HC Dobrogea Sud II Constanța Enis Murtaza - „Ne așteaptă un turneu greu, cu trei echipe bune”

  • Turneul 1 din grupa B a Diviziei A de handbal masculin se dispută la Cluj-Napoca.
  • Județul Constanța este reprezentat și în acest sezon de HC Dobrogea Sud II și CS Medgidia.
  • În prima etapă, HCDS II întâlnește CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, iar CS Medgidia se duelează cu CNOPJ București. 
 
Reprezentantele județului Constanța în grupa B a Diviziei A la handbal masculin, HC Dobrogea Sud II Constanța și CS Medgidia, încep, vineri, evoluțiile de la turneul 1, care este găzduit de sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca. 
 
Programul echipelor de pe litoral din primele trei etape este următorul: runda 1 - vineri, 20 noiembrie - de la ora 15.20 - CS Medgidia - CNOPJ București; de la ora 18.00 - HC Dobrogea Sud II - CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu; sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 18.00 - HC Dobrogea Sud II - CS Medgidia; duminică, 22 noiembrie - de la ora 14.50 - HC Dobrogea Sud II - CS Dinamo București II; de la ora 17.30 - CS Medgidia - CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.
 

George Buricea nu a făcut deplasarea

 
Pregătiți de George Buricea și Enis Murtaza, jucătorii de la HC Dobrogea Sud II au plecat ieri dimineață spre Cluj-Napoca. George Buricea, care se pregătește cu echipa mare pentru derby-ul cu Dinamo de săptămâna viitoare, nu a făcut deplasarea, dar cu echipa a mers și directorul tehnic al Academiei HC Dobrogea Sud, Aihan Omer, care va lua loc pe banca tehnică. De asemenea, la turneu va fi prezent și Ionuț Stănescu, președintele HCDS.   
 

S-a irosit munca de aproape un an

 
„HC Dobrogea Sud II va juca la Cluj împotriva unor adversari puternici. CSU Târgu Jiu s-a bătut la promovare în sezonul trecut, CS Medgidia a mai luat jucători și rămâne aceeași echipă bună, și mai este și Dinamo, care are acum propria academie. Sunt primele meciuri ale băieților noștri după mai mult de 7 luni de așteptare. Sezonul trecut s-a încheiat brusc din cauza pandemiei, iar competițiile de juniori au fost și ele anulate. S-a irosit astfel munca de aproape un an începută de antrenorii George Buricea și Enis Murtaza, care au pregătit atât echipa din Divizia A, cât și pe cea de juniori I, care era calificată la turneul final”, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.  
 

Alexandru Popa, revenit de la CSU Suceava

 
Antrenorii George Buricea și Enis Murtaza au sub comandă în acest sezon și câțiva jucători noi: pivotul Alexandru Popa (revenit de la CSU Suceava, cu care a evoluat în Divizia A în campionatul trecut), interul dreapta Andrei Teodorescu (ultima dată la CSM Oradea), extrema stânga Sebastian Bărbulescu și pivotul Florin Turof (ambii reactivați), dar și interul stânga Amir Ablachim, care a evoluat până acum la juniori, la Medgidia. Ceilalți jucători care fac deplasarea sunt: Gabriel Preda, Gabriel Chilianu (portari), Paul Cazacu, Mircea Chifor (extreme stânga), Ștefan Moroșanu (extremă dreapta), Raul Ostace, David Cutura (centru), Andrei Bruj, Andrei Apostol (interi stânga), Ionuț Adrian Stănescu (inter dreapta). La turneul de la Cluj-Napoca nu vor putea juca însă centrul Andrei Costea și pivotul Florin Soare, ambii indisponibili.
 

Niciun amical, doar antrenamente...

 
„Ne tot antrenăm din iunie, de când am început pe plajă. Majoritatea fiind juniori, am sperat că vom juca la turneul final, ne-am pregătit, dar au trecut iulie, august, septembrie și nu s-a mai întâmplat nimic. Și nu am putut juca niciun meci amical, doar antrenamente… Ne așteaptă un turneu greu, cu trei echipe bune”, a declarat Enis Murtaza, conform sursei citate. „Mă bucur că, după atâtea luni, tinerii noștri au posibilitatea să joace. Sperăm ca ei să crească în valoare în acest sezon și să îi vedem cât mai repede la echipa mare”, a precizat și Ionuț Stănescu.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud

Citește și:


Partida de handbal Dinamo - HC Dobrogea Sud Constanța, prefațată de echipele secunde, în Divizia A

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1519

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2251

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1486

HC Dobrogea Sud Constanța a început campania de achiziții pentru sezonul 2022/2023

31 May 2022 2596

Liga Națională Victorie la Timișoara pentru HC Dobrogea Sud Constanța

18 May 2022 1493

Dinamo, în finala mare a Cupei României. „Alb-roșii“, susținuți la Constanța și de Ionel Dănciulescu

14 May 2022 1896

HC Dobrogea Sud Constanța a învins Universitatea Cluj și a revenit pe podiumul Ligii Naționale

11 May 2022 1491

Duminică, partidă a HC Dobrogea Sud la Constanța, din nou fără restricții Ionuț Stănescu - „Așteptam momentul acesta de foarte mult timp“

26 Mar 2022 2410

Intrare liberă la primul meci acasă al HC Dobrogea Sud Constanța fără restricții după doi ani (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 2286

Înfrângeri pentru CS Medgidia și HC Dobrogea Sud DivA în turneele play-off ale Diviziei A (GALERIE FOTO)

12 Mar 2022 2311

HC Dobrogea Sud Constanţa a pierdut meciul cu Steaua Bucureşti

06 Feb 2022 2987

Întrecerile Campionatului Județean de mini-handbal, găzduite de Năvodari (GALERIE FOTO)

02 Feb 2022 2470

HC Dobrogea Sud a pierdut meciul de la Constanţa cu Potaissa Turda

31 Jan 2022 2259

Căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, Ionuț Nistor, a fost operat. „Băieții vor juca pentru el meciul cu Turda“

28 Jan 2022 3064

HC Dobrogea Sud. Daniel Vasile, numărul unu A stat în umbra altor portari buni, acum a venit vremea lui. „Presiunea l-a ambiţionat“

24 Jan 2022 3947