UPDATE. HC Dobrogea Sud Constanța Daniel Vasile și Ionuț Nistor, adversari la Națională cu Irakli Chikovani. „Ne-am descurcat binișor“

 

 
  • HC Dobrogea Sud Constanța a avut trei jucători convocați pentru meciul România - Georgia.
  • După acest amical, tricolorii au fixate alte două confruntări de verificare, cu Spania, campioană europeană și medaliată cu bronz mondial.
  • După opt etape scurse din actualul sezon, în care a acumulat 19 puncte, având şase victorii, un egal şi o înfrângere, HCDS ocupă locul trei în clasamentul Ligii Naționale.
 
Partida amicală de handbal masculin România - Georgia i-a adus în sala Dinamo din București pe trei dintre componenții HC Dobrogea Sud Constanța. Portarul Dani Vasile și extrema dreapta Ionuț Nistor (căpitanul „delfinilor“) l-au înfruntat pe interul stânga georgian al echipei de pe litoral, Irakli Chikovani.
 
Confruntarea a fost primul meci-test al României cu Xavi Pascual pe banca tehnică din al doilea său mandat ca selecționer al României. Confruntarea a făcut parte din campania de pregătire a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023, iar tricolorii au învins Georgia cu 37-25 (22-14). „Ne-am bucurat să-i vedem apărând culorile echipei naționale pe Dani Vasile și Ionuț Nistor. Cei doi «delfini» au avut evoluții bune. Vasile le-a închis poarta georgienilor în multe rânduri, iar Nistor a marcat două goluri și a fost foarte activ în combinații pe semicercul advers“, se arată pe site-ul oficial al HCDS.
 
„Mergem cu plăcere de fiecare dată la echipa națională“
 
„Cred că ne-am descurcat binișor. E clar că mai avem multe de pus la punct în apărare, pe faza a doua și la atacul pozițional. Trebuie să muncim mult, într-un timp destul de scurt. Joi și sâmbătă, întâlnim un adversar de alt calibru. Vor fi două meciuri foarte grele. Sperăm să facem cât mai multe lucruri bune“, a spus și Ionuț Nistor, conform sursei citate. „Ne bucurăm pentru convocare, mergem cu plăcere de fiecare dată la echipa națională. Ne place să lucrăm cu colegii de la alte echipe. Este a treia convocare de la venirea lui Xavi Pascual, dar prima la care vin și internaționalii din afara țării. Este o formulă nouă, avem un antrenor nou, un sistem nou. Este interesant“, a spus și Daniel Vasile.
 
După amicalul cu Georgia, România are fixate alte două confruntări de verificare, cu Spania, campioană europeană și medaliată cu bronz mondial, în deplasare, la Aviles. Prima confruntare a fost programată joi seară, iar a doua întâlnire se va derula sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 22.00.
 
Recuperarea lui Leon Raso decurge bine
 
După opt etape scurse din actualul sezon, în care a acumulat 19 puncte, având şase victorii, un egal şi o înfrângere, golaveraj +26 (207-181), HCDS ocupă locul trei în clasament, după Dinamo, cu 24 de puncte, şi CSA Steaua, cu 21 de puncte, a doua echipă pierzând însă în faţa formaţiei Constanţei. De remarcat că HCDS are cea mai bună defensivă din campionat, Dinamo primind 213 goluri până acum, iar Steaua - 202.

 
Accidentat în partida de campionat cu CSA Steaua Bucureşti, când a suferit o ruptură de ligamente colaterale la genunchi, conducătorul de joc sloven al HC Dobrogea Sud Constanţa, Leon Raso, a fost operat cu succes de medicul echipei de pe litoral, Titi Băjenescu. „Leon Raso a început recuperarea și totul decurge foarte bine. Doctorul nostru, Titi Băjenescu, are grijă ca Leon să se întoarcă mai puternic, la fel ca toți ceilalți jucători ai Constanței pe care i-a mai operat, iar Dana face și ea magie în kinetoterapie. Vă mulțumim că sunteți parte din familia HCD! Recuperare ușoară, Leon! Get well soon!“, este mesajul clubului constănțean. 

UPDATE:

România a cedat cu 29-33 (15-16) în primul meci cu Spania, partidă în care Ionuț Nistor a marcat un gol.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citește și:
 
Handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale. Şi la seniori, şi la juniori

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 610

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1380

Handbal România, debut cu eșec la Campionatul European

12 Jan 2024 1153

Preafericitul Părinte Daniel va sluji la Catedrala Patriarhală în noaptea dintre ani şi la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare

29 Dec 2023 696

Ședință CLM Constanța Vânzarea unui teren de 55 mp către firma lui Gheorghe Muhscină intră în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1020

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1030

Opt handbaliști de la CSM Constanța, convocați la loturile naționale (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 989

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 919

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 801

Handbal CSM Constanța, a noua victorie în campionat. A învins și SCM Politehnica Timișoara (GALERIE FOTO)

17 Nov 2023 1169

Handbal CSM Constanța, a treia victorie în grupele European League. Succes detașat cu KGHM Chrobry Glogow. „O nouă seară de vis!“ (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1250

Succesul de senzație cu Sporting! CSM Constanța, pe locul întâi în European League George Buricea - „Cu această echipă, pot merge până în pânzele albe“

25 Oct 2023 1214

Firme Constanța Marine Engine Services SRL și-a schimbat sediul social!

22 Sep 2023 816

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii de supervizare! Este vizată racordarea la cheu a navelor în Portul Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 777

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, l-a recuzat pe judecătorul Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța. Cererea respinsă

01 Sep 2023 3906