Giovani Savioli, din Mangalia Un fost campion la Kung-Fu obţine acum victorii ca fotbalist

  • Giovani Savioli a practicat Kung-Fu la clubul Noua Generaţie Mangalia.
  • Apoi, a început fotbalul, evoluând întâi la Callatis Mangalia, iar de câteva luni fiind component al Kinder Constanţa.
  • Fratele mai mare al lui Giovani, Leonardo, a făcut şi el Kung-Fu, cu rezultate deosebite. 
 
Cu câţiva ani în urmă, fraţii Savioli din Mangalia, Leonardo şi Giovani, făceau senzaţie în concursurile de Kung-Fu, în care participau ca luptători la clubul Noua Generaţie Mangalia. Au avut succes inclusiv la Europene şi Mondiale. În prezent, niciunul nu mai practică artele marţiale, dar Giovani continuă ca sportiv, el fiind acum fotbalist.
 
În vârstă de 22 de ani, Leonardo, fratele cel mare, a renunţat la Kung-Fu din pricina timpului insuficient, el fiind student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Giovani e mai mic cu şase ani decât Leonardo, iar acum trei - patru ani a trecut de la Kung-Fu la fotbal. Sportul-rege nu îi era o necunoscută, mai cochetase cu el şi la o  vârstă fragedă. Atunci, dintre Kung-Fu şi fotbal alesese să se dedice exclusiv artelor marţiale, acum a decis să urmeze fotbalul. Giovani are 16 ani şi e fotbalist la grupa 2005 a Kinder Constanţa (antrenor, Doru Carali şi Gică Mina), după ce, anterior, fusese component al clubului Callatis Mangalia, unde a lucrat cu antrenorul Andrei Pătraşcu, purtând şi banderola de căpitan de echipă. 
 

E component al ACS Kinder de câteva luni

 
Tânărul joacă mijlocaş central defensiv. „Giovani e de câteva luni la noi, de prin noiembrie - decembrie anul trecut. E un fotbalist bun, jucător de echipă, un băiat liniştit. A mers şi în cantonament la Govora, a jucat şi în meciuri de verificare. Din păcate, momentan, nu-l putem avea zi de zi la pregătire, dată fiind situaţia cu pandemia, el locuind la Mangalia, dar sperăm să rezolvăm această problemă în viitorul apropiat”, a declarat Doru Carali.
 

Descendenţi ai celebrilor meşteri pietrari italieni

 
Giovani Savioli este elev la Colegiul Economic din Mangalia. După cum o arată lşi numele lor, fraţii Savioli au rădăcini italiene pe linie paternă. Tatăl celor doi, Adriano, s-a născut în satul Greci din judeţul Tulcea, fiind descendent al celebrilor meşteri pietrari italieni, care s-au stabilit în acele locuri în anul 1885, venind din regiunea Friuli (Veneţia).
 

„Excelează la toate capitolele”

 
Giovani s-a pregătit la Kung-Fu încă de la început cu Dai-Shifu Florin Iordănoaia (7 Duan Kung-Fu), preşedintele CS Marea Neagră. Giovani era un luptător foarte bun, iar în 2014 a urcat de 14 ori pe podium, cucerind opt medalii de aur, patru de argint şi două de bronz. „Leo şi Giovani sunt sportivi deosebiţi. Au o atitudine exemplară la antrenamente, în competiţii, dar şi în viaţă. Giovani este mai mic ca vârstă, dar a înregistrat progrese spectaculoase. Practic, a explodat din punct de vedere sportiv. Excelează la toate capitolele, de la seriozitate până la modul în care gândeşte lupta. Mă bucur că avem la club doi luptători atât de speciali. Le acord tot sprijinul meu“, spunea Florin Iordănoaia. Dacă Leo era atras de performanţele sportive şi de personalitatea lui Bruce Lee, Giovani are un model din România, luptătorul Bogdan Stoica, care face kickboxing, iar înainte a practicat wushu.
 
Sursa foto: 1 colaj - Facebook (Kinder Constanţa); galerie - Giovani Savioli
 
Citeşte şi:
 
Luptători cu rădăcini italiene

Fraţii Leonardo şi Giovani Savioli, din Mangalia, au luat-o pe urmele lui Bruce Lee (galerie foto)

 
Un constănţean, cel mai valoros luptător de la Europenele de Kung-Fu

 
Juniorii de la ACS Kinder Constanţa, victorii contra echipelor Academiei de Fotbal „Gică Popescu“
 
ACS Kinder Constanţa încheie stagiul de la Govora. Victorii categorice cu CSM Rm. Vâlcea

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Azi e ziua de naştere a Laviniei Panaete, a lui Leonardo Savioli şi a Evei Marinescu

17 Feb 2016 3768

Luptători cu rădăcini italiene Fraţii Leonardo şi Giovani Savioli, din Mangalia, au luat-o pe urmele lui Bruce Lee (galerie foto)

27 Feb 2015 5342