Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, va concura la Campionatul European

  • Campionatul European de la Basel (21 - 25 aprilie) este primul concurs internațional din 2021.
 
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a stabilit ca, la primul concurs internațional din 2021, Campionatul European de seniori de la Basel (21 - 25 aprilie), România să fie reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi, iar în întrecerea masculină de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu.

Maria Ceplinschi este legitimată la CS Farul Constanţa, antrenoarea ei de la club fiind Carmen Traicu.  
 

Deși au fost înscriși printre participanții la Campionatele Europene, nu vor mai face deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc (din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură și Eduard Gavrilă (insuficient pregătiți pentru nivelul concursului), se arată într-un comunicat al FRG.


Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu şi Maria Holbură sunt şi ele sportive ale CS Farul Constanţa.

Sportivii care participă la Europene vor fi însoțiți la competiţie de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte (constănţean, de la CS Farul), Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică. Arbitri vor fi Angela Cacoveanu, Adela Popa, Eugen Cățean și Nicușor Pascu, team leader - Gheorghe Predescu, iar conducătorul delegației - Maria Fumea. Plecarea spre Basel va fi pe 17 și pe 18 aprilie.

Campionatele Europene de la Basel au pentru gimnaştii români o miză dublă: calificarea la Jocurile Olimpice şi medalii în competiţia individuală şi în finalele pe aparate, se precizează pe site-ul oficial al FRG  

 
Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi vor concura în calificări pe 21 aprilie (în prima și în ultima subdiviziune), iar Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu pe 22 aprilie (în prima și a doua subdiviziune).

Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).

Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Sursa foto: captură Youtube

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 380

Gimnaste constănțene, din lotul de la Deva, cantonament în Ungaria

25 Aug 2022 1327

Gimnaste din Constanța, la ultimul concurs de verificare înaintea Campionatelor Europene

22 Jul 2022 1525

Campioana de la CS Farul Constanța Gimnasta Maria Ceplinschi, mândria orașului Murfatlar! A promis că va lupta pentru o medalie olimpică (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

13 Jan 2022 4416

Gimnasta Maria Ceplinschi, mezina finalei mondiale „A făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac“

05 Nov 2021 4022

Sportiva de la CS Farul Constanţa „Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii!“

23 Oct 2021 6296

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, finalistă la Campionatul Mondial de senioare (galerie foto)

20 Oct 2021 3074

Gimnastă la CS Farul Constanța Maria Ceplinschi concurează în premieră la Campionatul Mondial, în Japonia

15 Oct 2021 2644

Gimnastică Echipa CS Farul Constanța, campioană națională. CSS1 Constanța, medalie de bronz. Podium însă și la alte secțiuni (galerie foto + documente)

21 Sep 2021 3639

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, medaliată la turneul internaţional „Top Gym“, din Belgia

03 Dec 2019 4025

„Noi orizonturi, noi performanţe!“ Gimnaste constănţene, pe podium şi la Cupa Horizon, din Grecia. România, în top! (galerie foto)

12 Nov 2019 2967

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 3018

Monopol pe individual compus După CSS 1 Constanţa, a devenit campioană naţională la gimnastică şi CS Farul (galerie foto)

07 Jun 2017 5035

Reprezentantele CSS1 Constanţa, vicecampioane Gimnastele de la Farul Constanţa, medaliate cu aur la Naţionale (galerie foto)

21 Jun 2016 5322