Hagi - „Aceasta e singura mea dezamăgire“ Farul Constanța, egaluri în ultimele trei etape. „Marinarii“ rămân neînvinși in Superligă (GALERIE FOTO)


 
  • „Marinarii“ au ratat multe ocazii, dar nu au reușit decât câte un punct în fiecare dintre ultimele trei confruntări.
  • În meciul cu FC Hermannstadt, Gică Hagi s-a arătat nemulțumit de un aspect, interpretarea de către elevii săi a fazelor fixe ofensive.
  • „Regele“ a repetat că cea mai mare provocare a sa și a staff-ului său e să-i facă pe jucătorii cu CV foarte bun și un nume, nou achiziționați, să joace foarte bine și să ajungă la potențialul lor maxim.
 
Neînvinsă după primele cinci etape ale Superligii, în care a înregistrat două victorii și trei egaluri, golaveraj 5-2, Farul Constanța nu a mai câștigat în ultimele trei runde, 0-0 pe teren propriu cu FC Hermannstadt, 1-1 în deplasare cu FC Botoșani și 0-0 acasă contra Chindiei Târgoviște.
 
„Marinarii“ au ratat multe ocazii, dar nu au reușit decât câte un punct în fiecare dintre aceste confruntări. Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, este de părere că, pe fondul unui joc bun, echipa de pe litoral merita să aibă maximum de puncte până acum. „Aceasta e singura mea dezamăgire. Am jucat fotbal, am dominat adversarul, am avut ocazii. Dar așa e în fotbal, câteodată mingea intră în poartă, câteodată nu, câteodată ești inspirat, câteodată nu. În ultimele trei meciuri, am înregistrat egaluri, pierzând puncte importante. Drumul e lung însă, suntem împreună și, cum le-am zis și jucătorilor, vor veni și meciuri în care vom înscrie și vom câștiga“, a declarat Hagi.
 
„Trebuie să fim pregătiți de orice“
 
Și în disputa cu nou-promovata FC Hermannstadt (și ea neînvinsă în acest start de campionat), Farul a condus jocul. „E adevărat, si ei puteau marca la bara pe care au avut-o, dar în rest am dominat clar, am dictat ritmul și intensitatea jocului, am pasat. Ne trebuie puțin mai multă personalitate în ultimii 30 de metri, să vedem poarta, să luăm decizii și să avem curaj. Să vedem și să simțim mingea, spațiul și poarta. E de lucrat, dar colectiv sunt mulțumit. Odată cu antrenamentele și cu acomodarea celor noi va fi din ce în ce mai bine. Producem fotbal, dar în ultimele trei meciuri nu ne-a ieșit. La Botoșani câte ocazii am avut… Însă mergem înainte, trebuie să fim pregătiți de orice“, a mai spus „Regele“.
 
„În fotbal trebuie să fii letal“
 
Acesta s-a arătat nemulțumit totuți de un aspect, interpretarea de către elevii săi a fazelor fixe ofensive. „Nu vorbesc de noroc niciodată. Nimic nu e întâmplător, am ratat, ocazii foarte clare, cu poarta goală. În fotbal trebuie să fii letal, pragmatic și concret în fața porții. Nu am fost periculoși la fazele fixe, cum o făcusem foarte bine la Botoșani. În prima repriză, o singură fază a fost bătută și atacată bine. O echipă care atacă pozițional e clar că are multe faze fixe, iar din aceste situații poți dezechilibra un meci, poți da un gol. Aștept și la noi acest lucru să vină cât mai repede. Suntem nemulțumiți de mingile statice ofensive“, a menționat managerul tehnic al Farului.   
 
„În rest, eu zic că lucrurile merg bine“
 
Gică Hagi a repetat că cea mai mare provocare a sa și a staff-ului său e să-i facă pe jucătorii cu CV foarte bun și un nume, nou achiziționați, să joace foarte bine și să ajungă la potențialul lor maxim. „Aceasta e, deocamdată, politica noastră, să aducem jucători care trec printr-o perioadă mai grea, întrucât numai așa putem. Trebuie să ținem cont de ce posibilități avem. Dar nu mă plâng, doar am constatat un lucru și atâta tot. În rest, eu zic că lucrurile merg bine. Trebuie să avem puțină răbdare, că va fi și mai bine“, a mai spus Hagi.
 
