Gică Hagi, nemulţumit „Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci?“

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, observă că, în prezent, faţă de vremurile dinainte de Revoluţie, fotbalul românesc a involuat ca performanţe.
 
„În România, media trebuie să vorbească cu persoanele pozitive, care construiesc ceva. Cu nu în braţe nu se poate construi niciodată nimic. Trebuie să-i scoatem în faţă pe cei care au obţinut performanţe. Au trecut 30 de ani, domnilor, şi eu mă întreb de ce fotbalul e mai sărac. Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci? În toate. Aceasta e realitatea din România de care trebuie să vorbim în momentul de faţă. Ce trebuie să facem să devenim mai buni, să revenim pe scene? Cum renovăm stadioanele, cum facem un buget? Ce înseamnă să ştii să investeşti? Academii, cum aveau toate echipele în România. Cum erau toate stadioanele pline, de ce nu mai sunt? De ce sunt trei - patru stadioane renovate? De ce? Că au trecut 30 de ani. Oare aşa greu e ca ditamai oraşul să renovezi un stadion? N-avem 10 - 15 milioane? Fiecare primărie trebuie să facă acest lucru, e obligată! Pentru că e sport, iar sportul produce idoli. În România nu mai există decât lucrurile pentru care ne certăm de azi pe mâine şi nu ne uităm la valori. Să ne luptăm iar cu cei de afară. Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici? Vă întreb public. Că pe vremea mea ne luptam cu Europa. Asta-i întrebarea lui Hagi!“, a spus cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc.
 

„Restul sunt poveşti“

 
La conferinţa de presă de după meciul cu FCSB, o întrebare a unui ziarist, în legătură cu meciurile dintre FCSB şi FC Viitorul, l-a deranjat pe „Rege“. „Aş dori ca atunci când staţi cu mine de vorbă să fiţi mai serioşi. În faţa voastră e un om care a jucat fotbal, a făcut-o foarte bine, iar tot ce am făcut e ca să câştigăm, să avem o mentalitate foarte bună. Nu suntem destinaţi să câştigăm campionate, alcătuim o echipă foarte tânără, iar presa trebuie să fie obiectivă şi să vadă ce a făcut Viitorul în cei zece ani. Ce performanţe şi ce rezultate incredibile a obţinut această echipă tânără, frumoasă, cu şase - şapte jucători de 97, 98 şi 99. Să ajungi să te lupţi cu cele mari… Din când în când, mai pierdem şi noi, că nu avem experienţă la nivelul celor mari, dar talent la mine în casă găsiţi mult. Am făcut şi acel miracol, ieşind campioni, nu credea nimeni. Am învins CFR pe unde am prins-o. Am învins Dinamo cu nişte scoruri incredibile, când le vezi zici «aoleu, wow!». Ne bat la juniori şi-i batem la echipa mare. Acesta-i clubul nostru. Încă nu avem bugetul şi puterea să vă zicem în faţă că noi vrem să fim cei mai buni, campioni. Noi promovăm foarte mulţi jucători şi ne mândrim cu ce facem. Restul sunt poveşti. Prefer să fiu serios şi să merg pe drumul meu. Şi când am câştigat campionatul aţi vrut să o stricaţi. Totdeauna aţi găsit ceva negativ. Dar noi muncim şi facem treabă. Mentalitatea noastră e una singură: să-l baţi şi pe frati-tău, ca să te respecte. Atunci vei fi respectat. În rest, altceva nu există. Nu ne e frică de rezultate, ieşim la joc, cu toate echipele încercăm să jucăm fotbal. Nu ne schimbăm“, a arătat Hagi.
 

„Viitorul nu place şi nu va plăcea“

 
Fostul căpitan al echipei naţionale a subliniat că victoria de acum câţiva ani a FC Viitorul cu 5-2 în fieful Stelei (contestată de unii la acea dată) e una dintre cele mai însemnate performanţe ale echipei de pe litoral.
 
„Viitorul a bătut în zece oameni la Iaşi şi s-a salvat. Nu uitaţi acest lucru, cu un Alibec care a dat recital. În rest, mai erau trei meciuri în care trebuia să fac trei puncte. Am bătut şi la Dinamo, am avut şi acasă… Viitorul a câştigat la Iaşi în zece oameni, meci decisiv! Acesta-i răspunsul meu. În rest, gândiţi-vă că eu sunt foarte serios, la fotbal am mentalitate şi joc să câştig. Asta-mi place. În rest, la orice vă gândiţi voi.. Dar ştiu că trăiesc în România şi că Viitorul nu place şi nu va plăcea, pentru că joacă pe teren. Poveşti create şi când am ieşit campioni, o să creaţi şi mâine alta. Creaţi-le, ce să fac! Eu nu pot opri părerea şi opinia nimănui, dar noi am făcut lucrurile aşa cum trebuie. Acel rezultat de pe Ghencea e unul dintre cele mai mari performanţe, cu care ne mândrim. V-o spune Hagi! Să baţi Steaua în Ghencea cu 5-2 e performanţă a acelor copii care au jucat atunci. Bravo lor! Noi am făcut acel rezultat fiind serioşi. Pe Steaua nu e uşor să o baţi mereu. Sau pe Dinamo în Ştefan cel Mare la scor. Poate se produce şi acolo o poveste! Sau că am bătut CFR la ea acasă vreo şase meciuri“, a mai arătat Gică Hagi.
 

„Suntem o fabrică“

 
„Regele“ cere respect pentru tinerii Viitorului, care au realizat performanţe deosebite într-o perioadă scurtă de timp. „Când am ajuns la Constanţa am spus că e singurul oraş-port din lume care nu e campion la fotbal. Am făcut-o şi pe asta. Prin muncă, muncă şi iar muncă. Suntem o fabrică. Veniţi şi ne vedeţi cât stăm pe teren. Respectaţi-i pe aceşti copii! Când am câştigat campionatul, s-a făcut acea istorie de două luni. Cum să câştige Viitorul campionatul? Aoleu! Ce, Hagi e antrenor? Săracul! Învaţă. Vă convine, nu vă convine, s-a născut un club care a produs mult, 38 de jucători la Liga 1. Astea nu le vedeţi? Lăsaţi poveştile pe care le aveţi voi. Viitorul a câştigat 5-2 în Ghencea că a jucat un fotbal extraordinar de bun“, a menţionat Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3116

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 837

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1387

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1709

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2068

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6122

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2154

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910