Hagi - „Dacă Ianis nu a fost nici în acea listă, pentru mine e grav. Am vorbit doar de o listă, în rest s-a încercat să se facă diversiune și manipulare“ (VIDEO)

 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a referit din nou, astăzi, la absența lui Ianis Hagi de pe lista preliminară a jucătorilor români din străinătate pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

„Regele“ dorit să lămurească luarea sa de poziție de acum câteva zile, exprimându-și în același timp nemulțumirea vizavi de modul în care a fost prezentată în presă opinia sa.  

Convocările la echipa națională nu sunt treaba mea. Fiecare antrenor le face. Acum trei zile, am spus ceva, pentru că se vorbea de o listă preliminară, a jucătorilor români care joacă în străinătate. Vorbim de un jucător care, în momentul de față, joacă la unul dintre cele mai titrate cluburi din Europa, care are cele mai multe trofee, un club foarte mare. Mi-am spus părerea. Nu am zis cine joacă, cât joacă, dacă joacă, cine e selectat, am vorbit doar de o lista preliminară. Restul a fost doar manipulare și diversiune pe față. Trebuia să rămâneți doar în cadrul în care am fost eu. Atât. În rest, s-a încercat să se facă diversiune și manipulare, a spus Hagi.


Managerul tehnic al Farului este de părere că nu era normal ca Ianis Hagi să lipsească din lista preliminară a convocaților.

Adevărul e că joacă la un club foarte mare și e sănătos. Și-a revenit și joacă. Cât o face, e normal 15-20 de minute, apoi, 30 de minute, 45. Dacă Ianis nu a fost nici în acea listă, pentru mine e grav. Sunt abilitat, contruiesc o echipă, răspund, sunt manager de o echipă. Și vă mai zic un lucru: sunt mândru că sunt tata lui Ianis. Eu am devenit tata lui Ianis. Să nu uitați acest lucru. Îl omiteți cu toții. Eu am fost la Rangers și mi s-a zis că sunt tata lui Ianis. El este deja consacrat, are personalitate, e cineva în lume. Să nu uitați că reprezintă România în lume, așa cum a făcut-o taică-su. E același brand. Fiecare e liber să facă ce vrea, dar eu ca manager trebuia să gândesc ca un manager. Să nu fii nici în lista preliminară, înseamnă că avem jucători foarte, foarte buni în lume, de cel mai înalt nivel. Și atunci e foarte greu ca Ianis să prindă lista, a punctat Gică Hagi.

Cine răspunde de convocări și de primul 11 și-o asumă. Probabil o să vină în fața dumneavoastră și va spune de ce una, de ce ailaltă. Eu, repet, am vorbit de o listă preliminară, nu faceț i ce s-a făcut în aceste patru - cinci zile. Total pe lângă subiect, total aiurea. Nu l-am convocat pe Ianis, ci, ca manager, am spus că am simțit că nu e jucător important pentru Edi Iordănescu. Punct. E dreptul meu să o zic, întrucât chiar muncesc, sunt în breaslă, fac această meserie, mă pricep cred nu bine, foarte bine. Mi-am dat părerea mea de manager, sunt manager, nu antrenor, gestionez club și echipă de nivel foarte bun. Am demonstrat că știu și am văzut un lucru care mi se pare inexplicabil. Să nu fie pe lista preliminară, nu convocat, nu cât să joace. Să nu fii pe o listă înseamnă că nu ești jucător important. 100% e așa, pentru mine, și rămân la ce am zis, că Ianis nu cred că e jucător important pentru Edi Iordănescu. Din ce am văzut eu, a mai spus Hagi.     


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1024

„A făcut un meci extraordinar“ În victoria FC Viitorul cu FC Hermannstadt, Gică Hagi a remarcat un elev de-al său în mod deosebit (galerie foto)

19 Sep 2018 1778