Gică Hagi - „Nu știu ce trebuie să mai facem, să ieșim cu toții pe stradă?“. Cine trebuie să resusciteze sportul românesc

 

Gică Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, a adus din nou în discuție problema sprijinului de care trebuie să se bucure fotbalul și sportul românesc, cerând încă o dată o lege prin care să se acorde facilități multinaționalelor, astfel încât acestea să investească în cluburile sportive.


În fotbalul românesc, avem nevoie de entuziasm. Succesul aduce entuziasm și emulația în rândul nostru, al suporterilor, al tuturor, ca să resuscităm puțin și sportul colectiv, și fotbalul. Sperăm ca cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri foarte buni, care să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăim de azi pe mâine. O spunem și noi, și presa și toți ceilalți, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Nu știu ce trebuie să mai facem, să ieșim cu toții pe stradă, cerând să ne dea o lege, prin care să se implice multinaționalele. Cred că, în România, multinaționalele trebuie să resusciteze sportul. Multinaționalele! Nu altceva, nu Primăriile, nu Consiliile Județene, ele trebuie să facă infrastructura, să renoveze tot ce a lăsat în 90 fostul regim. Să fie nou totul, la nivel de top. Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii, cu ceilalți... Dacă nu, rămânem în spate. După 90, s-a făcut globalizare. Am vrut democrație? Aceasta e bazată pe firme, societăți care fac bani mulți, miliarde, în România, să vină să cumpere cluburi, să intre în cluburi, astfel încât acestea să aibă bugete foarte mari. Produc bani în România, nu suntem o țară doar de consum. Mai trebuie să și facem, a menționat Hagi, după meciul cu FC Voluntari.

 
„Portul Constanța e aici la noi și nici nu ne-am dat bună ziua“
 
„Regele“ este de părere că, în lipsa sprijinului important, România nu va mai avea rezultate importante la nivel de echipe.


Să dea Guvernul o lege. Simplă! 1,2,3% din cifra de afaceri. Să implice multinaționalele. Cum și noi avem la Constanța, Portul! Portul Constanța. E aici la noi și nici nu ne-am dat bună ziua. Suntem așa de departe de nu ne vedem unii cu alții. Așa de greu e... Parcă noi nu reprezentăm Constanța. Dar există interes? Nu! Și atunci ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem lucrurile în față. Vrem sport? Altfel, va ieși numai individual, o Simona, băiatul ăsta, Popovici, care ne duce în lume, e fantastic și ne dă speranță că se poate. Eu cred că românul e deștept, bun, dar trebuie susținut. Când nu susții un proiect la nivel național, nu are cum să iasă. Nimeni nu poate face de unul singur. De aceea v-am spus că sunt mic. Atât e forța mea, n-am alta. Decât să antrenez și să fiu pe teren, încercând să o fac bine, dar pentru celelalte aspecte nu am banii necesari. Toate cluburile din România au această problemă. Un club din țară nu cred că are buget mai mare de 10 - 12 milioane. Iar cei care au nu știi dacă mâine mai încep.   Sunt problemele clare ale fotbalului românesc, a punctat Gheorghe Hagi.


Vor să iasă campioni și cu echipa de fete

Farul are un centru puternic de copii și juniori, dar își propune obiective însemnate la toate nivelurile, iar pentru aceasta are nevoie de sprijin.

În fotbalul românesc, e nevoie de bugete de 25 - 30 de milioane. Până nu ajungem acolo... Voi vreți Champions League, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești. Trebuie măsurată bine, cu banii e groasă la mine. Sper ca și Constanța să vină sus, e echipa lor, nu a mea. A Constanței, a Dobrogei. Și sperăm să facă și stadionul pe care ni l-au promis. În 2024, maxim 2025, să fie stadion nou la Constanța. Nou-nouț! Pentru că orașul Constanța e mare, e al patrulea din România, având și șansa că și Hagi s-a născut aici. Farul m-a făcut, iar ce mi-a dat trebuie să întorc. M-am născut aici, acesta e locul meu, m-am întors acasă și ne dorim să facem un club mare, organizat foarte bine din toate punctele de vedere. Să aibă buget și să lupte cu cele mai bune din România. Din păcate, în momentul de față, nu putem emite pretenții mari, pentru că nu avem bani de achiziții. Și, cu toate acestea, încercăm să ne dezvoltăm, să facem terenuri mai multe, baze sportive, centru de copii și juniori, echipă de fete, cu care, în următorii doi ani, trebuie să ajungem să fim campioni. Orice club mare are o academie puternică. Farul are. Ne mai trebuie încă ceva, pe care trebuie să-l facem. Dar nu numai noi. Toată România. La nivel de cluburi, trebuie să ai un buget puternic, a mai spus Hagi.   


Sursa foto: Farul Constanța      

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Doliu în fotbal A murit, la 97 de ani, Gogu Cojocaru, marcatorul primului gol al litoralului în Divizia A

12 Jun 2024 1225

Atacantul Gabriel Iancu, transferat de Farul Constanța

12 Jun 2024 609

Kevin Boli nu mai este jucătorul Farului Constanța

12 Jun 2024 590

Farul Constanța s-a despărțit de jucătorul Amine Benchaib

12 Jun 2024 489

Alesia Nicol Dincă-Vuia, un nou transfer la Farul Constanța, campioana României

12 Jun 2024 621

CSM Constanța Fosta gimnastă, campioană, Melisa Orazacai face acum box, aspirând la medalii și în „ringul magic“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Jun 2024 1818

Fotbalista Ioana Bortan și-a prelungit contractul cu Farul Constanța

11 Jun 2024 555

Farul Constanța, anunț important despre abonamentele pentru sezonul 2024/2025

10 Jun 2024 1007

Editorial Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă

09 Jun 2024 938

Navomodelism Constanța La 88 de ani, Iuliu Ludoșanu continuă să obțină medalii. Plachetă onorifică pentru decanul de vârstă al echipei CS Farul! (GALERIE FOTO)

09 Jun 2024 767

Campioana Farul Constanța a transferat-o pe Ioana Bălăceanu, componentă a Naționalei României

09 Jun 2024 757

Scrimă Prima ediție a Memorialului „Elena Buhaiev“, la Constanța (GALERIE FOTO)

09 Jun 2024 612

LIVE TEXT În meciul România - Liechtenstein, Ianis Hagi - căpitan în premieră la echipa națională. Tricolorii, rezultat dezamăgitor! (GALERIE FOTO)

07 Jun 2024 1134

Vineri, 7 iunie 2024 Ce post TV transmite România - Liechtenstein. Dina Grameni, căpitanul Farul Constanța, în lotul tricolor

07 Jun 2024 1281

CS Farul Constanța, 55 de medalii la Campionatul Național de Navomodele Machete Statice (GALERIE FOTO)

06 Jun 2024 999