HC Dobrogea Sud Daniel Vasile - „Vrem ca titlul sau Cupa României să ajungă la Constanța în 2022“


 
  • Portarul HCDS crede că obținerea titlului de campioană nu e o misiune imposibilă pentru formația de pe litoral.
  • HC Dobrogea Sud se află actualmente pe locul întâi în clasamentul Ligii Naționale, cu un punct în fața campioanei Dinamo, care are însă un meci în minus.
  • Daniel Vasile și Ionuț Nistor reprezintă HCDS în Naționala României în primul turneu preliminar pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023.
 
Unul dintre cei mai buni handbaliști români, ipostază în care a fost votat și de antrenorii din Liga Națională, portarul HC Dobrogea Sud Constanța, Daniel Vasile, a avut un an 2021 foarte bun, ferecând poarta echipei de club și având reușite și sub tricolor.
 
„2021 a fost foarte bun pentru noi, mai bun decât anul trecut. Am început noul sezon foarte bine, am câștigat Supercupa României. Ne-am descurcat destul de bine și în Europa, dar am ratat calificarea în grupele Ligii Europene. Din păcate, au apărut și unele accidentări. Leon Raso nu mai poate juca până la sfârșitul sezonului. În deplasarea de la Bacău am mers fără 5 jucători și am pierdut două puncte importante. Încheiem anul pe primul loc, dar Dinamo mai are un meci de jucat. Este puțin frustrant, pentru că puteam fi pe primul loc, la egalitate cu Dinamo, dacă nu era episodul de la Bacău. Oricum, urmează meciuri foarte tari, iar echipele de pe primele locuri sunt foarte apropiate, așa că o să fie bătaie mare pentru fiecare punct“, a declarat Dani Vasile, potrivit site-ului oficial al clubului de pe litoral.
 
„Fiecare jucător să creadă că se poate întâmpla“
 
HC Dobrogea Sud se află actualmente pe locul întâi în clasamentul Ligii Naționale, cu un punct în fața campioanei Dinamo, care are însă un meci în minus. Goal-keeper-ul echipei de pe litoral crede că „HCDS - campioană“ nu este un vis nerealizabil. „Vrem ca titlul sau Cupa României să ajungă la Constanța în 2022. George Buricea a venit cu o atmosferă foarte bună ca antrenor principal și asta s-a văzut în seria de cinci victorii de la sfârșitul anului. Mi-aș dorit să luăm titlul și cred că este realizabil. Ar trebui ca fiecare jucător să creadă că se poate întâmpla, nu să fim doar campioni de toamnă. Ne trebuie o victorie cu Dinamo și vom avea avantajul terenului propriu, care sperăm că ne va da un impuls. Suporterii? A fost foarte frumos să îi avem aproape, se vede diferența când sunt ei în tribune. Sperăm să fie la fel în 2022, să vină să ne susțină, în număr mai mare dacă se va putea. Nu știu dacă le putem promite un rezultat anume, dar le putem promite că vor vedea de fiecare dată un spectacol handbalistic la Sala Sporturilor și că ne vom implica 100%, meci de meci!“, a menționat portarul, conform sursei citate.
 
„Toată lumea este încrezătoare“
 
La Trofeul Carpați, Dani Vasile a fost în poarta României, alături de fostul său coechipier de pe litoral, Ionuț Iancu, tricolorii învingând de două ori selecționata Turciei. „Au fost meciuri utile, mai ales că s-a simțit pauza după campionat. A fost nevoie să ne readaptăm la ritmul de joc, la scheme. După vacanță și sărbători, era normal să începem puțin mai greu, așa că au fost utile și antrenamentele și meciurile. Atmosfera este OK, toată lumea este încrezătoare și nu mai vrea să facă greșelile de anul trecut, când am pierdut cu Kosovo și am ratat calificarea la Europene“, a menționat portarul HCDS. 
 
Îi așteaptă un drum lung
 

În perioada următoare, România este angrenată, la Cluj - Napoca, în primul turneu preliminar pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023, meciurile cu Israel, Cipru și Republica Moldova fiind programate în perioada 7 - 9 ianuarie. HCDS îi are convocați la aceste partide (ca și la Trofeul Carpați) pe Dani Vasile și Ionuț Nistor (extremă dreapta, căpitanul echipei de pe litoral).
 
„Israel mi se pare cel mai puternic adversar. Sperăm că câștigăm toate meciurile de la Cluj. La Trofeul Carpați, lumea nu a prea venit la sală, a fost și în perioada sărbătorilor, era puțin complicat. Dar sperăm să fie altfel în calificări, să vină cât mai multă lume. Și Xavi Pascual a declarat că alternăm faze de joc extraordinare cu altele foarte slabe, s-a văzut și în meciurile amicale cu Spania și Turcia. Ne așteaptă un drum lung, știam că nu o să fie ușor. Dacă ne pregătim serios și căpătăm încredere, eu cred că putem trece și de turul 2 în calificările pentru Campionatul Mondial. Pentru mine tot timpul a fost un obiectiv să ajung la un turneu final cu echipa națională!“, a mai spus Daniel Vasile.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud
Ionuț Nistor și Daniel Vasile, convocați din nou la echipa națională. „Delfinii“, ultimele două meciuri din tur

 
UPDATE. HC Dobrogea Sud Constanța
Daniel Vasile și Ionuț Nistor, adversari la Națională cu Irakli Chikovani. „Ne-am descurcat binișor“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 660

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1554

Handbal România, debut cu eșec la Campionatul European

12 Jan 2024 1188

Preafericitul Părinte Daniel va sluji la Catedrala Patriarhală în noaptea dintre ani şi la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare

29 Dec 2023 731

Ședință CLM Constanța Vânzarea unui teren de 55 mp către firma lui Gheorghe Muhscină intră în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1051

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1067

Opt handbaliști de la CSM Constanța, convocați la loturile naționale (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 1023

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 997

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 849

Handbal CSM Constanța, a noua victorie în campionat. A învins și SCM Politehnica Timișoara (GALERIE FOTO)

17 Nov 2023 1202

Handbal CSM Constanța, a treia victorie în grupele European League. Succes detașat cu KGHM Chrobry Glogow. „O nouă seară de vis!“ (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1295

Succesul de senzație cu Sporting! CSM Constanța, pe locul întâi în European League George Buricea - „Cu această echipă, pot merge până în pânzele albe“

25 Oct 2023 1242

Firme Constanța Marine Engine Services SRL și-a schimbat sediul social!

22 Sep 2023 876

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii de supervizare! Este vizată racordarea la cheu a navelor în Portul Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 812