienţă la nivelul celor mari, dar talent la mine în casă găsiţi mult. Am făcut şi acel miracol, ieşind campioni, nu credea nimeni. Am învins CFR pe unde am prins-o. Am învins Dinamo cu nişte scoruri incredibile, când le vezi zici «aoleu, wow!». Ne bat la juniori şi-i batem la echipa mare. Acesta-i clubul nostru. Încă nu avem bugetul şi puterea să vă zicem în faţă că noi vrem să fim cei mai buni, campioni. Noi promovăm foarte mulţi jucători şi ne mândrim cu ce facem. Restul sunt poveşti. Prefer să fiu serios şi să merg pe drumul meu. Şi când am câştigat campionatul aţi vrut să o stricaţi. Totdeauna aţi găsit ceva negativ. Dar noi muncim şi facem treabă. Mentalitatea noastră e una singură: să-l baţi şi pe frati-tău, ca să te respecte. Atunci vei fi respectat. În rest, altceva nu există. Nu ne e frică de rezultate, ieşim la joc, cu toate echipele încercăm să jucăm fotbal. Nu ne schimbăm“, a arătat Hagi.
 

„Viitorul nu place şi nu va plăcea“

 
Fostul căpitan al echipei naţionale a subliniat că victoria de acum câţiva ani a FC Viitorul cu 5-2 în fieful Stelei (contestată de unii la acea dată) e una dintre cele mai însemnate performanţe ale echipei de pe litoral.
 
„Viitorul a bătut în zece oameni la Iaşi şi s-a salvat. Nu uitaţi acest lucru, cu un Alibec care a dat recital. În rest, mai erau trei meciuri în care trebuia să fac trei puncte. Am bătut şi la Dinamo, am avut şi acasă… Viitorul a câştigat la Iaşi în zece oameni, meci decisiv! Acesta-i răspunsul meu. În rest, gândiţi-vă că eu sunt foarte serios, la fotbal am mentalitate şi joc să câştig. Asta-mi place. În rest, la orice vă gândiţi voi.. Dar ştiu că trăiesc în România şi că Viitorul nu place şi nu va plăcea, pentru că joacă pe teren. Poveşti create şi când am ieşit campioni, o să creaţi şi mâine alta. Creaţi-le, ce să fac! Eu nu pot opri părerea şi opinia nimănui, dar noi am făcut lucrurile aşa cum trebuie. Acel rezultat de pe Ghencea e unul dintre cele mai mari performanţe, cu care ne mândrim. V-o spune Hagi! Să baţi Steaua în Ghencea cu 5-2 e performanţă a acelor copii care au jucat atunci. Bravo lor! Noi am făcut acel rezultat fiind serioşi. Pe Steaua nu e uşor să o baţi mereu. Sau pe Dinamo în Ştefan cel Mare la scor. Poate se produce şi acolo o poveste! Sau că am bătut CFR la ea acasă vreo şase meciuri“, a mai arătat Gică Hagi.
 

„Suntem o fabrică“

 
„Regele“ cere respect pentru tinerii Viitorului, care au realizat performanţe deosebite într-o perioadă scurtă de timp. „Când am ajuns la Constanţa am spus că e singurul oraş-port din lume care nu e campion la fotbal. Am făcut-o şi pe asta. Prin muncă, muncă şi iar muncă. Suntem o fabrică. Veniţi şi ne vedeţi cât stăm pe teren. Respectaţi-i pe aceşti copii! Când am câştigat campionatul, s-a făcut acea istorie de două luni. Cum să câştige Viitorul campionatul? Aoleu! Ce, Hagi e antrenor? Săracul! Învaţă. Vă convine, nu vă convine, s-a născut un club care a produs mult, 38 de jucători la Liga 1. Astea nu le vedeţi? Lăsaţi poveştile pe care le aveţi voi. Viitorul a câştigat 5-2 în Ghencea că a jucat un fotbal extraordinar de bun“, a menţionat Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, la Roland Garros în tricoul FC Viitorul, cu numele lui Hagi pe spate

22 May 2019 454

„E rândul tău să dai mai departe“ Kira, fiica lui Gică Hagi, se pregăteşte să predea cursuri de actorie pentru copii

21 May 2019 594

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 565

Dacă va câştiga Cupa României, FC Viitorul va beneficia de un traseu mai scurt în preliminariile Europa League

20 May 2019 752

Gică Hagi, despre momentul delicat prin care a trecut FC Viitorul „Ce faceţi, că mă daţi afară?“

15 May 2019 989

Gică Hagi a ajuns la 200 de meciuri pe banca tehnică a FC Viitorul

14 May 2019 362

FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Astra Giurgiu Gică Hagi - „Nu e o avanpremieră pentru finala de Cupă“

12 May 2019 461

În cazul în care se va construi un stadion la Constanța, „Regele“ exclude în totalitate inițiativa ca arena să se numească „Gheorghe Hagi“

11 May 2019 6120

Gică Hagi - „O repriză a doua extraordinară“ FC Viitorul a reacţionat foarte bine după ce a fost condusă la Ovidiu de Sepsi Sf. Gheorghe (galerie foto)

06 May 2019 466

„Am trecut printr-o săptămână grea” Pentru meciul FC Viitorul - Sepsi Sf. Gheorghe, de la Ovidiu, Gică Hagi a operat schimbări mari în lotul de jucători

03 May 2019 490

Editorial Cifre contra prejudecăţi. Ianis Hagi şi o întrebare de la conferinţa de presă

02 May 2019 790

Ce l-a dezamăgit pe Gică Hagi în meciul CFR Cluj - FC Viitorul „Trebuie să uităm repriza secundă“

01 May 2019 663

„Norocul nu poate ţine la infinit“ După calificarea în finala Cupei, FC Viitorul vrea să producă surpriza la Cluj, în meciul cu liderul CFR

27 Apr 2019 760

UPDATE Viitorul joacă joi la Ovidiu cu CSU Craiova pentru calificarea în finala Cupei României!

24 Apr 2019 623

Pe contre! Şi FC Viitorul, şi FCSB au încercat să dea lovitura de graţie Gică Hagi - „Aceasta e frumuseţea fotbalului“

23 Apr 2019 848