Gică Hagi vorbeşte de jucători care au dispărut subit de sub tricolor „Sunt unii care au ceva cu mine, tot îmi dau la gioale”


 
Managerul tehnic al FC Viitorul a adus din nou în discuţie modul de selecţie şi faptul că unii jucători nu se bucură de sprijin la loturile naţionale ale României, printre cei afectaţi fiind şi fiul său, Ianis
 
FC Viitorul a învins cu 1-0 (R. Marin 58), la Ovidiu, Astra Giurgiu, campioana României, în etapa a 11-a a Ligii 1. După meci, Hagi s-a referit din nou la mai multe aspecte de la loturile juvenile tricolore pe care nu le consideră normale. „Regele” este nemulţumit, totodată, că munca sa de şapte ani de la Academia Hagi nu este apreciată la adevărata valoare de şefii fotbalului românesc, deşi această structură alimentează loturile naţionale cu cei mai mulţi jucători.
 
Hagi se plânge că fiul său, care a fost transferat de clubul italian Fiorentina, nu a fost promovat mult timp la loturile superioare de vârstă ale României. „Dacă băiatul meu va ajunge fotbalist mare, Andrei (n.r. Andrei Vochin, oficial federal) îi va cere şi el autograf. Poate, eu aşa cred. Trebuie să fie mândru şi fericit că Hagi are un băiat şi joacă fotbal. Un copil care nu are nici 18 ani, care iubeşte fotbalul şi care a demonstrat. A fost căpitanul echipei României de juniori, pe care a calificat-o dând goluri şi pase decisive. Iar apoi, după ce s-au calificat la turneul final, l-au băgat rezervă, l-au ascuns. Iar anul trecut nu l-au convocat nici măcar la un antrenament, la 1997. Domnule, ei chiar vor să le traduc aşa, toate? Eu am vorbit de calitate, cinci jucători, şefi de generaţie, care au dispărut, subit. Şi nu e normal. Ei trebuie sprijiniţi. Sunt buni, nu-i aruncaţi! Iar dacă se va conta pe ei în viitor, să nu aveţi surpriză să nu ajungă şi la echipe mari. Ianis va avea drumul lui, unul greu, pentru că numele tatălui lui atârnă, dar îl duce. E un copil foarte inteligent, educat, care iubeşte fotbalul. Eu la 17 ani nu am jucat la nivelul lui. Niciodată. Cei de afară vorbesc frumos de el, cei de aici… E un copil care a făcut faţă în Liga 1. Dacă ajunge mare, să ştiţi că aveţi decar. El chiar e decar. Va face artă. Aşa mi-au spus cei de la Fiorentina. Vom vedea. Trebuie să avem grijă de copiii buni şi să le cream un mediu sănătos“, a spus Hagi.

„Nu a fost chemat că îl cheamă Hagi”

În ultimul timp, managerul tehnic al FC Viitorul a avut mai multe luări de poziţie pe seama tratamentului de care beneficiază la loturi Ianis Hagi, dar şi alţi foşti jucători de la echipa constănţeană. „Eu am vorbit doar de convocări şi de promovare, că Ianis nu a fost promovat niciodată la categoria superioară. Anul trecut, a jucat în Liga 1, titular, dar nu a fost chemat la niciun antrenament. Iar ceilalţi de la Academie de la 1998, de la grupa lui, care nu erau la echipa mare, au fost chemaţi. Şi atunci, înţelegeţi-o voi, mă! Ce să mai! Nu a fost chemat că îl cheamă Hagi. Alternativa contra lui Hagi. Lucrurile sunt clare. Punct! Oamenii de acolo, care conduc fotbalul românesc, trebuie să înţeleagă acest lucru. Că nu se face nimic contra lui Hagi! Hagi e pilonul numărul 1 al Federaţiei Române de Fotbal, primul furnizor de jucători. Omul care a investit foarte mult în tineri, punând toţi banii lui, acum şapte ani în România, aici, acasă. Că am vrut să le dau şi altora o şansă, cum am avut şi eu. Am venit de la Săcele, am crescut, m-au ajutat alţii. La 51 de ani, mă simt cel mai împlinit om din lume. Am de toate, sunt fericit, toţi mă iubesc. Sunt însă unii care au ceva cu mine, tot îmi dau la gioale. Dar asta e. Eu trebuie în continuare să conving“, arată Hagi.