Și-au asumat situația
 
Unul dintre cei nou veniți e și atacantul Denis Alibec, cel care, contra FC Hermannstadt, a avut o bară, printre altele. „Alibec e fericit la noi. Trebuie să se antreneze bine, astfel încât să ajungă să reziste fizic un meci întreg. Răbdare, i-am zis să se bucure de fotbal, că îl știe, ca și Băluță, Benzar și toți ceilalți. Trebuie să-i aducem din punct de vedere fizic la un nivel foarte bun, să poată rezista la meciuri, să fie puternici, și mental, și fizic. Dar aceasta va veni în timp, imediat nu putem reuși. Ne-am asumat situația. Și Nedelcu, Vlad, Torje au și ei nevoie de timp. Sunt jucători foarte valoroși, dar, ca să ai realizări deosebite, trebuie să arăți fizic foarte bine. Avem timp, sperăm să ajungă cât mai repede la un nivel ridicat, ca să ne bazăm pe ei și pe ceilalți să facem o echipă bună“, a arătat Gheorghe Hagi. 

„Simt că obosesc foarte repede“

„Suntem foarte supărați că nu am putut să câștigăm. Din nou am dominat și nu am reușit să ne impunem. Trebuie să lucrăm mai mult la finalizare, pentru că nu reușim să înscriem. Pierdem puncte foarte ușor. De la meci la meci trebuie să le luăm. Am încercat să marchez, păcat că am lovit doar bara. N-am jucat mult timp și e foarte greu. Simt că obosesc foarte repede, dar ușor - ușor îmi voi intra în formă. Faptul că suntem neînvinși după cinci etape e un lucru bun, dar în față trebuie să facem mai multe. Noi abordăm fiecare meci cu gândul de a-l câștiga, dar depinde și de joc“, a declarat pentru Farul TV, după meciul cu FC Hermannstadt, Denis Alibec.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Zeul Neptun, pe gazon
Moment festiv legat de Ziua Marinei Române la meciul Farul Constanța - FC Hermannstadt (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 802

30 de ani de la primul gol marcat de Gică Hagi în Serie A

04 Oct 2022 751

Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

04 Oct 2022 1938

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 723

Farul Constanța - UTA, în Superligă Gheorghe Hagi - „Mă aștept la un meci foarte greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

01 Oct 2022 1452

Comisia interministerială a aprobat proiectul viitorului stadion de la Constanța. Ce urmează (GALERIE FOTO)

28 Sep 2022 1218

​Sondaj de opinie Credeți că echipa feminină de fotbal Farul Constanța va accede în Liga 1 la finele acestui sezon?

26 Sep 2022 960

„Fotbal spectacol“ Farul Constanța a marcat câte trei goluri în ultimele cinci meciuri din Superligă. Bombardament!

22 Sep 2022 880

Liderul clasamentului, Farul Constanța, are cea mai mică medie de vârstă din Superligă

20 Sep 2022 1045

Farul Constanța, un nou amical cu Cerno More Varna

19 Sep 2022 1083

Denis Alibec, golgeterul actual al Farului Constanța. „Marinarii“, medie de două goluri pe meci în Superligă (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 1361

Hotel Iaki din Mamaia va fi demolat parțial și reabilitat

17 Sep 2022 1451

Farul Constanța Alexi Pitu pasează, Dina Grameni marchează! Cei doi tineri „marinari“ se înțeleg de minune pe teren

16 Sep 2022 1448

Editorial Farul Constanța, legenda Meșterului Manole și talentul de constructor de echipe

15 Sep 2022 1281

Petrolul Ploiești - Farul Constanța Gică Hagi - „Deplasare foarte grea, dar mergem să câștigăm“ (VIDEO)

14 Sep 2022 3154