Girls on Track 3 Motociclistele au făcut din nou spectacol pe circuit. Constanța, pe podiumul celor mai rapide fete (galerie foto)

„Girls on Track“, un eveniment deosebit, rezervat exclusiv fetelor și femeilor pasionate de mersul pe motocicletă și organizat de Petrovici Racing Team Constanța, și-a derulat cu succes și ediția a treia, pe circuitul Motorpark, de la Adâncata (judeţul Ialomiţa).
Catalogul a fost strigat iar pe circuit, iar fetele au răspuns „prezent“ încă de la prima oră. A fost o zi în care doar fetele și femeile motocicliste au avut acces pe pistă, însoțite de instructori. Ca să nu existe probleme, deoarece nivelul de experiență al fetelor care vin este foarte variat, acestea au fost împărțite pe trei grupe: C - fetele care sunt începătoare, ori pe stradă, ori în mersul pe circuit, sau cele care vin cu o motocicletă cu o capacitate cilindrică mai mica și nu pot prinde viteză prea mare; B - fetele intermediare, cele care au mai venit la celelalte ediții sau, chiar dacă sunt pentru prima oară pe un circuit de viteză, merg cât de cât tare; A - sau fetele race, sunt fetele care merg de obicei pe circuit și cele care merg foarte, foarte tare. Se poate spune că, în această clasă, sunt cele mai rapide fete din România.
Instructor la fiecare grupă
 
Fiecare grupă beneficiază pe parcursul zilei de un instructor, care le răspunde la orice întrebare legată de poziția pe motocicletă, frânare, abordarea virajelor și orice altă nedumerire au fetele, legată de pilotajul unei motociclete. La această ediție, pe lângă instructorii Adrian Liviu Petrovici și Florin Bîrlădeanu, cu care participantele sunt deja familiare, a fost adus și Alexandru Popescu (la grupa C), „care putem spune că a depășit atât așteptările noastre, cât și pe cele ale fetelor“, după cum au menționat organizatorii.
 

În competiție cu ele însele

 
Fiind un proiect demarat anul trecut, se încearcă îmbunătățirea sa cu fiecare ediție. La ediția a treia, spre exemplu, s-a întocmit un podium cu top 3 cele mai rapide fete de la fiecare grupă. „Fetele nu știau că va urma aceasta la sfârșitul zilei, le-am lăsat toată ziua să fie în competiție cu ele însele, să își depășească timpii pe circuit și limitele, fără să fie în întrecere cu altă fată. La grupa A, spre exemplu, locul 2 l-a câștigat chiar o fată din județul Constanța, Ana Savu, care calcă pe un circuit pentru a treia oară în viața ei. Cine știe, poate cu ceva muncă, va ajunge să concureze alături de Adrian în competiții. Cosmina Crișan, cea care a ieșit pe locul 1, concurează în Campionatul MotoRC, la clasa Rookies 600, și vă spunem de pe acum că nu termină cursa pe ultimele poziții. Locul 3 i-a revenit Laviniei Pîrvescu din București. La grupa B, podiumul a fost ocupat începând cu locul 1, de Maria Matei, Anca Dițiu și Denisa Nine. La grupa C, chiar am avut niște surprize pe parcursul zilei. Multe fete au venit pentru prima oară pe un circuit și au mers foarte, foarte bine. Podiumul a fost ocupat de Iuliana Cotorogea, Andreea Mureșan și Andreea Pușcaș“, precizează organizatorii.
 

Curajoase

 
Aceștia au remarcat că proiectul „Girls on Track“ capătă o tot mai mare amploare. „Le felicităm pe această cale pe toate fetele participante, chiar ne-au surprins cu curajul lor, atât cele deja familiare cu circuitul, cât și cele care au pus roata pentru prima oară pe un circuit de viteză. Noi ne bucurăm enorm să fim alături de aceste fete, și de orice motociclistă care își dorește să își depășească limitele într-un cadru sigur și organizat, și observăm cu plăcere cum, după fiecare eveniment, tot mai mulți oameni vor să fie alături de noi și să facă parte din acest proiect. Le mulțumim pe această cale și celor care sunt alături de noi, si ne susțin încă de la prima ediție si în special celor de la circuitul MotorPark, pentru că ne găzduiesc mereu cu brațele deschise“, arată cei de la Petrovici Racing Team Constanța.
 

