HC Dobrogea Sud Constanța Legendarul George Buricea, la al 20-lea sezon european din cariera de handbalist!

  • George Buricea a venit la Constanța în urmă cu 22 de ani, la HC Portul, care, din 2002, avea să se numească HCM Constanța.
  • La 41 de ani, George este antrenor secund al HC Dobrogea Sud, antrenor la juniori, dar și evoluează încă la prima echipă.
  • Acum 20 de ani, George debuta pentru Constanța în Challenge Cup, împotriva celor de la Jugovic Kaci.  
 
Sezonul 2020/2021 al cupelor europene în care participă HC Dobrogea Sud, angrenată în EHF European League, este al 20-lea la care se aliniază în cariera sa legendarul handbalist de pe litoral George Buricea (41 de ani).

Antrenor secund la HC Dobrogea Sud și, în continuare, jucător, George Buricea nu a putut evolua în primul meci din cea de-a 20-a sa stagiune continentală, disputa de la Constanța cu HC Victor Stavropol, 26-18 în prima manșă a turului întâi al European League. „N-aș spune că sunt un mare împătimit al cifrelor, întotdeauna pentru mine mai important a fost să-mi fac treaba pe teren pentru Constanța și să bucur suporterii. Totuși, tocmai mi-a fost atrasă atenția cu un record pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: meciul de azi (turul cu HC Victor) marchează pentru mine startul în al 20-lea sezon european. 20! Primul lucru care-mi vine-n minte e «cât sunt de bătrân!» Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost acolo în acețti 20 de ani. Unii sunteți pe spatele tricoului meu, altii sunteți în inima mea. Sper din suflet să fim sănătoși, să trecem cu bine peste perioada asta și să câștigăm azi împreună. Da, împreună. Chiar dacă n-o să fiți în tribună, o sa fiți cu noi. Hai, HCD! Hai, Constanța!“, a fost mesajul lui George Buricea din ziua partidei cu HC Victor. 

„La mulți ani, maestre!“

Prietenii și apropiații l-au felicitat pe longevivul sportiv pentru borna „20“.„I-am parcurs împreună, sunt martor. Își dai seama ce prieteni suntem? Am avut roluri diferite, dar hrănitoare pentru fiecare. Handbalul și sportul în general sunt viața noastră. La mulți ani, maestre!“, a menționat Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, fost director timp de 22 de ani al Direcției pentru Sport și Tineret al județului Constanța și cea care e considerată cel mai bun manager de sport din România. „Nu ești deloc «bătrân». Ai experiență mare. Felicitări pentru întrega ta carieră de până acum și baftă multă în continuare!“, a punctat Marius Stavrositu, un vechi prieten de-al lui George, fost coleg de echipă cu acesta, în prezent în staff-ul tehnic al echipei CSA Steaua București.   

„Până la 77 să tot ai de jucat!“

„Sezonul european cu numărul 20 pentru numărul 77! Să comenteze mai jos cine a fost acolo acum 20 de ani, când el debuta pentru Constanța în Challenge Cup, împotriva celor de la Jugovic Kaci. După o înfrângere în deplasare, echipa noastră a eliminat atunci deținătoarea trofeului! George, câte amintiri frumoase ai aici!“, a fost mesajul HC Dobrogea Sud. „Fix acum 20 de ani debutam ca journalist sportive în presa constănțeană și mă mândream în fața tuturor că-s brăilean și unul de-al meu e pe teren. Felicitări, George, pentru cariera ta, cel mai valoros handbalist brăilean ever (chiar dacă asimilat de Constanța)“, a menționat Eduard Bucureșteanu. „La foarte mulți ani, cu foarte multe succese răsunătoare!“, „Baftă multă, mereu alături!“,  „Hai, HCD!“, „Felicitări!“, „Succes în continuare!“, „George, unul dintre iubiții sportivi“, „Până la 77 (n.r. numărul de pe tricoul lui George) să tot ai de jucat! Baftă multă în tot ceea ce faci!“, „Buricea = seriozitate, muncă, viață sportivă! Baftă în continuare, George!“, au fost alte câteva mesaje.  

