HC Dobrogea Sud Constanța Legendarul George Buricea, la al 20-lea sezon european din cariera de handbalist!

  • George Buricea a venit la Constanța în urmă cu 22 de ani, la HC Portul, care, din 2002, avea să se numească HCM Constanța.
  • La 41 de ani, George este antrenor secund al HC Dobrogea Sud, antrenor la juniori, dar și evoluează încă la prima echipă.
  • Acum 20 de ani, George debuta pentru Constanța în Challenge Cup, împotriva celor de la Jugovic Kaci.  
 
Sezonul 2020/2021 al cupelor europene în care participă HC Dobrogea Sud, angrenată în EHF European League, este al 20-lea la care se aliniază în cariera sa legendarul handbalist de pe litoral George Buricea (41 de ani).

Antrenor secund la HC Dobrogea Sud și, în continuare, jucător, George Buricea nu a putut evolua în primul meci din cea de-a 20-a sa stagiune continentală, disputa de la Constanța cu HC Victor Stavropol, 26-18 în prima manșă a turului întâi al European League. „N-aș spune că sunt un mare împătimit al cifrelor, întotdeauna pentru mine mai important a fost să-mi fac treaba pe teren pentru Constanța și să bucur suporterii. Totuși, tocmai mi-a fost atrasă atenția cu un record pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: meciul de azi (turul cu HC Victor) marchează pentru mine startul în al 20-lea sezon european. 20! Primul lucru care-mi vine-n minte e «cât sunt de bătrân!» Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost acolo în acețti 20 de ani. Unii sunteți pe spatele tricoului meu, altii sunteți în inima mea. Sper din suflet să fim sănătoși, să trecem cu bine peste perioada asta și să câștigăm azi împreună. Da, împreună. Chiar dacă n-o să fiți în tribună, o sa fiți cu noi. Hai, HCD! Hai, Constanța!“, a fost mesajul lui George Buricea din ziua partidei cu HC Victor. 

„La mulți ani, maestre!“

Prietenii și apropiații l-au felicitat pe longevivul sportiv pentru borna „20“.„I-am parcurs împreună, sunt martor. Își dai seama ce prieteni suntem? Am avut roluri diferite, dar hrănitoare pentru fiecare. Handbalul și sportul în general sunt viața noastră. La mulți ani, maestre!“, a menționat Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, fost director timp de 22 de ani al Direcției pentru Sport și Tineret al județului Constanța și cea care e considerată cel mai bun manager de sport din România. „Nu ești deloc «bătrân». Ai experiență mare. Felicitări pentru întrega ta carieră de până acum și baftă multă în continuare!“, a punctat Marius Stavrositu, un vechi prieten de-al lui George, fost coleg de echipă cu acesta, în prezent în staff-ul tehnic al echipei CSA Steaua București.   

„Până la 77 să tot ai de jucat!“

„Sezonul european cu numărul 20 pentru numărul 77! Să comenteze mai jos cine a fost acolo acum 20 de ani, când el debuta pentru Constanța în Challenge Cup, împotriva celor de la Jugovic Kaci. După o înfrângere în deplasare, echipa noastră a eliminat atunci deținătoarea trofeului! George, câte amintiri frumoase ai aici!“, a fost mesajul HC Dobrogea Sud. „Fix acum 20 de ani debutam ca journalist sportive în presa constănțeană și mă mândream în fața tuturor că-s brăilean și unul de-al meu e pe teren. Felicitări, George, pentru cariera ta, cel mai valoros handbalist brăilean ever (chiar dacă asimilat de Constanța)“, a menționat Eduard Bucureșteanu. „La foarte mulți ani, cu foarte multe succese răsunătoare!“, „Baftă multă, mereu alături!“,  „Hai, HCD!“, „Felicitări!“, „Succes în continuare!“, „George, unul dintre iubiții sportivi“, „Până la 77 (n.r. numărul de pe tricoul lui George) să tot ai de jucat! Baftă multă în tot ceea ce faci!“, „Buricea = seriozitate, muncă, viață sportivă! Baftă în continuare, George!“, au fost alte câteva mesaje.  

Era în ultimul an de juniorat și juca deja la seniori

George Buricea a venit la Constanța acum 22 de ani, la HC Portul, echipă care a promovat din seria întâi a Diviziei A în Liga Națională la finele sezonului 1997/1998. Ulterior, s-a numit HC Constanța, iar din 2002 i-a adus mari performanțe orașului de la malul mării, dar și României, sub numele HCM Constanța. George a povestit, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud, cum a ajuns pe litoral, în 1998, iar de atunci nu a mai plecat de aici: „Eram coleg la lotul național de tineret cu Băiceanu și Murtaza, iar antrenori la Constanța erau domnii Mihail Făgărașan, Dumnezeu să-l ierte!, și Ion Crăciun. Băieții le-au spus despre mine și au venit să mă vadă la Vâlcea, unde aveam un turneu de calificare la U21. Mi-au propus să vin la Constanța, dar eu aveam contract. Eram în ultimul an la juniori, însă jucam deja la seniori, în liga a doua, pentru Galați, care se bătea cu Constanța pentru promovare. Au discutat cu decanul facultății de sport la Galați, au plătit la vremea aceea cam 2.000 de dolari și un rând de echipament și așa s-a făcut transferul. Din vara lui 1998 am ajuns la Constanța, care promovase în Liga Națională. Și aici am rămas“.

Sursa foto: Facebook (George Buricea)     

Citește și:

Constanța. George Buricea, la 41 de ani „Important e să ai lângă tine pe cine trebuie - familia Buricea și familia HCD“

Acum 22 de ani Cum a ajuns la Constanța George Buricea și primul său meci în tricoul HC Portul. Partidă de neuitat!

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 411

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 804

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 609

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 780

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 805

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 737

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1056

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1015

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 861

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1151

Handbal CSM Constanța pregătește returul cu Dinamo contra celor de la CSM București

21 Feb 2024 677

Handbal CSM Constanța a pierdut la zece goluri diferență meciul cu Dinamo din EHF European League (GALERIE FOTO)

21 Feb 2024 655

Handbal. CSM Constanța și Dinamo București, duel european Primul meci al dublei din EHF European League se joacă pe terenul „câinilor”

19 Feb 2024 1140

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1211

Handbal CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 999