Gimnastică aerobică CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, reprezentate la Jocurile Mondiale de la Birmingham


 
• Reprezentanții României intră astăzi în competiție, la cea mai importantă întrecere a sporturilor neolimpice.
 
La cea de-a șasea ediție a Jocurilor Mondiale, întrecere care se desfășoară în perioada 7-17 iulie, la Birmingham (SUA), participă și 11 sportivi români de la gimnastică aerobică, dintre care șase suint de pe litoral, cinci de la CS Farul Constanța și unul de la CSS1 Constanța.
 
Aceștia sunt Sandra Dincă, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Popa, Leonard Manta (de la CS Farul) și Antonio Surdu (de la CSS1 Constannța). „Sportivii români vor concura pe 12-13 iulie la gimnastică aerobică la Grup, Trio, Cuplu și Aerobic Dance. Calificările au avut loc anul trecut la campionatelor mondiale, doar primii 6 clasați obținând biletele pentru concursul din Statele Unite. România, Italia și Ungaria sunt singurele țări cu reprezentanți în toate cele 4 probe. Daria Mihaiu, Miruna Iordache, Sarmiza Niculescu, Sandra Dincă, Mirela Frîncu, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Alin Popa, Darius Branda, Leonard Manta și Antonio Surdu vor participa la o competiție la care România a câștigat, începând cu 2001, 15 medalii (5 de aur, 8 de argint și 2 de bronz). Pentru Gabriel Bocșer este a doua participare la Jocurile Mondiale. În 2017 a câștigat medalia de argint la Grup alături de Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței și Lucian Săvulescu. Federația Internațională de Gimnastică include Jocurile Mondiale în aceeași grupă valorică cu Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice de Tineret“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
Gimnaștii sunt însoțiți de antrenoarea Mădălina Cioveie, de asistenta medical Petra Teleman și de arbitrele Alina Drăgan și Cristiana Spînu (CSS1 Constanța). Șefa delegației este Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.
 
„Cu un palmares de invidiat la Jocurile Mondiale, reprezentanții României la gimnastică aerobică intră astăzi în competiție la Birmingham (SUA), la cea mai importantă întrecere a sporturilor neolimpice. Daria Mihaiu și Darius Branda vor concura în calificări la Cuplu (ora 18.30, ora României), iar după doar 30 de minute, vor participa alături de Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Mirela Frîncu, Leonard Manta, Mihai Alin Popa, Antonio Surdu la Aerobic Dance. Finalele sunt programate în aceeași zi. Cu o singură excepție, Gabriel Bocșer (argint în 2017 la Grup), sportivii români, antrenați de Marcela Fumea și Mădălina Cioveie, sunt debutanți la Jocurile Mondiale. Le dorim mult succes tinerilor noștri gimnaști!“, este mesajul FRG.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Romanian Aerobic Gymnastics)
 
Citește și:
 
Gimnastică aerobică
Cinci sportivi de la CS Farul Constanța și unul de la CSS1 Constanța, vicecampioni mondiali cu echipa României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 857

Juniorii Farului Constanța, victorie și egal cu FCSB. Echipa Under-17, egalată pe final (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 530

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism Tema este - Săritura „de aur“. Pas cu pas către prima treaptă a podiumului

06 Oct 2022 604

Gimnaste constănțene, medaliate la Naționale și la RomGym Trophy (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

06 Oct 2022 592

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 773

Fotbalul județului Constanța Etapa a noua a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

05 Oct 2022 1075

Farul Constanța Portarul Marian Aioani, joc psihologic la penalty-ul din meciul cu UTA. Atacantul a ratat (GALERIE FOTO)

05 Oct 2022 1210

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 512

Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

04 Oct 2022 1916

Oferit de Denis Alibec Tricou de la Națională, cu semnăturile tricolorilor, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea

03 Oct 2022 784

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 715

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Oct 2022 738

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți cred că fotbalistele de la Farul Constanța vor juca din sezonul viitor în Liga 1

03 Oct 2022 1139

În inferioritate numerică, Farul Constanța învinge UTA. „Marinarii“, în continuare pe locul întâi în Superligă (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 664

Creditorii Rugby Club Județean Farul Constanța, convocaţi în Adunare! Iată ce se va discuta

02 Oct 2022 573