Convocat la Under-19

Autor al câtorva goluri la echipa de tineret a Fiorentinei, Ianis Hagi, alături de alţi patru foşti colegi de-ai săi de la FC Viitorul, fundaşii Tiberiu Căpuşă şi Szabolcs Kilyen, mijlocaşul Carlo  Casap şi atacantul Florinel Coman, a fost anunţat, ieri, de Federaţia Română de Fotbal în lotul Under-19 al României care participă, de pe 6 octombrie, în Olanda, în calificările pentru Campionatul European din 2017. Tricolorii sunt în grupă alături de Olanda, Norvegia şi San Marino. Potrivit frf.ro, la Turul de Elită (ultima rundă înaintea Campionatului European), merg câștigătoarele celor 13 grupe împreună cu echipele de pe locul secund plus cea mai bună ocupantă a poziției a treia. România joacă în Olanda astfel: pe 6 octombrie, de la ora 20.30 - cu Olanda; pe 8 octombrie, de la ora 16.00 - cu Norvegia; pe 11 octombrie, de la ora 20.30 - cu San Marino.   

„Sunt lider şi aşa rămân cât voi trăi”

Gică Hagi, cel mai bun fotbalist din istoria României, spune că este un lider şi că numele său nu trebuie asociat cu diferite tabere sau grupuri din fotbalul intern. „Eu sunt lider şi aşa rămân cât voi trăi. Pe mine mă cheamă Gheorghe Hagi, sunt liderul generaţiei în care am jucat. Iar un lider nu e în barca nimănui. Eu comand. Alţii au venit după mine. Eu, când vorbesc, mi-o asum. Odată pentru totdeauna. Nu mai îmi faceţi agenda, nu mă mai băgaţi, pentru că unul sau altul mă pot folosi. Nimeni nu îmi poate face mie programul. Nici tata nu mi-a făcut agenda. Nu ţin de scaun, nu cer nimic, nu bat la uşi. Un lider e chemat. Au venit la mine şi cu acea campanie a suporterilor. Dar eu am scos lumea în stradă, eu sunt 12? Noi trebuie să fim activi, pentru că suntem şcoliţi la nivelul cel mai înalt, la care multe generaţii de acum încolo nu vor putea ajunge. Cine din România se gândeşte că eu sunt egal cu cei de la Barcelona? Sau că Butragueno îmi zice «Să trăieşti, domnu' Hagi!»? Asta înseamnă respectul că ai fost bun. Bun înseamnă să fii şi responsabil, nu să dai vina pe jucători. Eu le-am adus jucătorilor un spirit, care se cheamă «Câştigăm, ne batem, alţii nu-s mai buni ca noi! Să muncim şi să credem că suntem buni»“, mai spune Gică Hagi.

„Fiica mea a citit 600 de cărţi şi vrea să ajungă la 1.000”

Liderul Generaţiei de Aur a dezvăluit că se gândeşte mult la situaţia din fotbalul românesc şi caută soluţii. „Eu m-aş preocupa de multe lucruri. Cum arată Divizia B. Cum arată Divizia C. Aoleu, mamă! Şi pot să le fac într-o oră. Formule vă dau într-o oră. Le am şi făcute. Pentru mine. Stau în casă şi scriu. De citit, citesc mai puţin, dar de scris scriu mult. Încerc să găsesc soluţii. Cu cititul am lăsat-o pe fiica mea. Ea citeşte. Până acum, a citit 600 de cărţi. Şi vrea să ajungă la 1.000. «Când ai timp, unde o faci?», am întrebat-o, că se duce şi la şcoală. Seamănă la ambiţie cu tatăl ei“, a punctat Hagi. În vârstă de 22 de ani, Kira Hagi s-a dedicat domeniului cinematografiei şi studiază de mai mulţi ani în SUA.        

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1708

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3234

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 885

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1422

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1747

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2127

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2379

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6183

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2279

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2965

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2689

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11217

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2188

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1797

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2162