Gimnastică aerobică Trei medalii pentru România la Jocurile Mondiale. Sportivi de la CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, pe podium (GALERIE FOTO)

 

 
  • Din lotul tricolor au făcut parte 11 sportivi, dintre care șase reprezentanți ai litoralului.
 
Lotul României de gimnastică aerobică ce a participat la ediția a 11-a a Jocurilor Mondiale de la Birmingham (SUA), întrecere dedicată sporturilor neolimpice, a obținut trei medalii, una de argint și două de bronz.
 
Din lotul tricolor au făcut parte 11 sportivi, dintre care șase reprezentanți ai litoralului, cinci de la CS Farul Constanța (Sandra Dincă, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Popa, Leonard Manta) și unul de la CSS1 Constanța (Antonio Surdu). Ceilalți sportivi care au concurat sub tricolor în SUA au fost Daria Mihaiu, Miruna Iordache, Sarmiza Niculescu, Mirela Frîncu și Darius Branda.
 
Românii au cucerit argintul la Aerobic Dance, iar cele două medalii de bronz  la grup și la trio. La Aerobic Dance au evoluat Darius Branda, Sandra Dincă, Mirela Frîncu, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa și Antonio Surdu. La grup s-au clasat pe locul trei Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Leonard Manta, Mihai Alin Popa, Darius Branda și Antonio Surdu, care au acumulat 20.000 puncte, fiind devansați pe podium de reprezentanții Italiei (20.433) - aur și ai Ungariei (20.272) - argint. La trio au concurat Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc și Miruna Iordache, care au obținut același punctaj ca în calificări, 20.288. Aurul a fost obținut de Ungaria (20.977), iar argintul de Italia (20.583).    
 
Gimnaștii au fost însoțiți la competiție de antrenoarea Mădălina Cioveie, de asistenta medicală Petra Teleman și de arbitrele Alina Drăgan și Cristiana Spînu (CSS1 Constanța). Șefa delegației a fost Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.
 
Sportivii antrenați de Maria Fumea și Mădălina Cioveie, cu excepția lui Gabriel Bocșer, debutanți la Jocurile Mondiale, continuă tradiția începută în 2001, și se întorc cu medalii de la una din cele mai important competiții ale gimnasticii aerobice. FRG mulțumește Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru susținerea financiară care a făcut posibilă participarea delegației României la această competiție. Felicitări gimnaștilor, antrenoarelor și tuturor celor care au contribuit la această performanță!, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică. 
 
Citește și:
 
Gimnastică aerobică
Argint pentru România la Jocurile Mondiale, la Aerobic Dance. Sportivi de la CS Farul și CSS1 Constanța printre tricolori

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 860

Juniorii Farului Constanța, victorie și egal cu FCSB. Echipa Under-17, egalată pe final (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 531

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism Tema este - Săritura „de aur“. Pas cu pas către prima treaptă a podiumului

06 Oct 2022 606

Gimnaste constănțene, medaliate la Naționale și la RomGym Trophy (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

06 Oct 2022 593

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 774

Fotbalul județului Constanța Etapa a noua a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

05 Oct 2022 1077

Farul Constanța Portarul Marian Aioani, joc psihologic la penalty-ul din meciul cu UTA. Atacantul a ratat (GALERIE FOTO)

05 Oct 2022 1211

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 512

Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

04 Oct 2022 1917

Oferit de Denis Alibec Tricou de la Națională, cu semnăturile tricolorilor, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea

03 Oct 2022 784

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 715

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Oct 2022 738

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți cred că fotbalistele de la Farul Constanța vor juca din sezonul viitor în Liga 1

03 Oct 2022 1139

În inferioritate numerică, Farul Constanța învinge UTA. „Marinarii“, în continuare pe locul întâi în Superligă (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 664

Creditorii Rugby Club Județean Farul Constanța, convocaţi în Adunare! Iată ce se va discuta

02 Oct 2022 574