Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

 

Marele fotbalist al Generației de Aur și căpitan al Barcelonei, Gică Popescu, în prezent președintele Farului Constanța, devine „căpitanul“ Football Museum Bucharest, singurul muzeu din România dedicat fotbalului.

Potrivit unui comunicat de presă, „Baciul“ se va implica activ în strategia pe termen lung a muzeului și în modul în care fiecare pasionat al fotbalului va experimenta cel mai iubit sport din România în noul muzeu din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Muzeul Fotbalului se va deschide în curând în centrul istoric al Bucureștiului, iar iubitorii fotbalului vor avea parte aici de o experiență completă: expoziții cu tricouri și alte articole pline de istorie, instalații new media și simulatoare inedite, dar și meciuri și evenimente la care vor participa alături de de idolii lor din fotbal, se arată în comunicat.


În calitate de „căpitan“ al muzeului, Gică Popescu îi va conduce pe vizitatori printr-un „meci“ memorabil care va include toate aceste momente.

Am fost căpitanul școlii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa națională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani și tot așa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan. De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toți cei care iubesc fotbalul și care sunt așteptați aici să îl experimenteze așa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren", la Muzeul Fotbalului din București!, a declarat Gică Popescu.


Fostul fotbalist își va expune aici o parte dintre tricourile purtate și încărcate de istorie. Printre ele se numără și cel cu care a cucerit Cupa UEFA alături de Galatasaray, după o finală cu Arsenal, în care a marcat penalty-ul decisiv. Tricoul poartă semnăturile tuturor coechipierilor lui.

Un obiectiv al muzeului, locul care nu depinde de rezultatul unei partide, este să aducem în atenția vizitatorilor momente importante din fotbal. Ne propunem să facem echipă cu toți cei pasionați, iar această echipă, ca oricare alta, avea nevoie de un căpitan. Dacă te gândești la un căpitan din istoria fotbalului românesc, îți vine imediat în minte cel care a purtat banderola Barcelonei într-o echipă cu Ronaldo, Figo sau Guardiola. Prin cariera lui impresionantă și prin poveștile extraordinare pe care le are de spus, Gică Popescu este cel mai potrivit pentru rolul de căpitan al unui loc special precum Muzeul Fotbalului”, a adăugat Romeo Bănică, director executiv Football Museum Bucharest.


Alături de tricourile lui Gică Popescu, la Football Museum Bucharest, vor putea fi admirate și cele ale altor fotbaliști legendari, dar și multe alte obiecte pline de istorie. Iată câteva dintre articolele de valoare care se vor regăsi în muzeu: tricoul purtat de Maradona la Barcelona în sezonul 1983-1984, tricoul lui Hagi de la Real Madrid din sezonul 1990-1991, tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos.

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini care aleg să viziteze Bucureștiul o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe opt niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a decis Meciul dintre Dinamo și Farul se va desfășura în capitală

22 Sep 2023 870

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța, un sezon regular plin de superlative Gică Popescu - „Vrem să repetăm în play-off această evoluție nemaipomenită“

15 Mar 2023 1441

Fotbalistul Nicolas Popescu revine la Farul Constanța de la FC Voluntari

03 Jan 2023 2175

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Astăzi e ziua de naștere a lui Gică Popescu, președintele Farului Constanța

09 Oct 2022 2432

Doliu în fotbalul românesc A murit un om „extrem de drag“ lui Gică Popescu, președintele Farului Constanța

14 Sep 2022 2053

Farul Constanța Nicolas Popescu, cedat definitiv la un club din Superligă

17 Aug 2022 2384

Eduard Radaslavescu, de la Farul Constanța la FCSB. Discuții și pentru transferul lui Radu Boboc

04 Aug 2022 2473

Perechea de stoperi cu care Farul Constanța a început campionatul. Ce a spus Hagi de evoluția celor doi (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2213

Academia Hagi Reprezentanții Teqball România vor oferi două mese personalizate de Teqball cu imaginea lui Hagi și Gică Popescu

19 Jun 2022 1591

22 de ani de când Hagi și Gică Popescu au cucerit Cupa UEFA cu Galatasaray. Mesaj pentru Ianis

17 May 2022 2376