GT & Prototype Challenge Pilotul constănțean Alex Cascatău a ieșit din lupta pentru titlu. Ghinion și la etapa de la Assen! (galerie foto)

 
 
  • Aflați în cursa pentru titlu, piloții Baticonsult Racing erau obligați să învingă la prima vizită la TT Circuit Assen din acest sezon.
  • Alex Cascatău și Alain Berg s-au confruntat însă și la această etapă cu probleme tehnice.
  • Pilotul constănțean a menționat că un moment dificil pentru el în acest punct al carierei, planurile de dinaintea sezonului fiind cu totul altele.
 
Pilotul constănțean Alex Cascatău și coechipierul său din echipa Baticonsult Racing, luxemburghezul Alain Berg, au participat la etapa a patra, desfășurată la Assen, a categoriei CN din cadrul GT & Prototype Challenge, campionatul cu cele mai rapide mașini din Olanda. Aflați în lupta pentru titlu, piloții Baticonsult Racing erau obligați să învingă la prima vizită la TT Circuit Assen din acest sezon, însă lucrurile nu au stat așa cum cei doi și-au propus.
 
În clasament, Alex Cascatău și Alain Berg se aflau pe poziția a treia, iar evoluția de la Assen era o șansă pentru ca ei să continue parcursul pozitiv început la Zolder, unde au obținut un loc doi în prima cursă. „Semne că un rezultat similar ar fi în cărți și la Assen s-au văzut încă din prima sesiune de antrenamente libere, în care Cascatău a fost cel mai rapid, la trei zecimi de pilotul de uzină BMW Nicky Catsburg, care a pilotat un M6 GT3. Deși olandezul avea de partea sa ABS-ul, foarte important în condițiile ploioase întâmpinate în prima sesiune de antrenamente, Cascatău a fost la vârf, cu un 1:50.065. Rivalii Luc de Cock și Tim Joosen de la Deldiche Racing au fost cu peste cinci secunde mai lenți. A doua sesiune a adus o ușoară uscare a traseului localizat la două ore de capitala Amsterdam, dar echipa tot a avut timp să pregătească un set nou de pneuri pentru asfalt ud înainte de calificări. Ulterior, Alex, care a revenit pe traseu pe aceleași pneuri uzate pe care le folosise și în sesiunea anterioară, a derapat și a ieșit într-o zonă de degajare“, se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.

 
Prinși pe picior greșit

 
Potrivit sursei citate, până ce echipa a primit mașina înapoi și a curățat-o de pietrișul strâns în diverse locuri, era deja vremea pentru unica sesiune de calificări de 20 minute. „Din păcate, programul compact și uscarea circuitului i-au prins pe picior greșit pe cei de la Baticonsult Racing, care n-au avut timp să pregătească un set de pneuri pentru Cascatău, acesta rulând în calificări pe un set de penuri pentru asfalt ud. Locurile 16 și, respectiv, 12 a fost maximul posibil, în condițiile în care slick-urile au fost alegerea tuturor celor din față. Deși urmau două curse grele, de recuperare, Baticonsult Racing se pregătea de condiții schimbătoare, care ar fi putut să le surâdă“, se menționează în comunicat.

 
Alegerea corectă

 

A venit vremea curselor. Prima a confirmat așteptările echipei, vremea schimbătoare făcându-l pe Alain Berg să nu opteze pentru slick-uri la start. „Alegerea s-a dovedit a fi cea corectă, luxemburghezul urcând cu rapiditate prin plutonul din care s-au mai remarcat doar trei alte echipaje care optaseră pentru pneuri făcute pentru asfalt ud. Ascensiunea sa l-a adus pe poziția a treia, chiar înainte de momentul opririi la boxe, când mașina cu numărul 614 de concurs a fost preluată de Alex Cascatău. Constănțeanul a ieșit chiar în spatele lui Tom Boonen, unul dintre rivalii la titlu. Duelul dintre cei doi nu s-a mai produs însă, accelerația Normei pilotată de Alex blocându-se la planșeu ceea ce l-a trimis pe acesta în pietriș în acul de păr. Abandonul a fost cu atât mai frustrant având în vedere că echipa nici nu a primit vreun punct, acestea acordându-se doar mașinilor care au completat cel puțin 80% din cele 60 de minute de cursă“, se arată în comunicat.

