Gimnastică O primă verificare înaintea Campionatului European. Au concurat și trei constănțence

  • Constănțeanca Maria Holbură este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 
 
Gimnastele din lotul olimpic de senioare al României au avut o primă verificare înaintea Campionatelor Europene, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
 
Astfel, au concurat (la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani), Maria Holbură, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și colegele ei, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Antonia Duță. Maria Holbură, Ioana Stănciulescu și Silvia Sfiringu sunt constănțence.
 
Fiică de luptător, Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.
 
Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Strănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
În luna mai a acestui an, Federația Română de Gimnastică a dat detalii, pe pagina de Facebook, despre reînceperea, graduală, a activității la nivelul loturilor olimpice și naționale, despre locul de pregătire centralizată (Izvorani) și despre componența reprezentativelor naționale. Lotul olimpic feminin reîncepea pregătirea cu Liliana Cosma și constănțeanul Nicolae Forminte, de la CS Farul (antrenori).
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (foto: Ana-Maria Oancia).
 
Citește și:

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“


„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă Anul 2021 în sportul constănțean. Medalii, bucurii și tristeți, ieșiri din scenă, dar și un brand celebru readus în prim plan

29 Dec 2021 4159

Constănţeanca Maria Holbură a anunţat că pune capăt carierei sale de gimnastă

10 Aug 2021 10863

Jocurile Olimpice Gimnasta constănțeană Maria Holbură - „A fost cea mai emoționantă zi din viața mea“

27 Jul 2021 4849

Jocurile Olimpice de la Tokyo Când evoluează în calificări gimnasta constănțeană Maria Holbură (galerie foto)

22 Jul 2021 4632

UPDATE. România, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo Constănțeanul Viorel Filimon a depus jurământul olimpic pentru antrenori (galerie foto)

14 Jul 2021 2877

Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul Constanța „Va fi o onoare să concurez pentru România la Jocurile Olimpice“ (galerie foto)

10 Jul 2021 3240

Încurajări desenate de la elevii din Tâncăbești pentru olimpicii României, dintre care face parte şi gimnasta Maria Holbură

05 Jul 2021 3046

Gimnasta constănțeană Maria Holbură evoluează în Egipt, la etapa de Cupă Mondială Challenge

04 Jun 2021 4060

Marcela Fumea şi Cristiana Spînu, alese în structurile Federaţiei Române de Gimnastică

31 Mar 2021 3932

Gimnasta Maria Holbură, din Constanţa, pasionată de pictură „Pensula și paleta de culori completează salturile, șuruburile și flicurile”

27 Feb 2021 2554

Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

04 Feb 2021 4075

Gimnastică Lotul de la Deva, din care fac parte şi trei constănţence, se mută cu pregătirea la Bucureşti

30 Jan 2021 6694

Patru gimnaste de la Constanța participante la Campionatul European din Turcia

15 Dec 2020 4016

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

13 Jun 2020 6746

„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)

23 May 2020 4090