UPDATE. Gimnastul Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică. Sportivul va protesta în fața ministerului

Gimnastul Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică. Informația a fost făcută publică de Dorin Chioțea pe contul de Facebook. 

”Marian Drăgulescu a fost dat afară aseară din lotul național de gimnastică, motiv pentru care va protesta azi, de la ora 14.00, în fața Ministerul Tineretului și Sporturilor întinzând pe trotuar tricolorul presarat cu cupele si medaliile obținute pentru România.
Acesta deține opt titluri mondiale, zece europene (recorduri absolute la noi în sporturile olimpice), plus un argint si doua bronzuri la Jocurile Olimpice. Marele sportiv a primit avizul "apt pentru efort" al medicilor cardiologi de la Centrele ARES (cele mai tari din țară) după ce a trecut peste o ablație facuta acolo, dar FRG nu vrea sa riște. "Marocanul" e dispus chiar să concureze pe propria semnătură, a mai făcut-o în trecut, deși nu e necesar. Cel mai faimos gimnast român nu își va putea apăra peste trei săptămâni, la Glasgow, medaliile europene (aur și argint) cucerite anul trecut la Cluj.” - se arată în mesajul transmis de Dorin Chioțea. 

UPDATE. Oficial de la Federația Română de Gimnastică

Federația Română de Gimnastică a transmis un comunicat în care informează cu privire la situația medicală a sportivului Marian Drăgulescu, în legătură cu neincluderea lui în echipa de gimnastică artistică masculină a României care participă la Campionatele Europene din august 2018, care vor avea loc la Glasgow, Marea Britanie.
 
 În comunicatul citat, Federația preciează că:
 
În data de 11 iunie 2018, sportivul Marian Drăgulescu a suferit o intervenție cardiologică la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism național care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul național la activitatea de performanță

În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie 2018, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului (“fără efort fizic intens și sub supraveghere medicală timp de două săptămâni”), precum și recontrol cardiologic la o lună de la intervenția avută la spitalul Monza, cu recomandarea de a aduce/trimite rezultatele recontrolului cardiologic la INMS.

În data de 13 iulie 2018, sportivul s-a prezentat la recontrol de o lună la medicul curant, trimițând rezultatul la INMS în data de 16 iulie 2018.

”Coroborând rezultatele investigațiilor efectuate în INMS cu cele aduse de sportiv și cu Recomandările Europene privind participarea sportivilor la competiții, considerăm că, așa cum se precizează în scrisoarea medicală, sportivul poate iniția antrenamente ușoare, sub strictă supraveghere medicală și creștere gradată a volumului și intensității efortului… În cazul în care nu apar incidente în antrenament, sportivul se va prezenta la interval de 3 luni de la intervenție la medicul curant pentru reevaluare. Cu acest rezultat, revine în INMS pentru obținerea avizului de participare la competiții” a precizat INMS în adresa transmisă Federației Române de Gimnastică, în urma întrunirii Comisiei de Expertiză Medico-Sportivă,din data de 17 iulie 2018.

Faptul că sportivul Marian Drăgulescu dorește să participe la Campionatele Europene sub semnătură proprie nu exonerează FRG de răspundere.

Federația Română de Gimnastică și-ar fi dorit prezența în echipă a lui Marian Drăgulescu pentru Campionatele Europene, însă nu poate încălca regulamentele naționale și internaționale pentru a înscrie un sportiv cu o afecțiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. De altfel, FRG și COSR au achitat toate costurile de investigații și intervenție cardiacă, fapt ce reflectă interesul instituțiilor sportive pentru recuperarea lui.
 
Indiferent câte eforturi a făcut Federația Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deși membru al Comitetului Executiv FRG și în cunoștință de cauză cu deciziile acestuia și cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulesu a făcut permanent declarații și acțiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamații, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG.


Cu toate acestea,  Federația Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu și este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situație.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 337

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 463

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 671

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 602

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 752

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1395

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 650

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 505

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 726

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1258

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1056

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1077

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 861

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 383