„M-a făcut să îmi recapăt încrederea în mine“

 
Iulia, din București, a descoperit pe circuit ce poate motorul, pe care, până acum, nu îl exploatase foarte tare. „În primă fază, am luat-o ca pe un test pentru mine și asta pentru că simțeam că începe să îmi fie oarecum teamă de motor, ori pentru că am avut parte de atâtea accidente în trafic, ori pentru că îmi imaginam eu că îmbătrânesc și nu mai am aceiași nebunie pe care o aveam când m-am apucat de motociclism, acum câțiva ani. Dar pe circuit mi-am dat seama că nu mi-e frică de motor, atâta timp cât știu că nu sunt mașini, că nu sunt pericole așa mari ca pe stradă. Deci m-a făcut să îmi recapăt încrederea în mine și în faptul că pot. Pe de altă parte, ați fost voi care ați organizat tot perfect de la cel mai mic detaliu, plus băieții care au stat după noi și au încercat în timpul ăla limitat să ne arate cât mai multe despre ce înseamnă să abordezi o curbă.
 
Totodată, am descoperit ce poate motorul, niciodată nu l-am explorat așa tare și mi-am dat seama că nu îl cunoșteam. Cu experiența asta îmi cam iau gândul de la plimbările prin jungla din oraș care mă expun la sute de pericole. Pe circuit mi-aș dori să vin în fiecare weekend, eu aia care nu voiam să mă învârt într-un cerc, iubesc acum senzația maxim. Chiar m-am hotărât să vând motorul ăsta și să îmi iau unul mai sportiv . Toate astea s-au alimentat mai tare și din cauza faptului că, la o zi după circuit, mi-a tăiat un autoturism fața și am intrat cu motorul în el. Traficul mă sperie acum, vreau doar pe circuit și la drumuri lungi”, a menționat Iulia.
 

„O zi memorabilă“

 
Andreea, din Brașov, are permis de conducere a motocicletei de numai două luni și a fost pentru prima dată la „Girls on Track“. „Cred că eram singura începătoare de acolo. A fost o zi memorabilă, cu multe tipsuri învățate și aplicabile imediat, oameni extraordinari, organizare impecabilă. Dacă voi mai reveni? Cu siguranță! Voi recomanda cuiva? Tuturor fetelor care vor să se simtă mai în siguranță în trafic. Asfalt uscat! Vă pup”, a spus tânăra. Anca, din București, în schimb, a mai fost la „Girls on Track“, revenind „pentru că mă simt mai în siguranță să mă dau pe pistă între fete și mai ales între fete de același nivel cu mine. Pot să evoluez «în liniște». Un alt motiv este atmosfera. Organizatorii sunt drăguți și mă bucur să petrec timp în compania lor și să socializez cu fete cu aceeași pasiune ca a mea”, a menționat Andreea.
 

„Este mai recomandat decât mersul pe stradă“

 

Ana, din Constanța, spune că a așteptat cu nerăbdare ediția a treia a evenimentului. „Am ajuns la Motorpark pe la primele ore ale dimineții și m-am bucurat nespus să văd aceleași fețe zâmbitoare ca și la celelalte ediții. A fost minunat, ca de fiecare dată. Instructorii de nota 10 (doar avem campioni și vice-campioni naționali). Nu mai zic de staff… Ne-au verificat motocicletele, ne-au făcut presiunea, mereu săritori și prietenoși. Despre mersul pe circuit nu cred că mai este nevoie să spun că este mai recomandat decât mersul pe stradă. La această ediție am avut parte și de o festivitate de premiere, fapt care m-a bucurat foarte mult. Mulțumesc organizatorilor, sponsorilor și instructorilor! Sunteți minunați! La cât mai multe ediții de Girls on Track!”, a precizat constănțeanca.
 

