Gimnasta Maria Ceplinschi, mezina finalei mondiale „A făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac“

 

 
  • La Campionatul Mondial, gimnasta constănţeană a ocupat locul 16 la individual compus, iar la sol s-a clasat pe o onorantă poziție a șasea.
  • Maria Fumea este candidatul Federației Române de Gimnastică la funcţia de membru în Comitetul Executiv al FIG.
  • Fosta mare gimnastă constănțeană Cătălina Ponor a fost aleasă prin vot membru în Comisia Sportivilor din Federația Internațională de Gimnastică. 
 
Prezentă în premieră la un Campionat Mondial de senioare, gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, în vârstă de 16 ani, a reuşit să se califice în două finale la întrecerea disputată în Japonia, la Kitakyushu, întrecere la care România a fost reprezentată doar de ea și de Marian Drăgulescu.
 
Mara a trecut la senioare în acest an şi face parte din programul „Țară, țară, vrem campioane”. Ea se pregătește la Deva cu un colectiv tehnic condus de Lucian Sandu, iar la CS Farul o are antrenoare pe Carmen Traicu. La Campionatul Mondial, gimnasta constănţeană a acces în ultimul act la individual compus şi la sol. În prima secţiune a ocupat locul 16, iar la sol s-a clasat pe o onorantă poziție a șasea. „Vicecampioana Maria Ceplinschi este în elita gimnasticii mondiale. În finala la sol de la Kitakyushu, Mara s-a clasat pe locul 6, cu 13.366 (8.133 la execuţie). La 16 ani, mezina finalei a făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac la Campionatele Mondiale din Japonia. Vicecampioană europeană de junioare la individual şi sol, în decembrie 2020, Mara a demonstrat un potenţial real în perspectiva competiţiilor viitoare. Componentă a programului «Ţară, ţară vrem campioane», coordonat de Mariana Bitang şi Octavian Belu şi finanţat de OMV Petrom, Mara se pregăteşte la Deva cu Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum şi coregrafa Mădălina Susan. Felicitări Mara, felicitări, Lucian Sandu!“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
„A pus bazele gimnasticii aerobice în România“
 
În perioada 5 - 7 noiembrie a.c., va avea loc în Antalya Congresul Federației Internaționale de Gimnastică, iar cu această ocazie se vor desfășura și alegeri, în scrutin fiind implicată și Maria Fumea, candidatul Federației Române de Gimnastică la funcţia de membru în Comitetul Executiv al FIG. 
 
Personalitate a gimnasticii românești, Maria Fumea este vicepreședinte FRG, antrenor coordonator al lotului de gimnastică aerobică (seniori) al României și antrenor la secția de profil a CS Farul Constanța, arbitru internaţional şi membru al Comitetului Tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. „Pasiune, experienţă, valoare sunt doar câteva dintre atributele uneia dintre personalităţile gimnasticii contemporane. Maria Fumea a pus bazele gimnasticii aerobice în România, iar rezultatele obţinute sunt excepţionale: peste 160 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene, şi Jocurile Mondiale. Cu o capacitate extraodinară de dezvoltare a sportului căruia i-a dedicat peste 25 de ani, Maria Fumea s-a remarcat nu numai ca antrenor coordonator al lotului României, ci si ca arbitru internaţional şi membru al Comitetului Tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Cu o experienţă pluridisciplinară dezvoltată în anii dedicaţi gimnasticii ritmice, artistice şi aerobice, Maria Fumea este candidatul FRG la funcţia de membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Alegerile vor avea loc la Congresul FIG din Antalia (5-7 noiembrie). Îi dorim mult succes Mariei Fumea, Vicepreşedinte FRG“, este mesajul Federației Române de Gimnastică.
 
Cătălina Ponor, membru în Comisia Sportivilor
 
Luna trecută, fosta mare gimnastă constănțeană Cătălina Ponor a fost aleasă prin vot membru în Comisia Sportivilor din Federația Internațională de Gimnastică. Cătălina Ponor a împlinit 34 de ani în luna august și este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, dar și cetățean de onoare al municipiului de la malul mării. Fosta sportivă ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, fiind medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, iar în 2004, la Atena, devenind triplă campioană olimpică! 

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)

 
Citește și:
 
Sportiva de la CS Farul Constanţa
„Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii!“

 
Reprezentanţi ai CS Farul Constanţa, printre gimnaştii premiaţi de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak
 
Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale de Gimnastică

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana de la CS Farul Constanța Gimnasta Maria Ceplinschi, mândria orașului Murfatlar! A promis că va lupta pentru o medalie olimpică (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

13 Jan 2022 2934

Sportiva de la CS Farul Constanţa „Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii!“

23 Oct 2021 5511

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, finalistă la Campionatul Mondial de senioare (galerie foto)

20 Oct 2021 2345

Gimnastă la CS Farul Constanța Maria Ceplinschi concurează în premieră la Campionatul Mondial, în Japonia

15 Oct 2021 1965

Gimnastică Echipa CS Farul Constanța, campioană națională. CSS1 Constanța, medalie de bronz. Podium însă și la alte secțiuni (galerie foto + documente)

21 Sep 2021 2658

Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, va concura la Campionatul European

14 Apr 2021 4967

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, medaliată la turneul internaţional „Top Gym“, din Belgia

03 Dec 2019 3284

„Noi orizonturi, noi performanţe!“ Gimnaste constănţene, pe podium şi la Cupa Horizon, din Grecia. România, în top! (galerie foto)

12 Nov 2019 2353

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 2335

Monopol pe individual compus După CSS 1 Constanţa, a devenit campioană naţională la gimnastică şi CS Farul (galerie foto)

07 Jun 2017 4398

Reprezentantele CSS1 Constanţa, vicecampioane Gimnastele de la Farul Constanţa, medaliate cu aur la Naţionale (galerie foto)

21 Jun 2016 4646