Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)


 
  • Tandemul Gică Popescu (președinte) - Gică Hagi (manager tehnic) s-a dovedit învingător și la Farul, după atâtea succese pe care cei doi le-au avut pe terenul de fotbal, în calitate de colegi de echipă.
 
Gheorghe Popescu, președintele Farului Constanța, noua campioană a României, a subliniat și el sezonul fantastic pe care l-au avut „marinarii“.
 
„A fost un an magic. La sezonul pe care l-am făcut, e greu de exprimat în cuvinte ce satisfacție incredibilă avem. La începutul pregătirii, aveam un lot cu care ne temeam că nu vom intra în play-off. Apoi, după venirile lui Denis Alibec, Băluță și Louis Munteanu, echipa a căpătat parcă o altă dimensiune și ne-am impus ca obiectiv turneul play-off. După care lucrurile au început să se complice pentru adversarii noștri. Am început să jucăm tot mai bine, să adunăm puncte și ne-am așezat în fruntea clasamentului, unde am rămas până la final“, a spus fostul mare fotbalist.
 
Citește și:

Farul Constanța
E momentul „marinarilor“! O campioană desăvârșită, dirijată de un virtuoz, Hagi. Radiografia titlului!


Tandemul Gică Popescu (președinte) - Gică Hagi (manager tehnic) s-a dovedit învingător și la Farul, după atâtea succese pe care cei doi le-au avut pe terenul de fotbal, în calitate de colegi de echipă. „Mereu împreună, mereu triumfători. Să câștig un nou trofeu alături de Gică e cel mai frumos sentiment. Mândri de echipa noastră. Bravo, Farul!“, a postat Gică Popescu pe Facebook după ce formația de pe litoral a cucerit trofeul în Superligă. Președintele clubului a dezvăluit cum au pornit „marinarii“ pe drumul către titlu: „Am vorbit cu Gică undeva în iarnă și am zis de ce să nu încercăm. Era greu să mai pierdem turneul play-off, iar, odată ajunși acolo, de ce să nu încercăm, hai să transmitem echipei un nou obiectiv, pentru că, în momentul în care domini campionatul și ești pe primul loc, e păcat să nu încerci să devii campion“.
 
Citește și:

Fotoreportaj

Fericire, cu F de la Farul. Constanța, campioana României! O seară magică pe litoral

 
Gică Popescu este de părere că cel mai mare atu al Farului în sezonul 2022/2023 al Superligii a fost unitatea grupului, în acest sens dând exemplu meciul cu FCSB, în care „marinarii“ au trecut peste absența golgeterului Denis Alibec și au câștigat cu 3-2, câștigând titlul de campioni. „Ar fi fantastic ca Denis Alibec să rămână alături de noi, pentru că a fost unul dintre pionii importanți ai Farului din acest sezon, însă eu mă bucur că împotriva FCSB am câștigat și fără el. Acest lucru arată cât de puternic e grupul pe care-l avem la dispoziție. Cât de uniți sunt acești jucători, astfel încât, când nu joacă Denis Alibec, piesa de bază din atac, să-l facă uitat. Sali a jucat foarte bine când a intrat, Louis Munteanu - nemaipomenit, Mateus - la fel. Eu cred că acesta a fost principalul atu al Farului, unitatea grupului“, a menționat președintele Farului.

 
Tudor Băluță, cinci goluri și cinci pase decisive
 
În echipe ideală a etapei a noua, penultima din turneul play-off, cea care i-a adus Farului titlul de campioană, grației victoriei din finala cu FCSB, au fost incluși trei jucători de la formația constănțeană (fundașul stânga Andrei Borza, mijlocașul Tudor Băluță și atacantul Louis Munteanu), iar antrenorul etapei a fost desemnat Gică Hagi.

