Handbaliste din Constanța După Andra Moroianu, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud a transferat-o și pe sora acesteia, Ancuța Andreea

  • Ancuța Andreea și Andra Moroianu au început handbalul la CSS1 Constanța.
  • Andra joacă extremă dreapta, în timp ce sora sa mai mare este portar.
  • Ancuța Andreea a jucat ultima dată la CSU Știința București.
 
Surorile Andra și Ancuța Andreea Moroianu, handbaliste din Constanța, reprezintă acum același club, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, după ce a semnat un contract cu gruparea din Transilvania și Ancuța Andreea. Andra joacă extremă dreapta, în timp ce sora sa mai mare este portar.

Surorile Moroianu au început handbalul la CSS1 Constanța (cu antrenoarea Roxana Damian, care le-a pregătit la clubul sportiv școlar). Ambele au preluat ştafeta de la mama lor, Anca, cea care a jucat handbal la Constanţa, dar s-a oprit la vârsta de 14 ani. „Am ales cu încredere CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Cred că este una dintre cele mai bune echipe din țară, iar clubul bistrițean îmi poate oferi condiții optime pentru a performa în acest sport. Un alt motiv pentru care am ales această minunată echipă este că pot juca alături de sora mea, Andra, la cel mai înalt nivel, atât în Liga Florilor cât și în Cupele europene!”, a declarat Ancuța Andreea (1,76 m, 73 kg), pentru pagina de Facebook a clubului. Handbalista constănțeană își va începe activitatea la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud la echipa pe care clubul bistrițean o va înscrie din noul sezon competițional în Divizia A. În formație sunt incluse tinere handbaliste, vârfuri ale ultimelor generații din România, cu performanțe la loturile juvenile. Reunirea echipei este pe 16 iulie.  

În pregătire cu Naționala României de handbal pe plajă


Pe pagina de Facebook a clubului i se face și o scurtă prezentare Ancuței Andreea: „A început să practice handbalul la vârsta de 11 ani, la CSS 1 Constanța, sub coordonarea prof. Roxana Damian. Alături de echipa constănțeană a participat în 2018 la turneul final. Și-a continuat cariera la CS Dacia Mioveni 2012 (2016-2018), echipă cu care a participat și la barajul pentru promovare, iar mai apoi la CSU Știința București (2018-2020). Portarul Gloriei 2018 are în palmares și o convocare în stagiul de pregătire al naționalei României de Beach handbal. Mulțumim, Anca! Mult succes!“.

Cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European


Componentă a formației din Liga Națională a CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, Andra Moroianu se află în acest moment la Mamaia, unde echipa efectuează un stagiu de pregătire, care se va încheia pe 17 iulie. Formată la CSS1 Constanţa şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea, Andra a fost desemnată anul trecut cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European de tineret (Under-19), desfăşurat în Ungaria, la Gyor, competiție la care tricolorele au realizat un rezultat important, clasându-se pe locul cinci şi egalând astfel cea mai bună performanţă tricoloră a ultimului deceniu la această categorie de vârstă (poziţia a cincea la Euro 2013) Andrea este în al doilea an la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud.   

Au fost și adversare pe teren!


Andra şi Ancuţa Andreea au fost şi coechipiere (la CSS1), dar şi adversare, aceasta întâmplându-se într-un meci din Cupa României, în care U Cluj (cu Andra extremă dreapta) a învins Ştiinţa Bucureşti (a cărei poartă era apărată de Ancuţa), partidă în care Andra i-a înscris trei goluri Ancuţei! A fost însă şi un meci al Ştiinţei în care Ancuţa a primit un singur gol într-o repriză! „Dorinţa mea e ca ambele să joace din nou în aceeaşi echipă“, a declarat mama handbalistelor.  

Sursa foto: Facebook (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud)

Citește și:

O familie cu trei handbaliste Povestea Andrei Moroianu, din Constanţa, cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European! (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.