Halterofilul Ionuț Arsu a stabilit un record național. Cluburile din județul Constanța, pe podium la Naționale

  • Județul Constanța a fost reprezentat la Naționale de LPS ”Nicolae Rotaru”, CS Farul Constanța și CSO Ovidiu.
  • Constanța a cucerit multe medalii atât la juniori 3, cât și la tineret.
  • Ionuț Arsu a stabilit recordul național la aruncat.   
 
La Bascov s-a desfășurat Campionatul Național de haltere rezervat juniorilor 3 (sportivi cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani) și tineretului (Under-23), iar cluburile din județul Constanța s-au numărat, ca de obicei, printre remarcatele întrecerii.
 
La juniori 3, de la LPS ”Nicolae Rotaru” Constanța (antrenor, Angheluș Beșleagă) s-au remarcat sportivii din Nisipari, care se antrenează în localitatea natală: Mădălina David (categ. 32 kg) - trei medalii de aur (la aruncat, smuls și total); Nicoleta Sandu (categ. 36 kg) - aur la smuls, argint la aruncat și total; Ștefan Beșleagă (categ. 55 kg) - trei medalii de bronz; Miruna Pena (categ. +55 kg) - locul 4 la smuls, locul 5 la aruncat și la total.
 

Bianca Dumitrescu, de trei ori aur

 
Angheluș Beșleagă a avut sportivi în concurs și la tineret, legitimați atât la CS Farul Constanța, cât și la LPS Constanța. De la CS Farul au urcat pe podium Bianca Dumitrescu (categ. 45 kg), care, deși e încă junioară, a cucerit aurul la toate cele trei secțiuni. De asemenea, Ionuț Arsu (doar junior 2) a cucerit la tineret trei medalii de argint, iar la aruncat a stabilit, cu 151 kg, un record național la categoria de vârstă Under-17. De asemenea, Ana-Maria Hodov s-a clasat de trei ori pe locul patru la tineret, la categoria 81 kg, iar Cătălin Hagimihale, la categoria 109 kg, a fost al patrulea la smuls și al cincilea la aruncat și total.
 

La 13 ani, în concurs la tineret

 
De la LPS Constanța, Angheluș Beșleagă le-a îndrumat în concurs la tineret pe Georgiana Beșleagă (categ. +87 kg), care a cucerit trei medalii de argint, și pe Andreea Rogoveanu (categ. 45 kg), clasată pe locul cinci la smuls și pe locul șase la aruncat și la total. Andreea are însă numai 13 ani și 36 de kilograme, ea fiind campioană națională de cadete.
 

Ștefania Ion, campioană a României
 

CS Farul Constanța a evoluat la Bascov și prin sportivii antrenați de Aurel Tătaru, care e ajutat în pregătire de Adrian Roșu. La juniori 3, Ștefania Ion a devenit campioană a României la aruncat și vicecampioană la smuls și la total, la categoria +55 kg. Cristian Benghiu (categ. +55 kg) a obținut trei medalii de argint, Darius Chere (categ. 49 kg) a cucerit argintul la aruncat și bronzul la smuls și la total, în timp ce Daria Ștefania Dumitru a fost medaliată de trei ori cu bronz la categoria 55 kg. La tineret, au luat medalii Brândușa Țurcanu (categ. 81 kg) - trei de argint, Alexandru Paliciuc (categ. 109 kg) - trei de argint, Darius Tătaru (categ. 96 kg) - trei de bronz și Andreea Ocu (categ. 45 kg) - trei de bronz.
 

Andrei Cosmin Botezatu, imbatabil

 
De la CSO Ovidiu (antrenor, Eduard Simineanu, care e ajutat de Alin Olteanu) au urcat pe podium următorii: la juniori 3 - Andrei Cosmin Botezatu (categ. +55 kg) - trei medalii de aur; la tineret (categorie la care clubul din Ovidiu a concurat cu sportivi mai mici ca vârstă, de 14-16  ani) - Ionuț Gabriel Tucă (categ. 96 kg) - trei medalii de argint. De asemenea, la tineret Ioana Maria Țurcanu a ocupat locul cinci la categoria 64 kg.
 
Citește și:

„Recital constănțean la Eilat“ Halterofilul Ionuț Tucă, din Ovidiu, dublu campion european. A stabilit și două recorduri continentale! (galerie foto)


Halterofila Bianca Dumitrescu, de la CS Farul Constanța, campioană europeană de junioare

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu halterofilul Ionuţ Arsu „Sper ca, într-o bună zi, să pot ridica tricolorul deasupra capului la Jocurile Olimpice”

29 Apr 2021 6613

Ionuţ Arsu şi Ştefania Morar, aur la Naţionalele de haltere Constanţa, din nou la înălţime - peste 40 de medalii (galerie foto)

17 Jun 2017 5571