Gică Hagi - „Până la urmă, rămânem mulţumiţi şi cu un punct“ FC Viitorul, primul meci din acest sezon de Liga 1 în care nu a înscris


FC Viitorul nu a reuşit să treacă în deplasare de nou-promovata Academica Clinceni în etapa a 13-a a Ligii 1, meciul de la Călăraşi încheindu-se cu scorul de 0-0FC Viitorul nu a reuşit să treacă în deplasare de nou-promovata Academica Clinceni în etapa a 13-a a Ligii 1, meciul de la Călăraşi încheindu-se cu scorul de 0-0. A fost prima partidă din acest sezon în care echipa lui Hagi, care are al doilea atac al campionatului, nu a înscris!


Egalul o menţine totuşi pe FC Viitorul pe locul doi în clasament, la finele turului sezonului regulat, la două puncte (27 - 25) în spatele liderului CFR Cluj, echipă pe care trupa „Regelui“ o învinsese clar (3-1) la Ovidiu, în partida precedentă din Liga 1.


Putea fi şi mai rău“


„Îmi pare rău că, la Călăraşi, nu am repetat evoluţia din meciul cu CFR Cluj. Din păcate, au fost doar anumite momente bunicele. Sunt dezamăgit de joc, nu sunt mulţumit de echipa mea, în ce priveşte posesia şi presiunea şi jocul colectiv. Mă aşteptam să câştigăm, sunt puncte importante, dar, până la urmă, rămânem mulţumiţi şi cu acest punct, putea fi şi mai rău. Și ei au avut ocaziile lor. Au făcut un meci cum am prevăzut. Știam că vor sta bine să ne aştepte la mijloc. Trebuia să producem mult fotbal şi să atacăm poziţional bine. N-am avut însă construcţia şi circulaţia mingii foarte bune. Atacul nostru a fost slab din toate punctele de vedere: combinaţii, individual, jucători care să creeze superioritate numerică, care să se ducă pe poartă. Fundaşii laterali (n.r. Boboc şi De Nooijer) au încercat, dar jocul nostru nu e făcut numai din centrări. Noi combinăm mult, trebuia să şutăm la poartă, să băgăm multe mingi în careu. Până la urmă, e un punct şi suntem mulţumiţi de el“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.


Nu sunt de acord cu ei“


„Regele“ este de părere că în evoluţia Viitorului din partida cu Academica s-a cunoscut lipsa atacantului Rivaldinho.
„E greu să spun la cald ce s-a schimbat în cele două săptămâni de pauză competiţională. Ne-a lipsit Rivaldinho. Era în formă, dar s-a accidentat. S-a văzut şi lipsa lui. Vom analiza ce nu a mers şi vom încerca să eliminăm lucrurile mai puţin bune, astfel încât la meciul următor să arătăm foarte bine. Am făcut multe greşeli, în special fără minge, pe reacţie negativă. Iar când am luat mingea, am fost lenţi, previzibili, fără o gândire, mişcare şi tehnică foarte bune. Viteza de joc a fost slabă. Am văzut că jucătorii şi conducătorii mei au dat vina şi pe teren, dar nu înseamnă că şi eu trebuie să fiu de acord cu ce zic ei. Nu contează. Chiar dacă iarba a fost puţin mai mare, terenul a fost bun. Însă deciziile pe care le-au luat unul sau altul în teren, la anumite momente, nu au fost cele mai bune, mai inspirate şi mai rapide. Am vorbit ce trebuia să facem, dar n-am făcut-o. Dacă atacanţii noştri erau inspiraţi, câştigam meciul. Dar şi Academica putea să învingă. Am încercat să-i fac pe jucătorii mei să uite de partida cu CFR. Academica şi Chindia Târgovişte au venit din Liga a 2-a, dar sunt pregătite de Liga 1. Joacă fotbal, se bat şi acceptă duelul. Arată bine, de ce să nu recunoaştem. Mi-a fost teamă că voi pierde. N-am avut personalitate în joc“, a punctat Hagi.


Întâi atacul, apoi apărarea


Tehnicianul constănţean a subliniat că, împotriva echipelor din plutonul fruntaş, Viitorul a realizat rezultate bune în tur, marcând goluri multe. „N-am fost constanţi însă în deplasare, dar ca prestaţie am arătat că suntem o echipă bună şi că ştim să jucăm fotbal. Câteodată, îl mai uităm însă. Mie îmi place să atac, iar jucătorii trebuie să se obişnuiască cu aceasta, întâi să atacăm, iar apoi să ne apărăm. Aşa e viaţa, odată eşti mai inspirat, altă dată mai puţin. Fiecare trebuie să analizăm“, a spus Gică Hagi. În etapa viitoare, echipa de pe litoral va juca în fieful lui Dinamo, duminică, 27 octombrie, de la ora 20.30. În tur, la Ovidiu, FC Viitorul s-a impus cu 5-0.


Sursa foto: FC Viitorul

Citeşte şi:


FC Viitorul, egal cu Academica Clinceni. Echipa lui Hagi, pe doi în clasament, la două puncte de liderul CFR Cluj (galerie foto)

FC Viitorul, singura formaţie din Liga 1 care a marcat în fiecare etapă din acest sezon (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 859

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1016

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1168

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1172

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1429

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1199

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6841

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4199

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1770

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2807

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1972

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2031

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3819

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2458

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2998