HC Dobrogea Sud Constanța s-a despărțit de egipteanul Omar Yassin, dar a transferat un alt handbalist

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța s-a despărțit pe cale amiabilă de interul stânga egiptean Omar Yassin, care venise la formația de pe litoral în vara anului trecut.

Președintele clubului, Ionuț Stănescu, a explicat care au fost motivele rezilierii contractului.

Omar nu a reușit să se adapteze în România, HCDS fiind și prima sa echipă la care a jucat în afara Egiptului. Ne-am despărțit pe cale amiabilă, iar el și-a găsit deja o altă formație, mai aproape de casă, în Qatar, a declarat Ionuț Stănescu.


Acesta a anunțat că HCDS a și perfectat un transfer, cel al lui Ciprian Șandru, ultima data la Potaissa Turda, care poate juca inter stânga, centru sau inter dreapta.

Șandru a semnat pe un sezon și jumătate. E un jucător foarte bun. Ni l-am dorit și acum doi ani. A jucat timp de șase ani la Dinamo, cu care a câștigat mai multe trofee. E un câștig mare pentru noi. Va întări linia de nouă metri și sunt convins că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele, a arătat președintele HC Dobrogea Sud.

Să-i urăm un călduros bun-venit, așa cum numai familia Constanței știe să o facă, noului nostru jucător... Cipriaaan Șandruuu!!!, este mesajul de pe pagina de Facebook a HCDS.  

Nurhan Ali, managerul general al HCDS, a spus că îl urmărește pe Ciprian Șandru de mult timp, încă de când acesta juca la Tg. Jiu.

A ajuns la un nivel al performanței ridicat. Am vrut să-l aducem și când a plecat de la Dinamo, dar el a făcut o alegere mai neinspirată, mergând la Turda. Ciprian Șandru e un jucător experimentat și vrem ca împreună să arătăm că mai are multe de spus în handbalul românesc. Nu ascund că îmi doresc să avem cât mai mulți jucători români în echipă. Am luat legătura și cu alți tineri din România și vom vedea ce va fi. Ne dorim ca nucleul de bază să fie format din români. Mi-a rămas în minte turneul Final Four de la Berlin când primul 7 era românesc, a menționat Nurhan Ali.   

Ionuț Stănescu a mai spus că seria bună din ultimul timp a echipei le dă speranțe celor de la echipă, dar trebuie să se rămână cu picioarele pe pământ.

Vrem în primul rând să atingem turneul play-off, iar apoi o luăm pas cu pas. Vrem să prindem iar cupele europene. Suntem calificați în turneul Final Four al Cupei României și sperăm să-l organizăm la Constanța. Avem speranțe pe plan intern, ne dorim finala și să o și câștigăm, dar trebuie să fim realiști, Dinamo are o echipă foarte bună. Eu am fost sceptic în privința revenirii pe teren a lui George Buricea (nu prea cred în reveniri, foarte puțini reușesc), dar George m-a contrazis, e într-o formă foarte bună și îl felicit pentru alegerea pe care a făcut-o. În sistemul play-off, în lupta cu Dinamo șansele sunt egale. Pentru a o ajunge, ne trebuie un retur foarte bun și să terminăm pe locul 2 sau 3 sezonul regulat. În acest moment, nu e jucat nimic, se poate întâmpla orice, a punctat Ionuț Stănescu.   


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4156

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1653

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2429

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1495

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1553

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1822

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1482

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2295

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1513

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2490

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2098

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1912

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1828

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1759

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1963