Hagi - „Nu poţi trăi numai cu zahărul, mai vine şi sarea“ „Profesorul“ i-a purtat noroc FC Viitorul la victoria cu FC Voluntari (galerie foto)

În etapa a 20-a a Ligii 1, FC Viitorul a învins în deplasare FC Voluntari cu 2-1, la capătul unui meci greu, în care ultima clasată a condus echipa lui Gică Hagi cu 1-0! La partidă a fost prezent şi un fost jucător al formaţiei de pe litoral, a cărui apariţie i-a bucurat pe cei de la FC Viitorul.

Este vorba de mijlocaşul Tudor Băluţă (20 de ani), căpitanul echipei naţionale de tineret, transferat în vara acestui an de la FC Viitorul la clubul englez Brighton, din Premier League. Tudor nu este folosit deocamdată şi la prima echipă a lui Brighton, unde a apărut doar într-un singur meci, în Cupa Ligii. „I-am zis că ne-a purtat noroc cu FC Voluntari. «Profesorul» (n.r. aşa cum i se spune lui Băluţă, pentru că are rezultate bune la învăţătură) ne-a purtat noroc. Îmi pare rău de el, dar e pozitiv în continuare, e un băiat atât de valoros, are putere şi îi va veni rândul şi lui (n.r. la Brighton). Am vorbit cu el şi l-am sfătuit. Vorba mea e că tot ce li se întâmplă lor e pentru a deveni mai buni. Nu poţi trăi numai cu zahărul, mai vine şi sarea, câte o critică, iar acestea te fac mai bun. Puterea unui sportiv e să lupte în momentele grele şi să vină sus, să se motiveze, să aibă ambiţie, să nu cedeze. Acesta e un sportiv, un luptător. E normal că e şi critică. Pe mine nu mă criticaţi? Ce ar trebui să fac, să mă las? Mă încarc, îmi pun o geacă mai tare ca, dacă îmi daţi, să nu mă doare aşa de tare. Mai înduri, n-ai ce face, aşa e viaţa“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Nu se întoarce la FC Viitorul

 
„Regele“ a infirmat că, având în vedere că nu joacă la seniorii lui Brighton, Băluţă se va întoarce la echipa constănţeană. „Exclus ca Băluţă să revină la FC Viitorul. El e unul dintre personajele noastre foarte bune, un băiat deosebit, care trece printr-un moment şi învaţă din el, devenind mai bun. Pentru el important e să joace, Când nu apari de loc, trebuie să cauţi să joci, asta e clar. Și se pare că se va căuta o soluţie în acest sens. Când eşti tânăr, fundamental e să apari. Nu înseamnă că trebuie să joci titular, ci să apari tot timpul. Odată mai mult, odată mai puţin, dar să înveţi“, a punctat Hagi.   
 

„Fotbalul e puţin de la bucurie la necaz“

 
Tehnicianul constănţean a subliniat că, în meciul cu FC Voluntari, jucătorii de la FC Viitorul au fost obosiţi, ceea ce dă valoare şi mai mare victoriei. „Sunt fericit. Am avut şansă mare. Am luat trei puncte importante. Fotbalul e puţin de la bucurie la necaz. Am revenit de la 0-1, contra unui adversar care stătea bine în teren şi era mult mai proaspăt fizic ca noi. S-a văzut din primul minut că am fost o echipă obosită. Construiam, dar eram lenţi şi previzibili. Am jucat trei meciuri în şapte zile şi a fost obositor, cu deplasări grele. Am avut foarte mulţi jucători accidentaţi şi a trebuit să schimb echipa la fiecare meci. Unii vin după accidentări serioase, după lungi perioade de inactivitate. Au lucrat separat, au fost cu echipa numai două - trei zile. Am riscat puţin cu ei, am fost forţat să o fac. Victoria aduce în sânul echipei încredere mare. E normal ca Bergodi (n.r. antrenorul lui FC Voluntari) să fie supărat, au jucat bine“, a menţionat Gică Hagi.
 

Programare nepotrivită

 
„Regele“ a reafirmat că programarea partidei FC Viitorul - Astra 0-1 nu a fost făcută bine. „Nu poţi juca cu Astra, care are şase zile de pauză, iar noi doar trei, după o deplasare la Botoşani. Am fost programaţi aşa, iar conducerea mea doarme. Noi ne luptăm acolo, dar nu poţi juca împotriva unei echipe, Astra, care ştie fotbal, cu fotbalişti foarte buni, care ne-a dat golul în ultimele 15 minute. Noi venind după o deplasare foarte grea la Botoşani, ceea ce s-a văzut. Dar am tăcut şi am mers înainte. Bine că şi-au revenit Ganea şi Iancu (n.r. pentru meciul cu FC Voluntari), că altfel ar fi trebuit să joc cu Louis Munteanu şi îi era greu, născut în 2002, să evolueze în prima divizie câte 90 de minute din trei în trei zile. Eu zic că fac alţii programările“, a spus managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Wonder Kid“ Louis Munteanu, MVP

 
Pe pagina de Facebook a FC Viitorul, „Wonder Kid“ Louis Munteanu (puştiul de 17 ani care a adus victoria în meciul cu FC Voluntari, în minutele de final) a fost desemnat omul meciului, celelalte variante avansate pentru votare fiind Lyes Houri, Radu Boboc şi Rivaldinho. „Mulțumesc fanilor care m-au votat De acum înainte, cu siguranță voi munci și mai mult, pentru a avea evoluții cât mai bune în tricoul Viitorului și pentru a ne îndeplini obiectivele“, a spus Louis Munteanu. „Pe Louis Munteanu lăsaţi-l să rămână cu picioarele pe pământ (n.r. către ziarişti), are de muncă, dar dă goluri. Calitatea lui numărul 1 e golul. Ca atacant, are o execuţie incredibilă. Îi place golul. Trebuie să înveţe să se demarce, să fie mai puternic. Cu băieţii tineri nu trebuie grabă, trebuie susţinuţi“, a spus Hagi. 
 

Bogdan Țîru, suspendat cu FCSB

 
În etapa viitoare, FC Viitorul (locul 3, cu 35 de puncte) va întâlni la Ovidiu FCSB (locul 5, cu 33 de puncte, şi un meci în minus), iar la această confruntare extrem de importantă trupa lui Hagi va fi lipsită der căpitanul Bogdan Țîru, care a încasat la Voluntari un cartonaş galben care i-a adus suspendarea la partida de duminică, 15 decembrie. „Țîru are 15 faulturi în 20 de meciuri şi a primit zece cartonaşe galbene. Mladen a luat galben penru un fault comis la 80 de metri de poartă“, s-a arătat nemulţumit Hagi. „Am primit galbene la primul fault sau atunci când m-am dus să aplanez conflicte ori să îl întreb ceva pe arbitru“, a spus şi stoperul Viitorului.
 

Autografe pentru fanii Galatei

 
La meciul de la Voluntari au fost prezenţi şi câţiva fani ai celebrei echipe turce Galarasaray Istanbul, cea la care Gică Hagi şi Gică Popescu, preşedintele FC Viitorul, au făcut istorie. La final, suporterii au obţinut autografe de la cei doi mari foşti fotbalişti.
 

Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
 
Citeşte şi:

 
Tânărul de 17 ani Louis Munteanu aduce victoria FC Viitorul cu ultima clasată, FC Voluntari, care a condus cu 1-0!

UPDATE. „E o zi mare pentru mine“ Mijlocaşul FC Viitorul Tudor Băluţă, la Brighton, în Premier League
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1697

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3231

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 878

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1419

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1741

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2122

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6178

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2275

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2958

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11213

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2159