Gladiatorii din Tomis, duel special cu Leii București „Respectul față de competiție, mult mai important decât rezultatul de pe tabelă“ (GALERIE FOTO)


 
  • Echipa de baschet 3X3 Under-17 a BC Athletic Constanța a cucerit prima sa medalie la un Campionat Național.
  • Un moment inedit s-a consemnat înaintea finalei mici, în faza sferturilor.
  • Gladiatorii au preferat să respecte competiția și sportivitatea, în dauna unui rezultat final mai bun.
 
Echipa de baschet 3X3 Under-17 a BC Athletic Constanța a cucerit prima sa medalie la un Campionat Național, însă, la turneul de la Izvorani, mai importante decât urcarea pe podium au fost sportivitatea și spiritul de fair-play de care au dat dovadă Gladiatorii din Tomis, în faza sferturilor de finală.
 
Turneul de la Izvorani a fost ultimul al anului în secțiunea baschetbalistică națională 3X3. Echipa de pe litoral s-a clasat în premieră pe podium la un Campionat Național, cucerind bronzul, după ce a trecut în finala mică de Știința Elite București cu scorul 21-19, la capătul unui meci foarte strâns. În sferturi, deși puteau câștiga meciul prin forfait, întrucât echipa Leii București nu s-a prezentat la ora fixată, cei de pe litoral au decis să-și aștepte adversarul. O victorie constănțeană fără luptă ar fi adus față în față în următorul meci, în semifinale, Athletic 3X3 1 și Athletic 3X3 2, însă Gladiatorii au preferat să respecte competiția și sportivitatea, în dauna unui rezultat final mai bun. Aceasta pentru că Leii s-au impus atât în sferturi (cu 3x3 Athletic 2), cât și în semifinale (cu 3x3 Athletic 1), ocupând locul secund, în fața Gladiatorilor din Tomis!     
 
Peste 40 de minute întârziere
 
„Un moment inedit s-a consemnat însă înaintea finalei mici, în fazele sferturilor acolo unde Vlad Ichim, Daniel Guțan, Mario Ignat și George Marinescu împreună cu staff-ul tehnic au hotărât să nu se folosească de regula forfait-ului și și-au așteptat adversarii de la Leii București să ajungă la meci după ce aceștia nu au putut ajunge la ora oficială a partidei, meciul începând cu o întârziere de cel puțin 40 de minute, situație în care dacă Athletic ar fi cerut forfait și ar fi trecut mai departe, următorul meci din semifinală s-ar fi disputat între ambele echipele 3x3 Athletic și cu siguranță clasamentul ar fi fost unul fără a reflecta prestațiile tuturor jucătorilor înscriși în competiție. La final, Leii s-au impus cu 8-4 în sferturi cu 3x3 Athletic 2 și 15-13 în semifinale cu 3x3 Athletic 1 și au încheiat pe locul secund al turneului, în fața Gladiatorilor din Tomis, într-un moment în care respectul față de competiție a fost mult mai important decât rezultatul de pe tabelă“, se arată pe pagina de Facebook a grupării de pe litoral.
 
Lotul care a participat la Izvorani
 
3x3 Athletic U17 a fost prezentă la Izvorani cu un lot format din jucătorii: Mihai Călințaru, Andrei Călințaru, Andrei Constantin, Cezar Unitu, Vlad Ichim, Daniel Guțan, Mario Ignat și George Marinescu, antrenor Mario Takacs-Sixt ca mai apoi, în ultima zi, să le fie alături și team managerul Andrei Talpeș și antrenorul principal al echipei de seniori, Alexandru Olteanu.
 
Unii rămân la Națională
 

„Pentru o parte dintre jucători, vacanța nu va veni după acest turneu, staff-ul tehnic al Federației Române de Baschet urmând să facă selecția celor mai buni 24 jucători și jucătoare din competiție. Aceștia vor rămâne la Izvorani pentru stagiul de pregătire a naționalelor U17 de baschet 3x3, stagiu care va dura până în luna ianuarie 2022. Nationalele României vor participa în vara anului viitor la întrecerile Campionatelor Europene U17 de Baschet 3x3, competiția continentală urmând să se desfășoare în perioada 05-14 august 2022“, mai precizează sursa citată.
 
Și CS Năvodari a procedat la fel

 
Sportivitatea de care au dat dovadă la Izvorani cei de la BC Athletic 3X3 U-17 nu este singulară însă în sportul constănțean. În decembrie 2020, în finala Diviziei Naționale de seniori la rugby, ediția 2019/2020, s-au întâlnit CS Năvodari (campioana în exercițiu la acea dată) și Știința Petroșani. Inițial, întâlnirea pentru titlu trebuia să se dispute în dublă manșă, însă, înaintea turului (de la Năvodari), cele două echipe au convenit ca titlul să de decerneze în urma unei singure partide. Știința Petroșani a avut atunci 19 jucători infectați cu Covid-19 și nu putea alinia o formație competitivă, pe când CS Năvodari a avut numai opt rugbyști testați pozitiv. Deși se afla în avantaj din punctul de vedere al lotului de jucători, echipa din Năvodari a fost de acord cu reprogramarea întâlnirii. Iar în unicul meci, jucat pe teren neutru, pe stadionul „Olimpia” din București, Știința Petroșani s-a impus cu 13-12 (6-6), cucerind titlul!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citește și:
 
CSS1 - Athletic Constanța, șase victorii la rând. Tinerii baschetbaliști sunt pe primul loc în grupă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1839

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2352

Echipa Under-17 a BC Athletic Constanța, din nou pe podiumul național. A doua medalie la această categorie de vârstă (GALERIE FOTO)

31 May 2022 2072

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1702

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2032

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2022

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2048

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2119

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1748

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1817

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 1990

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1628

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1933

Proiecte de hotărâre Suplimentare a fondurilor de la bugetul local pentru HC Dobrogea Sud, Academia CS Phoenix Constanța și BC Athletic. Din ce motive (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 3304

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1683