Gică Hagi şi contractul său cu FC Viitorul „S-a exprimat neinspirat folosind cuvântul «fictiv»“

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, a debutat cu dreptul în ediţia 2018/2019 a Cupei României, învingând în „16“-imi, în deplasare, o echipă de Liga 1, Concordia Chiajna. Trupa lui Gică Hagi s-a impus cu 3-0 (V. Ghiţă 14, Măţan 65, Ciobanu 90+2), chiar dacă „Regele“ a trimis în teren o echipă cu mai mulţi jucători folosiţi mai puţin în ultimul timp.
 
Hagi nu i-a folosit în această partidă, din diferite motive, pe I. Hagi, Vână, Ţîru, Drăguş, Băluță, De Nooijer, Lopez, Stoica şi Băjan. FC Viitorul a jucat cu: V. Cojocaru - Lima, Ghiță, Luchin (73 Neciu), Boboc - Achim (46 Ciobanu), Artean, Iacob - Houri (46 Mățan), Voduț, Natkho. Rezerve neutilizate: Buzbuchi - Casap, Dima, Pop. Concordia Chiajna (antrenor, Dorinel Munteanu) a mizat pe: Greab - Bărboianu, Leca, Marc, Fota (11 Deaconu) - Bucşă, Prepeliță - Grădinaru, Cristescu (69 Ivanovic), Nivaldo - Batin (59 G. Matei). Concordia a încheiat partida cu doi jucători mai puţin pe teren, după eliminările lui Prepeliţă (45) şi Bărboianu (56).
 
„Am îndeplinit obiectivul fixat la acest meci, acela de a trece turul. Am avut un joc bun, consistent. Am avut momente bune, am fost serioşi. Ne-am impus principiile, posesia şi presiunea. Băieţii au trecut testul. Am folosit mai mulţi jucători care nu aveau ritm şi intensitate, dar au evoluat bine. Sunt mulţumit“, a declarat Gică Hagi.
 

„Încercăm, am căpătat şi noi experienţă“

 
Întrebat cât de important este pentru FC Viitorul obiectivul „Cupa României“, Gică Hagi a răspuns: „Încercăm, am căpătat şi noi experienţă. Nu putem să nu recunoaştem că un gând îl avem acolo. Dar vom vedea. Ne dorim. Mai sunt patru meciuri grele. Cred că ar trebui să ne gândim la acest lucru serios, indiferent dacă mai facem o schimbare sau alta. Trebuie să ne luptăm, să ajungem poate în finală, iar apoi vom vedea ce se va întâmpla. Însă obiectivul numărul 1 al meu e să producem jucători. Iar apoi să facem şi performanţă, să încercăm să devenim la un moment dat cei mai buni. Odată s-a întâmplat o minune. Oricum, la noi e mai greu, suntem forţaţi de la an la an să facem multe schimbări. Eu mereu am simţit că e greu, întrucât schimb mulţi jucători sezon de sezon. Două echipe pe an. Mereu o iau de la capăt, cu tineri“.
 

Rivalitate motivantă

 
„Regele“ s-a văzut la acest meci cu unul dintre colegii săi din Generaţia de Aur, Dorinel Munteanu, revenit în fotbal după o pauză mai lungă. „Întâlnirea a fost super. I-am urat «Bine ai revenit», aici e locul lui. E un coleg, un antrenor şi un om care a făcut multe pentru România. A făcut bine că s-a întors la fotbal. Aici e locul nostru. E frumos să mă duelez cu foştii colegi. Rivalitatea e motivantă. Fiecare are ambiţia lui. Eu şi pe tata, şi pe sora mea am vrut să-i înving“, a precizat Hagi.
 

Care e cel mai mare contract

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a dezvăluit care e cel mai mare contract la lotul de jucători. „Salariul fix cel mai mare la Viitorul e 5.000 de euro. Vă las pe voi să spuneţi dacă am făcut bine. Mai sunt şi bonusuri, în funcţie de performanţă“. Întrebat „Antrenorul cât are?”, Hagi a răspuns: „Eu sunt angajat doar aşa, fictiv, nu am niciun ban. Doar dacă scoatem profit, poate îmi mai vine şi mie ceva acasă. Nu am salariu. Staţi liniştiţi, nu decontez nici bonurile de benzină. Glumesc. Sunt angajat, am salariul minim, muncesc gratis“, a menţionat Gică Hagi.
 