 

Cursă încheiată prematur

 
Tot pilotul luxemburghez a luat startul și în cursa a doua. „Ca și în ziua anterioară, acesta s-a dovedit a fi foarte rapid și a câștigat mai multe poziții în doar câteva tururi pentru a se instala pe poziția a treia la categoria CN, chiar în fața aceluiaș Boonen care terminase pe doi în prima cursă în spatele lui Piessens / de Jonghe. În cele din urmă, cursa s-a încheiat prematur pentru Baticonsult. Cu câteva minute înainte de deschiderea ferestrei pentru opriri la boxe, cutia de viteze a început să fie recalcitrantă, iar Berg a intrat la boxe cu o transmisie care nu mai schimba rapoartele. Dublul abandon de la Assen i-a scos din lupta pentru titlu pe Cascatău și Berg, cu trei etape înainte de finele sezonului (mai sunt programate încă două etape la Assen și una la Spa-Francorchamps)“, potrivit sursei citate.

 
„Este un moment dificil pentru mine“

 
Retragerea din ambele curse de la Assen, din cauza problemelor de natură tehnică, a fost, dureroasă pentru Alex Cascatău și coechipierul său, „căci știam că ne trebuie victoria pentru a rămâne în cărți în campionat“, după cum a spus constănțeanul. „Am avut de partea noastră o mașină rapidă, iar asta face ca problemele pe care le-am întâmpinat să fie cu atât mai frustrant. Se pare ghinionul se ține în continuare după noi. Nu știu încă ce vom decide în urma acestor evenimente, dar este un moment dificil pentru mine în acest punct al carierei. Planurile de dinaintea sezonului erau cu totul altele. Atât la Zolder, cât și la Assen am demonstrat că putem rula în fața plutonului atunci când materialul de concurs cooperează”, a mai menționat Alex Cascatău.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Credit foto: Rob Blank.
 
Citește și:
 
Pilotul constănțean Alex Cascatău a urcat pe podium la Zolder, în GT & Prototype Challenge. Norma M20 FC, reconstruită (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pilotul Alex Cascatău, din Constanța Prima participare în ADAC Prototype Cup Germany, primul podium (GALERIE FOTO)

01 Jul 2023 1170

Pilotul constănțean Alex Cascatău, debut la bordul unui prototip de clasă LMP3. „Se pare că lucrurile nu se aliniază pentru mine la «Paul Ricard»“

08 Apr 2023 1021

Premieră în cariera pilotului constănțean Alex Cascatău. Va concura cu o mașină de clasă LMP3. „Mă bucur să încep acest nou capitol“

22 Mar 2023 1419

Debut de succes în Ultimate Cup Series Pilotul Alex Cascatău, pole position, iar apoi podium, pe circuitul „Paul Ricard“ din Franța (GALERIE FOTO)

21 Nov 2022 1233

Final de sezon Pilotul constănțean Alex Cascatău, pe podium în Romanian Endurance Series, la A2. „Vom fi mai puternici în 2023“ (GALERIE FOTO)

09 Nov 2022 1112

La bordul noului prototip Nova Proto NP02 Pilotul constănțean Alex Cascatău, revenire de succes la Spa-Francorchamps. „Experiența a fost fantastică!“ (GALERIE FOTO)

21 Oct 2022 1255

Alex Cascatău, din nou la Spa-Francorchamps. Constănțeanul va pilota noul prototip Nova Proto NP02 (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1607

Pilotul constănțean Alex Cascatău, din nou pe podium în Romanian Endurance Series. Lider la clasa A2, luptă pentru titlu (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 1308

Frustrant cum au ratat victoria Alex Cascatău și Radu Tămaș la Tg. Mureș! „Probabil cel mai complicat weekend de când pilotez“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2022 2636

Alex Cascatău și Radu Tămaș, pe locul doi la prima etapă a Romanian Endurance Series. „M-a impresionat cu ritmul său fantastic“ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2022 2162

În sezonul 2022 al Romanian Endurance Series, pilotul constănțean Alex Cascatău va concura pentru Junior Motorsport (GALERIE FOTO)

05 Mar 2022 2430

Visul devine realitate Alex Cascatău Digital Motorsport, prima echipă de sim racing a unui pilot de curse român (GALERIE FOTO)

08 Jan 2022 1836

Serbează Ziua Națională a României în stil mare Pilotul constănțean Alex Cascatău, la bordul prototipului Duqueine (GALERIE FOTO)

30 Nov 2021 2218

Pilotul constănţean Alex Cascatău, mentor în proiectul Junior Motorsport, iniţiat de Georgios Ladopoulos (galerie foto)

19 Oct 2021 2431

„Ținta rămâne aceeași“ Pilotul constănțean Alex Cascatău, sesiune de teste, în Italia, la bordul unui prototip de clasă LMP3

06 Oct 2021 2480