Andrei Borza (17 ani) - Un nou meci mare făcut de puştiul lui Hagi, care şi-a trecut în cont o nouă pasă de gol.
Tudor Băluţă (24 ani) - A marcat pentru a cincea oară în ediţia curentă, în care mai are şi cinci pase decisive.
Louis Munteanu (20 ani) - A marcat golul care a declanşat sărbătoarea la Ovidiu.
Gheorghe Hagi (58 ani) - Și-a arătat din nou clasa de mare antrenor! A schimbat la timp şi inspirat, iar rezultatul s-a văzut imediat pe teren“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
 
Cel mai bun 11 al rundei, prezentat de LPF, a fost: Gorcea (U Cluj) - Tofan (FC Argeș), Burcă (CFR Cluj), Huyghebaert (FCU Craiova 1948), Borza (Farul) - Al. Crețu (Universitatea Craiova), Băluță (Farul), Cvek (CFR Cluj) - L. Munteanu (Farul), A. Ivan (Universitatea Craiova), Petrila (CFR Cluj). Antrenorul etapei, Gheorghe Hagi (Farul).
 
„Un spectacol superb, greu de uitat vreodată“
 
Totodată, LPF a salutat performanța Farului de a deveni campioană, dar și lupta la titlu a FCSB.
 
„Farul Constanța și FCSB au oferit publicului românesc, indiferent de simpatia personală a fiecărui suporter, un spectacol superb, greu de uitat vreodată. Cota uriașă de interes a fost pe măsura unui eveniment sportiv de o intensitate rar întâlnită în ultimii ani.

Liga Profesionistă de Fotbal felicită jucătorii, antrenorii și conducătorii Farului Constanța pentru consecvența în performanță și pentru modul uluitor în care au gestionat întreaga ediție de campionat!

Liga Profesionistă de Fotbal felicită, în egală măsură, jucătorii, antrenorii și conducătorii de la FCSB care au depășit un moment mai greu la începutul sezonului și și-au regăsit treptat tăria și concentrarea pentru a ajunge să lupte, la finalul lui, cu trofeul pe masă!

Astfel de atitudini nu pot fi decât în beneficiul întregului fotbal românesc. Totodată, Liga Profesionistă de Fotbal le mulțumește celor două cluburi pentru fair-play-ul de care au dat dovadă până la final, în ciuda mizei extraordinare a partidei și a rivalității inerente!“, este mesajul Ligii.
 
Citește și:

LIVE TEXT. Farul Constanța
Campionii României, la înălțime! Triumful din Superligă, sărbătorit de „marinari“ și fanii lor (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
„Acest titlu trebuie să fie un moment de sărbătoare importantă pentru întreg sportul dobrogean.  Farul cred că e cel mai mare brand sportiv al Dobrogei, iar câștifarea titlului de campioană ar trebui să fie un moment de mândrie pentru toată lumea“, a declarat Gică Popescu.
 
„Vom trata cu seriozitate meciul cu CFR Cluj“
 
Grație câștigării titlului de campioană, Farul va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. „Ne pregătim de cupele europene, nu neapărat de Liga Campionilor, întrucât această competiție este un obiectiv foarte greu de atins și suntem conștienți. Dar e păcat să nu încercăm. După sărbătorirea titlului, pentru noi începe o perioadă de gândire, să facem lotul de anul viitor. Bineînțeles că vom trata meciul de la Cluj cu seriozitate (n.r. cu CFR, din ultima etapă de campionat), întrucât ne obligă parcurul pe care l-am avut până acum în acest sezon. După care ne vom ocupa de lot, vom vedea dacă vor pleca jucători, iar dacă da, trebuie să aducem în locul lor. După terminarea campionatului, începe cea mai intensă perioadă de muncă pentru noi“, a mai spus Gică Popescu.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - Facebook (Gheorghe Popescu); galerie - Farul Constanța
 
Citește și:
 
Gigi Sima și Hrista Lupci cântă
„La noi la Constanța, bucurie mare, Faru-i campioană, echipa cea mai tare!“. Melodie închinată „marinarilor“ (GALERIE FOTO)

 
Constanța a răsunat de fericirea suporterilor Farului, după ce „marinarii“ au devenit campionii României (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 126

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2427

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1115

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 582

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1286

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 746

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 876

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 751

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1458

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1124

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 924

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 658

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 925

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2580

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1247