Handbalistă din Constanţa Andra Moroianu, pregătire cu România în vederea turneului preolimpic

  • România va participa alături de alte trei echipe la turneul preolimpic de la Podgorica.
  • Formată la CSS1 Constanţa şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea, Andra Moroianu joacă în prezent la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.
  • Handbalista din Constanţa a fost convocată şi la precedenta acţiune a echipei naţionale, din 2 februarie.
 
În perspectiva turneului preolimpic din luna martie, echipa naţională feminină de handbal a României va efectua un stagiu de pregătire la Bucureşti, în perioada 23 - 27 februarie. Cu acest prilej, au fost convocate 20 de sportive, între care se află şi o constănţeancă, Andra Moroianu (20 de ani, extremă dreapta), care evoluează în prezent la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.   
 
Turneul preolimpic se desfăşoară în Muntenegru, la Podgorica, între 19 şi 21 martie, iar stagiul de pregătire de acum al tricolorelor va fi condus de norvegianul Bent Dahl, secundul lui Adrian Vasile, cel care a fost depistat pozitiv cu coronavirus.
 

„Am mare încredere în fete și în staff”

 
„Nu este cea mai normală situație, pentru că antrenorul nu poate fi prezent la această acțiune, dar deja am înțeles cu toții că perioada în care suntem trebuie să ne facă să ne adaptăm, așa că am mare încredere în fete și în staff, că vor face ca lucrurile să meargă bine. Este foarte importantă această perioadă de pregătire. Fiecare zi pe care o vor petrece împreună va fi de folos. Vor fi patru zile în care ne vom concentra pe noi, dar vom analiza și adversarele din turneul preolimpic și ne vom pregăti împotriva atuurilor pe care cele trei echipe le au. De la prima acțiune pe care am avut-o, fetele au studiat materialele pe care le-au primit și acum vom pune în practică ceea ce am văzut în materialele respective. După această perioadă va urma o analiză a ultimei luni, apoi vom vedea ce mai avem de corectat și de remediat în perspectiva turneului preolimpic”, a declarat Adrian Vasile, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal.
 

Surorile Moroianu
 

Formată la CSS1 Constanţa (unde a început handbalul, cu profesoara Roxana Damian) şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea, Andra Moroianu a fost desemnată în 2019 cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European de tineret (Under-19), desfăşurat în Ungaria, la Gyor, competiție la care tricolorele au realizat un rezultat important, clasându-se pe locul cinci şi egalând astfel cea mai bună performanţă tricoloră a ultimului deceniu la această categorie de vârstă (poziţia a cincea la Euro 2013). Andra are o soră, Ancuţa Andreea (portar), care este şi ea componentă a clubului bistriţean.
 

Prima acţiune, la începutul lunii

 
Andra Moroianu a fost convocată şi la precedenta acţiune a echipei naţionale, din 2 februarie, când handbalistele tricolore au primit, spre studiu, un set de documente foarte clare privind strategia staff-ului reprezentativei şi filosofia de joc, dar și un set de documente scrise și video cu adversarele României. La Podgorica, tricolorele se vor duela cu handbalistele din Muntenegru, Norvegia (campioana europeană) şi Thailanda. Se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice.
 
Sursa foto: Facebook (CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud)
 
Citeşte şi:
 
Handbaliste din Constanţa

Alexandra Subţirică şi Andra Moroianu, convocate la echipa naţională


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbaliste din Constanţa Alexandra Subţirică şi Andra Moroianu, convocate la echipa naţională

27 Jan 2021 3886

Handbaliste din Constanța După Andra Moroianu, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud a transferat-o și pe sora acesteia, Ancuța Andreea

15 Jul 2020 4807

O familie cu trei handbaliste Povestea Andrei Moroianu, din Constanţa, cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European! (galerie foto)

24 Jul 2019 6046

Antrenorii şi patru sportive, din Constanţa Naţionala feminină de handbal pe plajă a României, pe locul şapte la Euro (galerie foto)

21 Jun 2017 5709