HC Dobrogea Sud Constanţa, start în Cupa României Ionuţ Stănescu - „Este un trofeu foarte important pentru clubul nostru”

  • HC Dobrogea Sud a ocupat locul trei în Liga Naţională, calificându-se din nou în cupele europene.
  • Echipa de pe litoral a avut liber în turul întâi al Cupei României.
  • În primul meci pe care-l va susţine în Cupă, în optimi, HCDS va întâlni CS Magnum Botoşani.  
 
Medaliată cu bronz în ultima ediţie a Ligii Naţionale, echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa începe, marţi, 25 mai, la Bucureşti, şi evoluţiile din Cupa României.
 
Formaţia de pe litoral are liber în primul tur, astfel că va evolua direct în optimi, întâlnind, de la ora 13.10, în sala Apollo, CS Magnum Botoşani, care a trecut cu 37-30 (17-14) de Universitatea Craiova, luni, în prima rundă a competiţiei. „Am încheiat Liga Zimbrilor pe podium și vom juca din nou în Europa. Însă mai avem un obiectiv important în acest sezon: Cupa României. Din păcate, din lot nu fac parte Șandru și Chikovani. Cei doi nu s-au recuperat după accidentările suferite la ultimul turneu din Liga Zimbrilor“, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud. Dacă se va respecta calculul hârtiei, HCDS va avansa în sferturi, unde va juca joi pentru în loc în turneul Final Four.
 

„Trebuie să intrăm la Final 4!”

 
„Cu Buzău, la ultimul meci din ligă, am câștigat chiar și fără Ilie, Chikovani și Șandru. Am găsit soluții. Trebuie să intrăm la Final 4!”, a declarat Djordje Cirkovic, antrenorul principal al HCDS, conform sursei citate. Turneul Final Four va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, în intervalul 29-30 mai. „Ar fi excepțional să câștigăm cupa! E mult de muncit, dar o luăm meci cu meci pentru a ajunge în finală. Ziua mea? De cele mai multe ori am prins-o pe drum, în deplasare cu echipa, la meci, în cantonamente. Tot timpul a fost așa”, a menţionat şi handbalistul Ionuţ Nistor.
 

„Tratăm fiecare meci cu responsabilitate”

 
„Dragi constănțeni, vă mulțumim că ați fost alături de noi în acest sezon foarte greu, în care am câștigat medalia de bronz și dreptul de a participa în sezonul viitor al cupelor europene, unde vom reprezenta din nou Constanța. Ne vom bate pentru Cupa României. Este un trofeu foarte important pentru clubul nostru. Mergem la București să jucăm patru meciuri și să-l câștigăm! Nu excludem optimile. Tratăm fiecare meci cu responsabilitate, chiar dacă adversarul nu este foarte bine cotat. Iar în sferturi se anunță un meci dificil. Dar eu cred că avem maturitatea și experiența să mergem mai departe și să jucăm în Final 4. Tratăm cu maximum de seriozitate meciul cu Botoşani, chiar dacă adversarul a retrogradat. Apoi, așteptăm învingătoarea dintre Timișoara și Buzău”, a fost mesajul preşedintelui clubului de pe litoral, Ionuţ Stănescu.
 

„Pentru tata m-am înscris”

 
HCDS organizează curent concursuri cu premii pentru fani, iar câştigătoare a fost şi Bianca, fiica regretatului Niculae Curcă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai HCDS, care s-a stins nu de mult din viaţă. „Un moment special. Unul dintre câştigătorii ultimului concurs este Bianca, fata domnului Curcă, suporterul care a plecat de curând dintre noi, însă va rămâne mereu în amintirea HCD. Bianca ne-a emoţionat când ne-a povestit cum s-a decis să participe la concurs: «Pentru tata m-am înscris. O să pun fanionul în camera lui». Felicitări, Bianca! Nu doar pentru premiu, ci pentru că duci mai departe iubirea pentru HCD şi faci lucruri din suflet în amintirea tatălui tău. Îţi mulţumim! Hai, Constanţa!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării constănţene.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (HC Dobrogea Sud)
 

Citeşte şi:
 
„Cu toţii ne dorim un trofeu”
Medaliată în campionat, HC Dobrogea Sud Constanţa se pregăteşte de Cupa României


HC Dobrogea Sud
Din sală până la cer! Turneul reuşit de la Cluj-Napoca, dedicat regretatului Niculae Curcă


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

Magistrații analizează măsura preventivă în dosarul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

20 Feb 2024 714

Legături cu scandalul stufului din Deltă Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 1394

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 12862

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1521

UPDATE România, în finala M20 EHF Championship. Constănțeanul Ionuț Stănescu, MVP în meciul cu Ucraina

22 Jul 2022 1443

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Constanța, amicale tari în pre-sezon. Ionuț Stănescu și Gabriel Preda au vacanță mai scurtă

13 Jun 2022 1596

HC Dobrogea Sud. Ionuț Stănescu, principalul marcator cu CSM Focșani 2007. Irezistibil de la 7 m! „Am așteptat foarte mult acest moment“ (GALERIE FOTO)

07 May 2022 2854

HC Dobrogea Sud Constanța a învins în deplasare CSM Focșani 2007

05 May 2022 1830

Rudi Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud Constanța, în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal

29 Apr 2022 2788

După juniorii 3, și juniorii 2 de la HC Dobrogea Sud Constanța s-au calificat la turneul final

28 Apr 2022 2767

Cel mai frumos cadou! În ziua în care a împlinit 19 ani, Ionuț Stănescu jr., de la HC Dobrogea Sud, a primit o nouă convocare la lotul național

02 Apr 2022 2833

Duminică, partidă a HC Dobrogea Sud la Constanța, din nou fără restricții Ionuț Stănescu - „Așteptam momentul acesta de foarte mult timp“

26 Mar 2022 2410

Intrare liberă la primul meci acasă al HC Dobrogea Sud Constanța fără restricții după doi ani (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 2287