Reacţia clubului

 
Ieri, FC Viitorul a emis următorul comunicat: „În urma declarațiilor făcute de către domnul Gheorghe Hagi la finalul partidei cu Concordia Chiajna, din 16-imile Cupei României, din 26.09.2018, Fotbal Club Viitorul face următoarele precizări:
- Domnul Gheorghe Hagi este angajat la FC Viitorul, având contractul de muncă numărul 91/28.08.2014, înregistrat în Revisal și depus la FRF.
- Referindu-se la contractul pe care îl are cu FC Viitorul în calitate de angajat, domnul Gheorghe Hagi s-a exprimat neinspirat folosind cuvântul «fictiv» cu privire la raporturile noastre contractuale.
- Precizăm că deși valoarea contractului încheiat cu domnul Gheorghe Hagi este una cu adevărat foarte mică, raportată la valoarea, experiența și performanțele realizate în toată această perioadă contractuală, FC Viitorul și-a respectat întotdeauna clauzele contractuale față de acesta“.

 

Meci cu singura echipă neînvinsă

 
După meciul de „Cupă“, pentru FC Viitorul urmează o nouă partidă de campionat, cea din etapa a zecea, la Ovidiu, cu Astra Giurgiu. Confruntarea e programată duminică, 30 septembrie, de la ora 18.00. În clasament, FC Viitorul se află pe locul opt, cu 13 puncte, în timp ce Astra ocupă poziţia secundă, cu 17 puncte, fiind singura echipă neînvinsă din Liga 1 până acum!
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, în optimile de finală ale Cupei României

Începând de vineri, pot fi achiziţionate bilete de intrare la meciul FC Viitorul - Astra Giurgiu
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiii foştilor fotbalişti Radu Doicaru şi Mihai Haas, printre cei selectaţi în lotul final al regiunii 2 de la Turneul Speranţelor

16 Apr 2021 8333

Alexandru Mățan schimbă continentul. Mijlocașul Viitorului a semnat cu Columbus Crew

08 Mar 2021 2798

Andrei Banyoi, golgeterul FC Farul Constanţa din amicale. Miercuri, „marinarii“ întâlnesc FC Viitorul II

03 Feb 2021 3528

Internaţionalul leton Valerijs Sabala Ultima achiziţie a FC Viitorul a marcat contra echipei constănţene acum trei ani

09 Jan 2021 3661

FC Viitorul şi Angel Martinez au decis să înceteze colaborarea

28 Dec 2020 2712

Meciul cu Gaz Metan Mediaş, al 300-lea jucat de FC Viitorul în Liga 1

21 Dec 2020 2596

Fotbalistul Adrian Stoian şi FC Viitorul, acord pentru încetarea contractului

19 Dec 2020 2958

FC Viitorul, învinsă de Dinamo în „16”-imile Cupei României

28 Nov 2020 3379

Un nou duel între FC Viitorul și Dinamo Andrei Ciobanu - „Avem de luat o revanșă în Cupa României”

28 Nov 2020 2432

Dinamo - FC Viitorul, în Cupa României Ruben de la Barrera - „Trebuie să facem totul ca să câștigăm”

27 Nov 2020 2315

După duelul din Liga 1 cu Academica Clinceni, FC Viitorul întâlnește Dinamo în Cupa României

25 Nov 2020 2410

S-a stabilit ora de start a meciului Dinamo - FC Viitorul, din Cupa României

17 Nov 2020 2872

În meciul cu Dinamo, Carlo Casap, de la FC Viitorul, a bifat a 50-a prezență în Liga 1

11 Nov 2020 2528

FC Viitorul și FC Farul și-au aflat adversarele din 16-imile Cupei României

09 Nov 2020 3523

FC Viitorul și FC Farul Constanța, în aceeași urnă la tragerea la sorți a ”16”-imilor Cupei României

04 Nov 2020 4196