Hagi - „Tratăm foarte serios partida“ Farul Constanța, debut în Cupa României, contra CSM Alexandria, din Liga a 3-a

 

 
  • CSM Alexandria conduce în clasamentul seriei a șasea a eșalonului trei, fiind la trei lungimi (19-16) de vicelider, Sporting Roșiori 2008.
 
Liderul Superligii, Farul Constanța, susține marți, 18 octombrie, primul meci din ediția 2022/2023 a Cupei României, întâlnind în grupa C formația de Liga a 3-a CSM Alexandria.
 
Partida se joacă pe stadionul „Municipal“ din Turnu Măgurele, de la ora 15.30. Farul Constanța are cinci puncte avans (33-28) față de a doua clasată, Rapid București. „Marinarii“ au zece victorii, trei egaluri și un eșec în 14 partide, golaveraj 27-10. De cealaltă parte, CSM Alexandria conduce în clasamentul seriei a șasea a Ligii a 3-a, fiind la trei lungimi (19-16) de vicelider, Sporting Roșiori 2008. Adversara de marți a Farului a înregistrat până acum în cele opt meciuri susținute în campionat șase victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 15-2.
 
„Trebuie să ne concentrăm“
 
„Cupa e o competiție frumoasă și sperăm să facem bine. Vom vedea ce echipă vom folosi, dacă vor juca mai mulți tineri sau nu. Mai avem și meciuri la juniori, cu echipa a doua. La noi nu e ușor, ne gîndim la toate și vom trata serios lucrurile“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. „Luăm fiecare meci în parte, și Cupa e importantă. Întâlnim o echipă de Liga a 3-a, dar nu cred că va fi ușor, în Cupă sunt mereu surprise. După care urmează partida din Giulești, care va fi foarte frumoasă și din care sperăm să ieșim câștigători“, a spus și mijlocașul Andrei Artean. „Trebuie să ne concentrăm, să nu facem vreo surpriză neplăcută, iar apoi vine meciul cu Rapid, în care vom da tot ce avem mai bun și sperăm să câștigăm“, a menționat un alt mijlocaș de la Farul, Alexi Pitu.
   
La tragerea la sorți a grupelor Cupei României, Farul a fost repartizat în Grupa C, alături de campioana en-titre a României, CFR Cluj, de ocupanta locului 2 în Superligă în acest moment, Rapid București, de Universitatea Cluj (urna B), de CSC Dumbrăvița și CS Alexandria. Conform sistemului din acest sezon, fiecare echipă va disputa în grupe câte un meci cu câte o reprezentantă din celelalte grupe valorice, pe terenul echipei mai slab cotate.
 
Astfel, programul Farului în această fază a competiției este următorul:
 
18 octombrie: CSM Alexandria - Farul Constanța

9 noiembrie: Rapid București - Farul Constanța
7 decembrie: Farul Constanța - CFR Cluj.
 

Primele două clasate se califică în sferturile de finală.
 
„Stați liniștiți, că un gol dau eu“
 
Al doilea marcator al Farului din partida de campionat cu U Cluj, câștigată cu 2-0, Andrei Artean, le-a spus coechipierilor, înainte de mci, că va înscrie. „A fost o victorie fumoasă, bine-meritată. Am jucat un fotbal bun, nu prea le-am oferit ocazii adversarilor. Mă bucur că am înscris și am putut să-mi ajut echipa. Suntem fericiți că ne aflăm pe primul loc, că avem rezultate bune și că aducem oamenii la stadion, Sperăm să o ținem la fel în continuare. Șimțim sprijinul fanilor, care ne încurajează tot meciul. Acest lucru se vede și în rezultate noastre. Suporterii ne ajută mult. Înainte de meci, le-am spus colegilor să stea liniștiți că un gol dau eu. După ce am ratat o ocazie în prima repriză, i-am spus lui Larie că sper să marchez după pauză, ceea ce s-a și întâmplat. Când vom fi cu toții apți, Farul va fi o echipă și mai putermică decât acum“, a declarat Artean la Farul TV.
 
Lui Alexi Pitu îi priește Clujul 
 
Până acum în acest sezon, Alexi Pitu a marcat de două ori, primele sale reușite în Superligă. Ambele goluri au fost marcate în meciurile cu echipele din Cluj, CFR și acum Universitatea. „Am avut un meci foarte dificil, contra unei echipe bune. Dar jocul nostru a fost foarte bun și am reușit să câștigăm. Se vede ce lucrăm la antrenamente. Într-adevăr, ambele mele goluri sunt contra echipelor din Cluj. Am înscris acum și primul gol acasă, sunt foarte fericit. Echipa merge bine, luăm fiecare meci în parte și sperăm ca la final totul să fie bine. Am avut mai multe șanse de gol, una a intrat și sper să marchez și în meciurile următoare. Susținerea fanilor e foarte importantă, sperăm să fie în număr mare și la Rapid și să ne bucurăm împreună de victorie“, a precizat Alexi Pitu, conform sursei citate.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Pe cine întâlnește Farul Constanța în grupele Cupei României
 
De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă
Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 549

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 640

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 821

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 907

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 823

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1453

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 899

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 674

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719