HC Dobrogea Sud Constanța, primul antrenament în Sala Sporturilor după aproape patru luni (galerie foto)


• Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud au început pregătirea în urmă cu o săptămână

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța au efectuat, astăzi, primul antrenament în Sala Sporturilor după aproape patru luni, pauza fiind adusă de interdicțiile dispuse în urma pandemiei de coronavirus.  

La ședința de pregătire, au fost luate toate măsurilor de siguranță pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Componenții echipei au intrat în sală pe baza unui tabel, după ce au fost verificați cu un termoscaner.

Cu excepția ultimilor jucători transferați, turcul Onur Ersin și rusul Vitaly Komogorov, care nu și-au obținut încă vizele de ședere în România, toți handbaliștii vor fi la pregătire în această săptămână. Căpitanul Zoran Nikolic a sosit în Constanța, iar portarul egiptean Karim Hendawy va ajunge în această seară. Primul jucător transferat în această vară, internaționalul croat Alen Blazevic, a făcut deja cunoștință cu Sala Sporturilor. Fostul jucător al lui Pick Szeged s-a acomodat deja cu echipa, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.


Antrenorul principal Djordje Cirkovic conduce un program de pregătire de șase săptămâni.

Am început mai devreme pregătirea pentru că, în noile condiții, trebuie să facem antrenamente cam 6 săptămâni. A fost o pauză foarte lungă. Sunt aproape 100 zile fără handbal, asta e foarte periculos pentru jucători. De aceea, am început cu 10 zile înainte. E prima dată când am intrat în sală, trebuie să începem programul foarte ușor. Ne facem treaba fără panică, vedem cum va fi. Asta e noua realitate după Covid, a menționat Cirkovic, potrivit sursei citate.

La echipă se mai așteaptă un inter dreapta, după plecarea lui Dejan Malinovic.

Aumai părăsit echipa pivotul Marius Mocanu și extrema stânga Vencel Csog, venind în schimb interii stânga Alen Blazevic și Vitaly Komogorov și centrul Onur Ersin.

Au plecat 3, au venit 3. Mi se pare, totuși, că avem mai mult echilibru în echipă. Cu Komogorov și Onur sunt mai ulte variante în atac. Cu Blazevic, care are o experiență de 10 ani în Liga Campionilor, cu siguanță am câștigat un jucător în zona centrală în apărare. Cea mai mare problemă acum este că nu avem stângaci. Dacă rezolvăm, eu zic că echipa este mai bună decât anul trecut. Ne trebuie un stângaci bun, care să joace și apărare, a mai spus Djordje Cirkovic.

În această săptămână, HCDS va lucre în sală, pe stadion și în sala de forță.

În perioada 6-17 iulie, este prevăzut un cantonament, la Sfîntu Gheorghe, unde a fost fixat și Totodată, un meci de verificare, pe 15 iulie, cu CSM Făgăraș. De asemenea, sfârșitul lunii iulie, la Constanța. este prevăzută o dublă amicală cu Steaua. La varianta unui tuneu în străinătate, cu 5-6 meciuri amicale, s-a renunțat, întrucât implică riscuri destul de mari.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 1294

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4260

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1710

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2547

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1533

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1606

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1866

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1519

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2339

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1554

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2564

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2147

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1995

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1871

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1815