Gimnastică Reputatul antrenor constănțean Nicolae Forminte, angajament în Italia. „Bun venit, Nicu!“


 Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „Ginnastica Riccione“.
  • Antrenor de gimnastică de talie mondială, Nicolae Forminte a antrenat, la loturile tricolore, o pleiadă de gimnaste române de mare valoare, cu care a cucerit numeroase medalii olimpice, mondiale şi europene. 
 
Reputatul antrenor constănțean de gimnastică Nicolae Forminte, fost antrenor coordonator al lotului olimpic feminin al României, va activa în Italia, la Ginnastica Riccione.
 
Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a grupării din Peninsulă. „Ginnastica Riccione oficializează angajamentul fostului antrenor al Naționalei României, Nicolae Forminte. Înainte de toate, președintele Francesco Poesio și staff-ul său îi mulțumesc și o îmbrățișsează pe Michela Francia pentru ajutorul dat secției de gimnastică artistică, mai ales pe perioada estivală. S-a căzut de acord să se caute posibilitatea aducerii unui director tehnic care să poată fi prezent zilnic la sala de gimnastică. Nicu Forminte va locui la Riccione, va fi un punct forte și va da o garanție tehnică de înalt nivel internațional. Nicu va lucra alături de Lorenzo Mulitze, Luca Pizzoni și Linda Pigozzi. Bun venit, Nicu, și spor la treabă întregului staff!“, s-a arătat, printre altele, în mesajul clubului. 
   
Antrenorul de gimnastică de talie mondială a primit și numeroase felicitări în mediul online de la cei apropiați. „Benvenuto, Nicu!“, „Mult succes și sănătate multă!“, „Spor în toate! Vă îmbrățișez!“, „Grandeeee!“, „Felicitări și să fie într-un ceas bun!“, „Auguri!“, „Super ați venit în Italia! Felicitări și spor la treabă!“, „O surpriză plăcută. Mult succes!“, „Mult succes pe noul drum! Italia câștigă un profesionist de înaltă ținută. Venim la Riccione!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
În octombrie 2021, Nicolae Forminte a împlinit vârsta de 65 de ani şi şi-a încheiat activitatea la CS Farul Constanţa, ieşind la pensie.
 
Reputatul tehnician a antrenat, la loturile tricolore, o pleiadă de gimnaste române de mare valoare, cu care a cucerit numeroase medalii olimpice, mondiale şi europene. La Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, sub coordonarea lui Nicolae Forminte, România a obţinut două medalii, aur la sol, prin Sandra Izbaşa, şi bronz pe echipe. Pe 27 august 2008, antrenorului constănţean i s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu două barete. „Timp de 16 ani, în intervalul 1993-2021, Nicolae Forminte a fost antrenor la lotul olimpic de la Deva, contribuind la câștigarea, de către gimnastele din România, a 84 de medalii (16 la Jocurile Olimpice, 25 la Campionatele Mondiale și 43 la Campionatele Europene). În perioadele în care a pregătit junioarele, acestea au câștigat 33 de medalii la Campionatele Europene sau la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European)“, s-a menţionat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică în luna septembrie a anului 2021.
 
Antrenor din anul 1981, Nicolae Forminte a primit din partea CS Farul Constanţa o diplomă de merit şi un trofeu cu ocazia încetării activităţii la gruparea de pe litoral. Totodată, antrenorul a postat un mesaj pe Facebook: „01 August 1981 - 17 Octombrie 2021. O viață sub culorile Clubului Sportiv Farul din Constanţa. Mulțumesc Ion Draica, Ilie Floroiu, Sorin Başturea, Olga Didilescu, Stănei Matei și tuturor celorlalți colegi antrenori și funcționari ai clubului. Mulțumesc sportivelor avute in pregătire și cu care am luptat și concurat pentru culorile acestui club. Pot spune că am învins ajungând la linia de sosire a cursei profesionale prin tumultul competițiilor interne și internaționale. Sunt mândru și mulțumit de tot ce am realizat. S-ar fi putut mai mult... poate? S-ar fi putut mai puțin cu siguranță. S-a meritat prețul plătit... nu știu. În final, sunt împăcat cu mine însumi și cu tot ce mi-a oferi viața și bunul Dumnezeu“.
 
Cadru universitar, Nicolae Forminte şi-a susţinut în 2021 şi teza de doctorat, tema aleasă fiind „Optimizarea performanței sportive la paralelele inegale din gimnastica artistică prin analiza biomecanică a tehnicii. O lucrare bazată pe experiența acumulată în pregătirea sportivelor pentru marea performanță”.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CS Farul Constanţa. Reputatul antrenor Nicolae Forminte a ieşit la pensie
„Sunt mândru și mulțumit de tot ce am realizat“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Celebrul înotător în ape deschise Avram Iancu, la Constanța. Participant la un workshop al FEFS de la Universitatea „Ovidius“ (GALERIE FOTO)

16 Jun 2022 1549

Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanța, medaliată la Cupa Mondială Challenge (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 1828

CS Farul Constanţa. Reputatul antrenor Nicolae Forminte a ieşit la pensie „Sunt mândru și mulțumit de tot ce am realizat“

22 Oct 2021 4778

Gimnastică Lotul de la Deva, din care fac parte şi trei constănţence, se mută cu pregătirea la Bucureşti

30 Jan 2021 6646

Gimnaste la CS Farul Constanţa Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, argint cu România la Euro

19 Dec 2020 4377

Patru gimnaste de la Constanța participante la Campionatul European din Turcia

15 Dec 2020 3995

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

13 Jun 2020 6706

„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)

23 May 2020 4075

„Ușor-ușor, înapoi la treabă!“ Trei gimnaste din Constanța și un antrenor de pe litoral la lotul olimpic al României

16 May 2020 6983

Gimnastele Ioana Stănciulescu și Silvia Sfiringu, din Constanța, medalii și în ultima zi de concurs la FOTE

27 Jul 2019 2704

UPDATE Alte medalii pentru gimnastele Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, din Constanţa, la FOTE (galerie foto)

26 Jul 2019 2990

Gimnastică România, cu Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu (din Constanţa) în echipă, argint la FOTE, la gimnastică

25 Jul 2019 2495

Gimnasta Silviana Sfiringu, din Constanţa, pe podium în Belgia, la turneul internaţional Top Gym (galerie foto)

26 Nov 2018 2967

Competiţia începe astăzi Cătălina Ponor, în luptă pentru medalii la Campionatul European de la Cluj

19 Apr 2017 5288

Cătălina Ponor, înscrisă la bârnă şi sol la Campionatul European de la Cluj

24 Mar 2017 2451