Golgeterul Ligii 1. Gabriel Iancu, căpitanul FC Viitorul „Am zis că trebuie să schimb ceva în jocul meu, în atitudinea mea“

  • Gabriel Iancu a marcat 18 goluri în sezonul 2019/2020 al Ligii 1.
  • Iancu este cel mai bun marcator al FC Viitorul de la promovarea formației în Liga 1, acum opt ani.
  • După ce Gică Hagi s-a retras din funcția de manager tehnic al FC Viitorul, în acest post a fost instalat Ruben Alfonso de la Barrera.
 
În ediția 2019/2020 a Ligii 1, FC Viitorul a ratat calificarea în playoff, dar, la finalul întrecerii, a rămas cu satisfacția că a dat golgeterul campionatului, pe Gabriel Iancu.
Căpitanul formației constănțene s-a clasat pe locul întâi în topul marcatorilor cu 18 reușite, dar fotbalistul de 26 de ani, crescut la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, a reușit și opt pase decisive. Iancu se află la cel mai bun moment din carieră, reușind să devină, cu un total de 32 de goluri în toate competițiile, cel mai bun marcator al FC Viitorul de la promovarea formației în Liga 1, acum opt ani. „Titlul de golgeter înseamnă foarte mult pentru mine. M-am gândit la acest obiectiv încă dinaintea sezonului. Cred că mi-am demonstrat mie în primul rând că ceea ce gândeam când am pornit în fotbalul mare, să fiu cel mai bun, să marchez și să dau pase decisive, să fiu mereu pe primul loc, se poate îndeplini. Așa am pornit de mic. Și, indiferent unde voi fi, voi reuși și în sezoanele următoare să atrag atenția din punct de vedere sportiv și să fiu an de an printre cei mai buni. Sper ca lumea să vorbească bine și frumos de mine în continuare“, a declarat Gabriel Iancu, pentru site-ul oficial al clubului.

„M-am gândit foarte mult la fotbal“

Fotbalistul a precizat că, pe parcursul sezonului trecut, n-a avut un moment cheie, care să-l propulseze spre titlul de golgeter, de la începutul stagiunii a fost foarte focusat. „Am zis că trebuie să schimb ceva în jocul meu, în atitudinea mea. Cred că aceasta a fost cheia succesului. M-am gândit foarte mult la fotbal, am fost și ajutat. A fost cel mai bun sezon al meu, dar nu vreau să rămân doar cu el. Sper să fie un început și să o țin așa cât voi putea“, a punctat Gabriel Iancu. În primii cinci clasați din topul golgeterilor, patru sunt foști sau actuali jucători ai Viitorului, Iancu, Alibec, Cicâldău și Florinel Coman. „Munca domnului Hagi a dat roade, nu poate nimeni să nege aceasta, chiar dacă mai apar pe la televizor unii. Sunt foarte mulți jucători buni proveniți din Academia Hagi. S-a văzut în sezonul trecut și sper să apară și mai mulți. Îmi doresc ca următoarea generație să ducă România pe alte culmi“, a precizat Iancu.

Puși într-o situație nemaintâlnită până acum

Golgeterul campionatului este de părere că stagiunea 2019/2020 a fost dificilă, ținând cont și de pandemia de coronavirus. „Am fost puși într-o situație pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Am stat foarte mult acasă, cred că vreo două luni, și a fost greu la revenire. Prima perioadă de pregătire a fost grea, ne-am antrenat câte patru. A fost un play-out OK, că am terminat pe primul loc, dar, ca și sezon, nu ne-am atins obiectivele“, a spus căpitanul FC Viitorul.

