Handbal CSM Constanța, pe doi în Liga Națională, după 15 victorii în 20 de meciuri. „Nu contează cu cine joci, trebuie să fii foarte serios“


 
  • În meciul de la Suceava, „delfinii“ și-au apărat cu succes poziția din clasament.  
 
După 20 de etape scurse din întrecerea masculină a Ligii Naționale de handbal, CSM Constanța se află pe locul doi în clasament, cu un punct avans față de a treia echipă din ierarhie, Minaur Baia Mare.
 
În cele 20 de meciuri jucate, formația de pe litoral a înregistrat 15 victorii, două egaluri și trei înfrângeri. Ultimul succes a fost în deplasare cu CSU din Suceava, partidă pe care în care oaspeții și-au apărat locul doi, pe care reveniseră cu o etapă înainte. CSM Constanța s-a impus categoric, cu 28-19 (14-8), acumulând 47 de puncte, cu 13 mai puțin decât liderul Dinamo București, care are punctaj maxim în cele 20 de etape.  
 
La Suceava, pentru CSM Constanța au evoluat: Vasile, Rusu, Preda - Brasseleur - 6 goluri, Drăgan - 5, Stankovic - 5, Nistor - 4 (3x7m), Andrei - 3 (3), Komogorov - 3, Ravnic - 1, Nikolic - 1, Susanu, Caba, Chikovani, Teodor Ștefan și Ilie.
 
„Handbaliștii CSM Constanța continuă seria victoriilor în Liga Zimbrilor cu un succes categoric în deplasare: scor 28-19 pe terenul lui CSU Din Suceava! Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a rupt echilibrul partidei după primele 20 de minute, când a marcat de patru ori la rând și s-a desprins la 10-5. Băieții noștri și-au majorat avantajul până la pauză, 14-8, iar victoria nu a mai stat în niciun moment sub semnul întrebării. Cu 15 victorii în 20 de etape, CSM Constanța se menține pe locul 2 în Liga Zimbrilor, cu un punct peste Minaur Baia Mare. Urmează pauza pentru meciurile echipei naționale și apoi, duminică, 19 Martie, un nou joc în deplasare, cu CSM Bacău. Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
„Nu m-am așteptat să fie un meci ușor și nici nu consider că a fost așa. Dacă le dăseam două - trei șanse băieților din Suceava, prindeau aripi. Le-am și spus elevilor mei ce ne va aștepta, iar, dacă vom juca ce am pregătit și îi punem în banca lor de la început, ne vom face meciul ușor. Dacă nu, va fi greu. Am jucat tactic perfect. Dacă ne raportăm la ultimele zece minute, meciul poate părea ușor, dar nu a fost nici pe departe așa. Eu vreau să imprim o mentalitate echipei mele și cred că am reușit oarecum. Nu contează cu cine joci, cu Dinamo sau cu Oradea, trebuie să fii foarte serios, să evoluezi 60 de minute, pentru că doar așa putem progresa și ajunge unde ne dorim. Dacă sunt fluctuații, dacă jucăm mai ușor, acela nu e handbal, cu mine nu merge așa ceva“, a declarat George Buricea.   
 
„Am pregătit foarte bine meciul, știam că Suceava e o echipă foarte bună. Noi dorim să ne păstrăm locul doi și încercăm să tratăm fiecare meci ca o finală. În principiu, ne-a ieșit totul, iar pentru adversari a fost o zi mai proastă. Ne bucurămcă am reușit să câștigăm, nu ne așteptam la o victorie atât de categorică“, a spus și Andrei Drăgan.
 
Miercuri, 8 martie, de la ora 21.00 (ora României), echipa națională dispută, la Torshavn, primul meci din dubla cu Insulele Feroe, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024. Returul va avea loc sâmbătă, 11 martie, în sala Dinamo din București, de la ora 17.00. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de ProArena și online pe Voyo.ro. Pentru aceste partied din lotul tricolor fac parte și doi handbaliști de la CSM Constanța: portarul Dan Vasile și extrema dreapta Ionuț Nistor. 


 
În seria B a turneului play-off de tineret din Divizia A, echipa secundă a CSM Constanța (alcătuită în majoritate din junior), a disputat meciul din etapa a patra, cedând pe teren propriu, scor 36-39 (17-20), în confruntarea cu CSA Steaua București DivA. Pentru CSM Constanța DivA (antrenor, Enis Murtaza) au evoluat: Preda, Matei - Ayar Murtaza - 11 goluri, Teodor Ștefan - 10, Vlase - 8, Acsentie - 3, Mihăilă - 2, Simion - 1, Caluda - 1, Rareș Ștefan, Mușetescu, Cumpănașu, Neculai și Pușcașu. CSM Constanța DivA a pierdut toate cele trei meciuri jucate în patru etape (într-una dintre runde a avut liber) și se află pe locul cinci, ultimul. În etapa următoare, duminică, 12 martie, handbaliștii constănțeni vor evolua în deplasare, contra CS Dinamo București DivA (locul 4, cu 0 puncte).

  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Tânărul Ayar Murtaza, fericit la debutul la seniori. „Un sentiment unic! Visez la acest moment de 11 ani“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 119

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 153

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 552

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 442

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 322

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 384

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 642

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 407

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 680

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 497

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 794

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 446

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 720

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 774

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 568