Gică Hagi - „Sunt singura persoană din România care n-are dreptul la opinie şi care, când vorbeşte, atacă. Pune bomba, are ceva cu cineva“

Legat de faptul că, din câte se pare, tânărul atacant al FC Viitorul Denis Drăguş ar urma să fie convocat de selecţionerul Cosmin Contra la echipa mare a României, Gică Hagi a spus:
„Nu comentez, v-am mai zis, legat de toate aceste aspecte care nu mă privesc. În ce priveşte fotbalul românesc, am înţeles un singur lucru, în acest moment, că personal nu am dreptul la o opinie. E concluzia mea şi sper ca şi toţi ceilalţi, dumneavoastră, media, colegii mei, oamenii de fotbal, suporterii, să înţeleagă acest lucru. Eu asta am înţeles. Dacă greşesc… Dar nu cred că greşesc. Am înţeles că nu pot avea opinia mea despre situaţii, momente, despre anumite lucruri. Asta e, n-o să mai vorbesc despre ce înseamnă fotbalul românesc“.

„Cred eu că e un lucru grav“

„Bineînţeles că o să muncesc în continuare, îmi voi vedea de pasiunea şi plăcerea mea, venind în România, sprijinind şi implicându-mă foarte mult în dezvoltarea fotbalului românesc pe viitor. Acesta-i proiectul meu. În rest, îi las pe toţi ceilalţi să aibă o opinie. Oricare din România pot, numai eu nu. Hagi când spune ceva atacă, pune bombă şi, dacă-i aşa, înseamnă că n-am voie să vorbesc. Nu am dreptul la opinie şi cred eu că e un lucru grav. Dar asta e, mă repliez foarte liniştit. Ştiu cum am reprezentat România şi ce fac pentru ea şi ce voi face de acum înainte. Cât voi putea, o voi face, că îmi place. Încerc să pun şi eu umărul la redresarea fotbalului românesc“.

„Se pun în mintea tuturor lucruri neadevărate“

„Am văzut şi înainte de meci, şi după meci (n.r. cel cu FCSB) interpretările. Toate acele diversiuni şi căi în care se merge. Se pun în mintea tuturor lucruri neadevărate. Sunt singura persoană din România care n-are dreptul la opinie şi care, când vorbeşte, atacă. Pune bomba, are ceva cu cineva. Mă scuzaţi! Înseamnă că eu nu înţeleg lucrurile. Pentru voi e opinie, să comentaţi, să spuneţi ce doriţi. Am spus că vreţi să mă stricaţi cu toată lumea. Asta e situaţia. O văd, o simt, dar nu am ce face. Eu fac ce trebuie pentru fotbalul românesc“.

„Cu «nu» luat în braţe, ne aşteaptă groapa“

„Diversiunea se poartă bine în România. E cel mai uşor lucru. Dar asta pentru mine înseamnă mediocritate. Sunteţi mai puternici ca mine, scrieţi în fiecare zi. E uşor să scrii ce doreşti, să interpretezi cum vrei, să deduci, să proiectezi o scenă, un film, o frumuseţe, o poveste. Trebuie găsite motivele pentru care fotbalul românesc a ajuns aşa. A fost luat «nu» în braţe, a fost îmbrăcat. Cu el ne aşteaptă groapa, să nu mai ieşim de acolo nu ştiu cât timp. Radu, prietenul meu, a zis că eu am fost format în comunism. Dar el unde a fost format? În acel sistem al fotbalului, care acum se cheamă concept tehnic, era o gândire unitară, iar toţi împingeau înainte pentru România. Se uită că cele mai mari performanţe ale sportului românesc au fost în anii 80 - 90. Sportul era o prioritate. Ce a zis Hagi“. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1798

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3252

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 901

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1431

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1755

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2134

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2385

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6193

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2289

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2973

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2695

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11225

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2198

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1803

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2170