Antrenor bun, cu antrenamente frumoase

După ce Gică Hagi s-a retras din funcția de manager tehnic al FC Viitorul, în acest post a fost instalat un antrenor spaniol, Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez. „Dânsul (n.r. Hagi) a spus de mai multe ori că ar vrea să plece, dar niciodată nu l-am crezut. Cred că se gândește și dânsul să antreneze o echipă mai mare și să câștige, că asta e mentalitatea lui. Noul antrenor e bun, cu antrenamente frumoase. Înțelegem ce vrea să ne transmită. Sper să aibă rezultate bune, să se adapteze campionatului nostru și să terminăm între primele echipe. Era mai bine pentru noi să fi avut o perioadă precompetițională mai lungă, cu mai multe antrenamente, așa cum eram obișnuiți, dar nu avem ce face, așa este această perioadă în care trăim. Acestea sunt regulile. Trebuie să le respectăm și să ne adaptăm în primul rând“, a mai spus Iancu.

Start dificil de sezon

Pentru căpitanul formației de pe litoral, obiectivul noului sezon e clar, Viitorul trebuie să intre în play-off, „pentru că stagiunea trecută nu a fost una reușită. „După ce vom intra în play-off, îmi doresc foarte mult să prindem loc de Europa, pentru că acolo e fotbalul frumos. Și mare“, arată Gabriel Iancu. În primele șase etape, FC Viitorul va întâlni patru echipe care au evoluat în 2019/2020 în play-off (FCSB, U Craiova, Astra Giurgiu și campioana CFR Cluj). „Dacă tot n-am mai jucat de mult cu ele, că am fost în play-out… Să simțim și noi din nou mecurile tari“, surâde fotbalistul, care continuă: „Este un program dificil, dar noi vrem să câștigăm fiecare meci. Am mai bătut înainte aceste echipe. Sperăm să avem un start bun de sezon și să-l terminăm la fel. Campionatul precedent l-am început bine, dar l-am terminat destul de prost. Mi-am propus să-mi depășesc performanțele din acest an și voi munci foarte mult pentru aceasta“.

Sursa foto: FC Viitorul  

Citește și:

Fotbalistul Gabriel Iancu, de la FC Viitorul, golgeterul sezonului 2019/2020 al Ligii 1

Gabriel Iancu a stabilit un nou record la FC Viitorul, care e prima în Liga 1 în clasamentul eficacității

Golgeterul Ligii 1 Gabriel Iancu, căpitanul FC Viitorul Constanța, inclus în echipa etapei
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inter VIP SRL, controlată de Stavrositu Iancu, obține, în instanță, aproape 700.000 de euro de la GSP Offshore! Decizia nu este definitivă

26 Oct 2023 1514

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 august 2023

22 Aug 2023 1633

CS Farul Constanța Cosmin Iancu și Ionuț Lepădatu, pe podium la Campionatul European de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

06 May 2023 1506

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 martie 2023

22 Mar 2023 1450

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 august 2022

25 Aug 2022 1874

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 mai 2022

18 May 2022 2122

Farul Constanța - FC Argeș Gică Hagi - „E ultimul meci acasă din play-off și vrem să câștigăm în urma unei evoluții reușite“ (VIDEO)

13 May 2022 1941

Cinci ani de la primul titlu național pentru fotbalul constănțean (VIDEO)

13 May 2022 1968

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 mai 2022

04 May 2022 1704

În linie dreaptă! Lupta pentru play-off se ascute. Pe cine întâlnesc Farul Constanța și FC Argeș în ultimele trei meciuri

23 Feb 2022 2933

Farul Constanța La 19 ani, Constantin Grameni a marcat primul său gol în Liga 1. „Un vis devenit realitate” (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 3349

Gabriel Iancu, la Farul Constanța. Golgeterul Ligii 1 din sezonul 2019/2020 a revenit pe litoral (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Feb 2022 4026

Peste 462.000 de lei premiere de la bugetul local pentru performanțele internaționale ale CS Farul Constanța

01 Jan 2022 2929

Poarta HC Dobrogea Sud Constanța a rămas pe mâini bune. Daniel Vasile - înger păzitor, Gabriel Preda - surpriza de pe bancă

14 Oct 2021 3445

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 3 septembrie 2021

07 Sep 2021 2376