HC Dobrogea Sud a învins campioana Dinamo. Urmează partida decisivă din play-off Laurenţiu Toma - „Cu toţii am făcut un meci minunat“

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa va disputa meci decisiv cu Dinamo Bucureşti, campioana en-titre, pentru depăşirea fazei întâi a turneului play-off din Liga Naţională şi a pătrunde astfel în semifinalele competiţiei.
 
După două partide, scorul este egal, 1-1, fiecare echipă câştigând meciul de pe teren propriu, Dinamo cu 36-27 (16-12), iar HC Dobrogea Sud cu 27-20 (12-9). Partida care va stabili echipa ce va merge în Turneul Final Four se va juca la Bucureşti, pe 29 aprilie. Până acum s-au calificat în semifinale CSA Steaua Bucureşti şi Potaissa Turda, formaţii care au făcut 2-0 după primele două întâlniri, cu Minaur Baia Mare, respectiv Dunărea Călăraşi. În afară de confruntarea Dinamo - HC Dobrogea Sud, mai e nevoie de meci decisiv în întâlnirea Poli Timişoara - CSM Bucureşti, 1-1 după primele două confruntări.
 

Dinamoviştii au venit poate puţin relaxaţi

 
În meciul de la Constanţa, HC Dobrogea Sud a jucat sub presiune, pentru că, dacă pierdea, irosea şansa de a rămâne în cursa pentru a atinge semifinalele. Echipa pregătită de Sandu Iacob şi Marko Isakovici s-a mobilizat însă şi a jucat foarte bine, atmosfera fiind una electrizantă la Sala Sporturilor. „A fost ceva simplu, pentru că ne-am apărat mult mai bine faţă de meciul de la Bucureşti. Am greşit, într-adevăr, la început, câteva posesii, dar în partea a doua am reuşit să-i ţinem în şase metri, am avut şi nişte realizări frumoase ale interilor şi am condus practic jocul. Mental am fost peste ei. Au venit poate puţin relaxaţi datorită diferenţei de scor din prima partidă. Suntem foarte mulţumiţi că publicul ne-a dat energia de care aveam nevoie pentru a rămâne constant în meci şi a face 1-1. Constanţa se regăseşte în stilul de joc al lui Cutura, iar când acesta evoluează foarte bine, nouă ne e mult mai simplu. În situaţia în care oboseşte, avem soluţii, încercând să-i responsabilizăm pe fiecare. Aceeaşi apărare am încercat-o şi la Bucureşti, diferenţa fiind că acum am fost mult mai inspiraţi şi mult mai bine plasaţi pe anumite soluţii pe care le pot găsi jucătorii în contextul în care noi ne apărăm aşa. De asemenea, poarta ne-a ajutat şi ne-a dat încredere, lucru foarte important în handbal. Mitrevski a fost într-o zi foarte bună. În continuare, la Bucureşti, prima şansă o are Dinamo, că joacă în faţa propriului public, aşa cum am avut noi acum şi ei în primul meci. E o întâlnire care se putea duce oricând într-o finală a campionatului, dar aşa a fost sezonul regulat“, a spus Sandu Iacob.
 

Publicul, senzaţional

 
Căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a făcut şi el o partidă mare, înscriind cele mai multe goluri, şapte, dintre jucătorii echipei gazdă. „Am făcut un meci foarte bun. Speram să ne mobilizăm şi să câştigăm. Publicul a fost senzaţional, galeria lui Dinamo la fel şi nu s-au înregistrat incidente. S-a făcut 1-1 şi ne pregătim acum pentru al treilea meci. Şansa este de partea lui Dinamo. Joacă acasă, unde e puternică. Dar noi suntem mai experimentaţi. Ne bucurăm că nu avem accidentaţi după această partidă. Meciul e pe 29 aprilie şi avem timp să ne recuperăm după consumul fizic şi psihic din această confruntare. Efortul a fost de 200%. Ne bucurăm că a ieşit bine. Cu toţii am făcut un meci minunat, apărarea a fost senzaţională, poarta a mers şi ea. Publicul ne-a împins de la spate, ca în vremurile de demult. Se poate o victorie a noastră la Dinamo. Presiunea e pe umerii lor. Cel mai bun să câştige“, a spus Laurenţiu Toma.
 

Şanse de calificare egale

 
Constantin Ştefan, antrenorul lui Dinamo, a arătat că echipa sa a avut un meci mai slab, dar aceasta şi din pricina faptului că HC Dobrogea Sud s-a prezentat foarte bine. „Ştiam că va fi o partidă foarte grea. Gazdelor le-a ieşit totul. Dacă la Bucureşti am câştigat noi, având un portar mai în formă, astăzi (n.r. joi seară) a fost invers. La un moment dat, băieţii noştri au simţit că nu pot câştiga şi au redus puţin turaţia. Constanţa a fost mai bună acum decât noi. Şansele la calificarea în semifinale sunt egale. Meciurile dintre noi şi Constanţa au fost mereu echilibrate. Vom vedea ce va fi“, a spus Ştefan Constantin.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4156

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1653

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2429

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1495

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1553

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1822

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1481

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2293

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1513

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2490

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2098

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1912

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1828

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1759

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1962