HC Dobrogea Sud Constanţa îşi prezintă lotul de jucători pentru noul sezon

Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa, va susţine miercuri, 21 august, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, ultimul meci amical înainte de startul oficial în sezonul 2019/2020.

Formaţia de pe litoral va întâlni HC 2012 Buzău (echipă antrenată de fostul selecționer Eliodor Voica), iar cu ocazia acestei partide, HCDS îşi va prezenta lotul de jucători pentru noua stagiune.

HC Dobrogea Sud va evolua în primul meci din Liga Naţională pe 27 august, în deplasare, cu Minaur Baia Mare, urmând ca pe 5 septembrie să dispute primul meci acasă din campionat, cu Potaissa Turda. Pe 1 septembrie, HCDS va susţine în Turcia prima confruntare cu Antalyaspor, din turul întâi al Cupei EHF (returul fiind programat la Constanţa, pe 8 septembrie).

Formaţia constănţeană a participat şi la un turneu amical la Buzău, în care a înregistrat două victorii şi un eşec.

Vicecampioana României s-a testat în compania echipelor CSM București, HC Buzău și CSM Vaslui. În primul joc, lipsa de omogenitate și-a pus amprenta asupra evoluției echipei, care a alternat momentele bune cu cele mai puțin inspirate, pierzând la limită, scor 23-24. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea a obținut apoi două victorii clare în meciurile cu HC Buzău, scor 31-21 și CSM Vaslui, scor 31-26. A fost un bun prilej de a-i vedea la lucru pe jucătorii transferați în această vară. Interul stânga egiptean Omar Yassin a arătat că, pe măsură ce va integra în sistemul de joc și se va sincroniza cu coechipierii, poate aduce un plus de forță și eficacitate pentru linia de 9 metri. Pivotul muntenegrean Nebojsa Simovic, un câștig pentru apărare și portarul egiptean Karim Handawy, foarte sigur între buturi, și-au arătat clasa internațională. La fel extrema dreaptă Fabio Chiuffa. După un debut discret, brazilianul a avut o evoluție promițătoare și s-a completat bine cu Nistor. Handawy a fost declarat cel mai bun portar al turneului, se arată pe site-ul oficial al clubului constănţean.

Ca și concluzie, au fost trei meciuri care ne vor ajuta mult pe viitor, trei meciuri bune. Am pus o cărămidă în plus la procesul nostru de omogenizare. Este nevoie de mult timp pentru a deveni o echipă unită. Cei noi și cei tineri trebuie să învețe traseele, tocmai de aceea turneul a fost foarte util! Am întâlni trei echipe cu trei stiluri diferite și, foarte important, am terminat turneul fără accidentări! Se anunță un campionat foarte echilibrat și plin de surprize, exceptând-o pe Dinamo, care este marea favorită! Sperăm ca suporterii să fie alături de noi așa cum au fost întotdeauna, și să știe că noua echipă a Constanței are nevoie de timp pentru a se omogeniza, dar perspectivele sunt bune, a menţionat, potrivit sursei citate, George Buricea, antrenorul secund al HCDS.  


Sursa foto: HC Dobrogea Sud

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4162

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1659

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2438

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1499

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1558

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1488

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2299

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1517

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2497

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2100

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1918

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1764

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1967