UPDATE. Comunicat al „Regelui“ Gică Hagi - „Rog mai mult respect faţă de numărul 10!“

Pe pagina de Facebook a UEFA (forul fotbalistic european) a fost lansată o întrebare care-l vizează pe Gică Hagi:
 

Este Gheorghe Hagi cel mai mare jucător din istoria lui Galatasaray?


Întrebarea a primit peste 20 de mii de aprecieri, a generat peste 2500 de comentarii și a fost distribuită de peste 2000 de ori.
 

Sunt lucruri normale, cred că v-aţi obişnuit prea mult cu mine în România şi aţi uitat de nivelul la care am fost şi ce am făcut. Aşa, din când în când, vă mai amintiţi şi voi cu cine staţi de vorbă şi de fotbalul mare, de momentele importante, mari, unde a fost România înainte. La ce nivel eram şi cum eraţi mândri de tot ce se întâmpla. Cred că toţi românii s-a simţit fericiţi în acele momente. Se câştiga, iar jucătorii evoluau la nivelul cel mai înalt. Reprezentaţia era de top, a comentat Gică Hagi, manager tehnic al FC Viitorul în prezent.

 
 
„Regele“ are o speranţă pentru viitor, dar şi o supărare faţă de cele întâmplate în ultimul timp.
 

Speranţa mea e una singură, ca într-o bună zi să ajungem iar la nivelul acela mare, să avem şi noi un număr 10 adevărat. Puternic, mare, care să poarte tot timpul tricoul echipei naţionale cu acest număr. Nu tricoul cu 10 să fie rezervă la Naţională. Aceasta a fost supărarea mea cea mai mare vizavi de ce am văzut în ultimul timp în România. Rog mai mult respect faţă de numărul 10! Pentru că el are un rol important, trebuie să aibă personalitate şi să decidă meciuri. Acest număr a fost purtat de cei mai mari fotbalişrti din România din toate timpurile. Spun trei, Dobrin, Balaci, Dumitru, şi mă pun şi eu al patrulea plus toţi ceilalţi care l-au avut. Eu aşa ştiu, că numărul zece e titular. Cine îl poartă trebuie să fie responsabil. Cine îl doreşte trebuie să ştie ce număr ia, că face diferenţa. Că-i la noi sau în altă ţară, istoria aşa ne arată. La convocarea lotului naţional, am văzut că s-a schimbat tricoul de la un meci la altul, ceea ce nu se poate. Mai mult respect faţă de acest tricou! Atât transmit, iar apoi fiecare poate să facă ce vrea“, a menţionat Gică Hagi.    

UPDATE:

În această seară, în urma unor articole din presă, după conferința sa de presă, Gică Hagi a emis un comunicat, în care menționează:

- Am fost și sunt trist pentru că am văzut că rolul numărului 10 nu mai este la fel de important ca în trecut, cum s-a întâmplat în anii ‘70, ‘80, ‘90, ‘2000, în care acesta făcea diferența.

- Declarația mea de la conferința de presă de astăzi a fost doar o remarcă, în niciun caz nu am făcut selecția sau echipa și nici nu am pronunțat numele vreunui jucător, așa cum s-a arătat în media, cu scopul de a creea conflicte, prin titluri de genul “Gică Hagi s-a enervat după ce i-a văzut pe Gicu Grozav şi Alexandru Maxim!“ (Prosport), “Gică Hagi și-a ieșit din minți din cauza numărului 10 de la națională“ (Digisport) sau “Gică Hagi a dat de pământ cu echipa naţională“ (Telekom Sport).

- Bineînțeles că în spatele numărului 10 a fost mereu o echipă foarte bună, așa cum și eu am avut la rândul meu jucători extraordinari. Numărul 10 are doar un rol, dar foarte important, de a face diferența în angrenajul unei echipe.

 
 Sursa foto: FC Viitorul

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1781

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3250

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 899

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1430

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1752

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2131

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2384

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6192

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2287

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2971

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2694

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11223

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2198

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1803

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2168