Sport

UPDATE. Gimnastul Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică. Sportivul va protesta în fața ministerului

Gimnastul Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică. Informația a fost făcută publică de Dorin Chioțea pe contul de Facebook. 

”Marian Drăgulescu a fost dat afară aseară din lotul național de gimnastică, motiv pentru care va protesta azi, de la ora 14.00, în fața Ministerul Tineretului și Sporturilor întinzând pe trotuar tricolorul presarat cu cupele si medaliile obținute pentru România.
Acesta deține opt titluri mondiale, zece europene (recorduri absolute la noi în sporturile olimpice), plus un argint si doua bronzuri la Jocurile Olimpice. Marele sportiv a primit avizul "apt pentru efort" al medicilor cardiologi de la Centrele ARES (cele mai tari din țară) după ce a trecut peste o ablație facuta acolo, dar FRG nu vrea sa riște. "Marocanul" e dispus chiar să concureze pe propria semnătură, a mai făcut-o în trecut, deși nu e necesar. Cel mai faimos gimnast român nu își va putea apăra peste trei săptămâni, la Glasgow, medaliile europene (aur și argint) cucerite anul trecut la Cluj.” - se arată în mesajul transmis de Dorin Chioțea. 

UPDATE. Oficial de la Federația Română de Gimnastică

Federația Română de Gimnastică a transmis un comunicat în care informează cu privire la situația medicală a sportivului Marian Drăgulescu, în legătură cu neincluderea lui în echipa de gimnastică artistică masculină a României care participă la Campionatele Europene din august 2018, care vor avea loc la Glasgow, Marea Britanie.
 
 În comunicatul citat, Federația preciează că:
 
În data de 11 iunie 2018, sportivul Marian Drăgulescu a suferit o intervenție cardiologică la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism național care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul național la activitatea de performanță

În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie 2018, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului (“fără efort fizic intens și sub supraveghere medicală timp de două săptămâni”), precum și recontrol cardiologic la o lună de la intervenția avută la spitalul Monza, cu recomandarea de a aduce/trimite rezultatele recontrolului cardiologic la INMS.

În data de 13 iulie 2018, sportivul s-a prezentat la recontrol de o lună la medicul curant, trimițând rezultatul la INMS în data de 16 iulie 2018.

”Coroborând rezultatele investigațiilor efectuate în INMS cu cele aduse de sportiv și cu Recomandările Europene privind participarea sportivilor la competiții, considerăm că, așa cum se precizează în scrisoarea medicală, sportivul poate iniția antrenamente ușoare, sub strictă supraveghere medicală și creștere gradată a volumului și intensității efortului… În cazul în care nu apar incidente în antrenament, sportivul se va prezenta la interval de 3 luni de la intervenție la medicul curant pentru reevaluare. Cu acest rezultat, revine în INMS pentru obținerea avizului de participare la competiții” a precizat INMS în adresa transmisă Federației Române de Gimnastică, în urma întrunirii Comisiei de Expertiză Medico-Sportivă,din data de 17 iulie 2018.

Faptul că sportivul Marian Drăgulescu dorește să participe la Campionatele Europene sub semnătură proprie nu exonerează FRG de răspundere.

Federația Română de Gimnastică și-ar fi dorit prezența în echipă a lui Marian Drăgulescu pentru Campionatele Europene, însă nu poate încălca regulamentele naționale și internaționale pentru a înscrie un sportiv cu o afecțiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. De altfel, FRG și COSR au achitat toate costurile de investigații și intervenție cardiacă, fapt ce reflectă interesul instituțiilor sportive pentru recuperarea lui.
 
Indiferent câte eforturi a făcut Federația Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deși membru al Comitetului Executiv FRG și în cunoștință de cauză cu deciziile acestuia și cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulesu a făcut permanent declarații și acțiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamații, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG.

Cu toate acestea,  Federația Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu și este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situație.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta

23 Feb 2019 1669

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 539

„Cupa Speranţei“ Turneu de fotbal la Năvodari pentru ajutorarea băieţelului din Castelu care luptă pentru viaţa sa

22 Feb 2019 496

Sportivi de la opt cluburi se întrec, la Cumpăna, la Cupa Prieteniei la scrimă

22 Feb 2019 414

Simona Halep - Belinda Bencic în sferturile de finală de la Dubai. Când va avea loc meciul

20 Feb 2019 542

Post vacant la Direcţia Cultură şi Sport Mangalia

20 Feb 2019 560

Direcţia Cultură şi Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

19 Feb 2019 496

UPDATE Simona Halep joacă astăzi cu Eugenie Bouchard la turneul de la Dubai

19 Feb 2019 563

De la Vasile Mogârdiceanu la Mariana Solomon DJST Constanţa. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor

19 Feb 2019 570

Direcția Cultură și Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant

18 Feb 2019 450

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1861

HC Dobrogea Sud, meci cu FC Porto, acasă, în Cupa EHF Nurhan Ali - „Vreau să trag un semnal de alarmă. Aşa ceva nu e permis!“

16 Feb 2019 1204

Vasile Vicol, noul preşedinte al AJL Constanţa „Titlu nobil, cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, care mă onorează, dar, totodată, mă obligă“

14 Feb 2019 509

George Papazu - „Suntem pe un drum bun“ Sportivii de la CS Victoria Cumpăna, pe podium şi la „Cupa Prieteniei“ la lupte (galerie foto)

14 Feb 2019 559

Simona Halep a dezvăluit prioritatea numărul unu. Ce spune despre colaborarea cu Van Cleemput

13 Feb 2019 468