Gimnastul Mădălin Boldea, de la CSS1 Constanța, medalie de aur la Concursul Mondial pe categorii de vârstă (GALERIE FOTO)


 
  • Cea mai importantă competiție mondială pentru juniori și-a derulat în Portugalia, la Guimaraes, ediția a zecea.
  • Finala de la grup a fost ultima a competiției, iar România a intrat ultima în concurs.
  • Mădălin Boldea e pregătit la club de Cristiana Spînu, care este și antrenorul principal al lotului de juniori al României.
 
Lotul României de juniori la gimnastică aerobică a concurat cu succes la Concursul Mondial pe categorii de vârstă, din Portugalia, iar printre tricolorii medaliați se numără și Mădălin Boldea, de la CSS1 Constanța.
 
Tânărul sportiv e pregătit la club de Cristiana Spînu, care este și antrenorul principal al lotului de juniori al României. Cea mai importantă competiție mondială pentru juniori și-a derulat în Portugalia, la Guimaraes, ediția a zecea, iar Mădălin Boldea a urcat pe prima treaptă a podiumului la grup, din care a făcut parte alături de Claudia Ristea, Larisa Suiu, Raluca Bocșer și Vlăduț Popa. Finala de la grup a fost ultima a competiției, iar România a intrat ultima în concurs. Însă cei din urmă au fost cei dintâi, iar tricolorii au obținut aurul, cu 18.850 puncte, depășind pe podium Ungaria (18.800) și Italia (18.600). Grupul României s-a calificat în finală de pe primul loc, primind în calificări 18.600, același punctaj cu al sportivilor din Ungaria.
 
Mădălin Boldea a mai evoluat în Portugalia, la trio (cu Vlăduț Popa - CS Universitatea Arad și Alexandru Berbece - CSM Arad) și la cuplu (alături de Mara Dragomir, de la CS Universitatea Arad), la cea de-a doua secțiune constănțeanul și colega sa pătrunzând în finală de pe locul șase, cu 18.150.    
 
„Felicitări juniorilor și antrenoarei Cristiana Spînu! Performanțele sperăm că au deschis calea spre medalii și componenților lotului de seniori! Gimnaștii antrenați de Mădălina Cioveie vor concura în aceeași sală la Campionatele Mondiale!“, este mesajul Federației Române de Gimnastică.
 
Anul trecut, Mădălin Boldea a urcat de trei ori pe podium la Campionatul European pentru juniori, de la Pesaro (Italia), cucerind aurul la Aerobic Dance (și devenind astfel campion european) și obținând argintul la echipe și la trio. După competiție, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța a avut loc o festivitate prin care a fost reliefată această performanță. În cadrul evenimentului, Monica Marinescu și George Mircioi, directorul, respectiv directorul adjunct al CSS1, au subliniat importanța acestor rezultate, alături de Mădălin Boldea fiind felicitate și premiate și antrenoarele Cristiana Spînu și Nicoleta Copoiu.
 
„Conducerea Clubului Sportiv Școlar Nr. 1 Constanta i-a felicitat și premiat, atât pe sportivul secției de gimnastică aerobică Boldea Mădălin Andrei, pentru rezultatele frumoase de la Campionatul European (2 medalii de argint și 1 de aur), cât si pe antrenoarele Spinu Cristiana și Copoiu Nicoleta. Felicitări tuturor!“, a fost mesajul CSS1 Constanța.
 
Aflat, anul trecut, la primele sale competiții internaționale oficiale (și ce competiții!), Campionatul Mondial și Campionatul European, Mădălin Boldea s-a descurcat de minune ca reprezentant al României, urcând de patru ori pe podium. Celor trei medalii europene li s-a adăugat, anterior, la Baku, în Azerbaidjan, și una mondială, argint la Aerobic Dance. „După părerea mea, ca să devii campion, așa cum am reușit și eu, este chiar simplu, tot ce trebuie să faci este să crezi în tine până la capăt și să treci peste toate durerile care te încearcă. Îmi doresc să cuceresc cât mai multe medalii și să dau tot ce am eu mai bun din mine“, declara Mădălina Boldea, în 2021, într-un interviu online la ZIUA de Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (CSS1 Constanța, Federația Română de Gimnastică)

 
Citește și:
 
Gimnastul Mădălin Boldea și antrenoarele Cristiana Spînu și Nicoleta Copoiu, felicitați și premiați la CSS1 Constanța

Interviu online cu Mădălin Boldea, campion european la gimnastică aerobică
„Doar o șansă ai, dă tot ce poți!“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică aerobică Au strălucit în Turcia! Sportivii de pe litoral, pe podium și la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)

10 Nov 2022 1548

Gimnastul Mădălin Boldea și antrenoarele Cristiana Spînu și Nicoleta Copoiu, felicitați și premiați la CSS1 Constanța

01 Oct 2021 3035

Interviu online cu Mădălin Boldea, campion european la gimnastică aerobică „Doar o șansă ai, dă tot ce poți!“ (galerie foto)

25 Sep 2021 5802