Era în ultimul an de juniorat și juca deja la seniori

George Buricea a venit la Constanța acum 22 de ani, la HC Portul, echipă care a promovat din seria întâi a Diviziei A în Liga Națională la finele sezonului 1997/1998. Ulterior, s-a numit HC Constanța, iar din 2002 i-a adus mari performanțe orașului de la malul mării, dar și României, sub numele HCM Constanța. George a povestit, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud, cum a ajuns pe litoral, în 1998, iar de atunci nu a mai plecat de aici: „Eram coleg la lotul național de tineret cu Băiceanu și Murtaza, iar antrenori la Constanța erau domnii Mihail Făgărașan, Dumnezeu să-l ierte!, și Ion Crăciun. Băieții le-au spus despre mine și au venit să mă vadă la Vâlcea, unde aveam un turneu de calificare la U21. Mi-au propus să vin la Constanța, dar eu aveam contract. Eram în ultimul an la juniori, însă jucam deja la seniori, în liga a doua, pentru Galați, care se bătea cu Constanța pentru promovare. Au discutat cu decanul facultății de sport la Galați, au plătit la vremea aceea cam 2.000 de dolari și un rând de echipament și așa s-a făcut transferul. Din vara lui 1998 am ajuns la Constanța, care promovase în Liga Națională. Și aici am rămas“.

Sursa foto: Facebook (George Buricea)     

Citește și:

Constanța. George Buricea, la 41 de ani „Important e să ai lângă tine pe cine trebuie - familia Buricea și familia HCD“

Acum 22 de ani Cum a ajuns la Constanța George Buricea și primul său meci în tricoul HC Portul. Partidă de neuitat!

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Buricea ajută HC Dobrogea Sud şi ca antrenor, şi ca jucător „Handbalul este pasiunea vieții mele. Fac totul din suflet“

07 Jan 2021 2585

HC Dobrogea Sud Constanţa a încheiat anul cu o victorie

23 Dec 2020 2006

Au preluat ștafeta sportivă Fetele lui George Buricea și Laurențiu Toma sunt voleibaliste la Academia Tomis Constanța

24 Nov 2020 3429

HC Dobrogea Sud II Constanța Enis Murtaza - „Ne așteaptă un turneu greu, cu trei echipe bune”

20 Nov 2020 2249

Partida de handbal Dinamo - HC Dobrogea Sud Constanța, prefațată de echipele secunde, în Divizia A

19 Nov 2020 2764

Așteaptă duelul cu liderul Dinamo HC Dobrogea Sud Constanța nu a mai jucat un meci din 11 octombrie

18 Nov 2020 2643

Meciul dintre HC Dobrogea Sud și CSM Făgăraș nu se mai dispută. Echipa constănțeană plecase spre Sfântu Gheorghe, dar s-a întors

23 Oct 2020 3156

HC Dobrogea Sud George Buricea - ”Acești oameni nu au absolut nicio legătură cu spiritul Constanței”

15 Oct 2020 4377

Ajutorarea băiețelului alergătorului Cristi Bornaz George Buricea a scos la licitație tricoul său de la Națională

07 Oct 2020 2437

În duelul cu HC Dobrogea Sud, Sporting Lisabona are prima șansă la calificare, după egalul de la Constanța

25 Sep 2020 1839

Meci, marți, la Constanța HC Dobrogea Sud o întâmpină pe Sporting Lisabona din postura de lider al Ligii Naționale

22 Sep 2020 2202

HC Dobrogea Sud a câștigat și în Rusia, trecând peste deplasarea cu probleme „Mai greu a fost drumul decât meciul“ (galerie foto)

09 Sep 2020 2930

S-au scurs cinci ani de la înființarea HC Dobrogea Sud Constanța. Care a fost prima cupă din vitrina cu trofee

15 Aug 2020 2749

Constanța. George Buricea, la 41 de ani „Important e să ai lângă tine pe cine trebuie - familia Buricea și familia HCD“

03 Aug 2020 2434

Constanța Astăzi e ziua de naștere a antrenorului Aihan Omer. Reputatul tehnician a ajuns la 60 de ani

27 Jun 2020 1740