„Mi-a deschis foarte mult apetitul pentru circuit“

 
„Am fost și anul trecut la «Girls on Track» și pot să zic doar că a fost cea mai faină experiență pe care am avut-o până atunci. La fel și anul ăsta, am venit destul de nepricepută și am învățat atât de multe într-o zi, atât despre motorul meu, cât și despre tehnici de pilotaj, cum nu mi-aș fi imaginat că se poate. Pe lângă toată distracția și adrenalina pe care am avut-o, am avut ocazia să cunosc niște oameni minunați și am legat și prietenii faine. Încă o dată mi-a fost arătat că pasiunea pentru motociclism adună într-un loc niște oameni super nice. Pe lângă toate astea, mi-a deschis foarte mult apetitul pentru circuit, am descoperit că e o chestie pe care, dacă am posibilitatea, mi-ar plăcea să o fac mai des. Mai rar ai așa un feeling ca cel pe care l-am avut acolo. Sper cu drag că se va menține obiceiul ăsta și se va organiza în continuare acest event. Girls on track is the best!“, a declarant brașoveanca Andreea.

 

„Fiecare dintre noi a avut de câștigat“

 
Și Mia, din București, a fost la prima participare la «Girls on Track». „Am fost plăcut impresionată. În primul rând, felicitări pentru inițiativă! Știu că se organizează și alte evenimente similare (așa numitele «track days») pe circuitul de la Adâncata și nu numai, însă acesta este unul aparte - și asta datorită faptului că este adresat sexului feminin, indiferent de nivelul de experiență. În ultimii ani, în România a crescut semnificativ numărul motociclistelor, iar asta dovedește că și noi avem o pasiune pentru ceea ce era văzut până nu demult un sport sau hobby masculin. În acest context, evenimentul cred că a fost binevenit de către toate participantele, oferind un prilej de explorare și perfecționare a mersului pe două roți, într-un cadru relaxat și în siguranță. Fiecare dintre noi a avut de câștigat - fetele care nu au mai fost pe circuit au experimentat senzații noi și au avut șansa de a își cunoaște mai bine motocicleta, iar cele care practică acest sport la nivel de hobby sau chiar competițional și-au îmbunătățit stilul de mers și chiar și-au depășit recordul personal. Eu, făcând parte din cea de-a doua categorie, m-am bucurat că am putut intra pe circuit la un preț mai mic decât de obicei și că am putut exersa atât de mult - am profitat la maxim de fiecare intrare, chiar dacă am rămas fără benzina la una din ele și nu am putut parcurge toate tururile.
 

Adrenalină curată și limite depășite

 
O altă bucureșteancă, Diana, a descoperit în circuit mediul sigur în care „te poți bucura de adrenalină curată și ai ocazia să îți depășești propriile limite“. „Pentru mine, experiența de la ediția a treia a «Girls on Track» a reprezentat primul contact direct cu o pistă de circuit. Am învățat ceva? Cu siguranță. În primul rând, conștientizezi mult mai bine poziția ta pe motocicletă (cel puțin în cazul meu), te acomodezi cu perioadele de frânare mult mai agresive, ceea ce pe stradă îți oferă un plus, în eventualitatea unui obstacol, te acomodezi și înveți să iei corect virajele, să controlezi motocicleta și într-un final, să îți perfecționezi modul de pilotaj. Circuitul este totodată un loc în care, într-un mediu sigur, te poți bucura de adrenalină curată și ai ocazia să îți depășești propriile limite. Din punctul meu de vedere, faptul că am avut și instructori care să te ajute să identifici mai bine trasele, să îți ofere puncte cheie și mici trucuri despre cum să ai o abordare corectă pe circuit, a reprezentat un plus al experienței. Și bineînțeles, întregul staff și fetele participante au fost deosebit de prietenoase, creând un mediu cât mai plăcut și care să te îndemne să revii cu drag. Cam așa pot spune că a decurs prima mea experientă la Girls on Track“, a arătat Diana.
 
Citește și:
 
Frumoasele care au îmblânzit bestiile! Graţii pe motocicletă, la Girls on Track 2. Un eveniment organizat de Petrovici Racing Team (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.