HC Dobrogea Sud. Ionuț Stănescu, principalul marcator cu CSM Focșani 2007. Irezistibil de la 7 m! „Am așteptat foarte mult acest moment“ (GALERIE FOTO)


 
  • Cu două etape înainte de finalul Ligii Naționale, formația de pe litoral ocupă poziția a patra, la un punct de locul trei și la două de locul secund!
  • În victoria cu CSM Focșani 2007, tânărul inter Ionuț Stănescu a fost principalul marcator al HCDS, cu șase reușite, toate de la 7 m!
  • În etapa viitoare, HCDS joacă pe teren propriu cu Universitatea Cluj.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a realizat o victorie importantă în etapa a 24-a a Ligii Naționale, 26-25 în deplasare cu CSM Focșani 2007, iar, cu două etape înaintea finalul campionatului, „delfinii“ sunt în lupta pentru podiumul clasamentului.
 
Formația de pe litoral ocupă poziția a patra, la un punct de locul trei și la două de locul secund! Liderul, Dinamo București, a câștigat matematic un nou titlu de campioană. „Creștem împreună, atât ei ca jucători, cât și eu ca antrenor, însă mesajul principal rămâne același: echipa este totul și doar împreună reușim. Sunt foarte mândru de băieții mei după victoria importantă cu CSM Focșani 2007, obținută într-o deplasare grea. Poate că nu suntem în cea mai mare formă și cu siguranță nu avem nici cel mai numeros lot, dar băieții din poză compensează de fiecare dată prin motivație, dăruire și spirit de echipă“, a postat pe Facebook George Buricea, antrenorul HCDS.
 
Lupta rămâne deschisă
 
În ultimele două runde, programul echipelor implicate în lupta pentru locurile doi și trei este următorul:
 
Etapa a 25-a (11 mai): HC Dobrogea Sud - Universitatea Cluj, Minaur - Potaissa Turda, Dinamo - Steaua.
Etapa a 26-a (18 mai): Politehnica Timișoara - HC Dobrogea Sud, Steaua - Minaur, Turda - CSM Bacău.
 
„Lupta pentru podium rămâne deschisă. Steaua a luat doar un punct la Suceava, iar Minaur a pierdut la Buzău, dar Turda a furnizat surpriza și a câștigat acasă derby-ul etapei, contra lui Dinamo. Campioana României are 64 de puncte și a câștigat, matematic, un nou titlu. Steaua, 56 de puncte, Potaissa Turda, 55p, și HC Dobrogea Sud, 54p, o urmează în clasament, cu două etape înainte de finalul sezonului. Minaur are 52 de puncte, dar și o restanță de jucat, pe 8 mai, la Focșani“, se arată pe site-ul oficial al clubului de pe litoral.
 
„Sunt mândru!“

 
În meciul cu CSM Focșani 2007, tânărul inter Ionuț Stănescu a fost principalul marcator al HCDS, cu șase reușite, toate de la 7 m! Pentru echipa constănțeană au mai înscris Ilie - 4 goluri, Komogorov - 4, Caba - 3, Andrei - 3, Stankovic - 2, Loghin - 2, Nikolic - 1 și Susanu - 1. Daniel Vasile, portarul HCDS, a fost desemnat omul meciului. „Am avut emoții la primele două șuturi, dar apoi am depășit momentul, în ciuda presiunii publicului. Sunt mândru că am putut ajuta echipa să câștigăm într-o deplasare extraordinar de grea. Am așteptat foarte mult timp acest moment, sunt mândru de mine și sper să-mi pot aduce aportul și pe viitor“, a declarat Ionuț Stănescu la HCD TV. „Victorie clar meritată, dar nu știu dacă am avut cea mai bună evoluție. Pentru spectatori a fost frumos, cu luptă, orgolii și cred că și arbitrajul a pus niște piedici în drumul nostrum spre victorie. Dar ne bucurăm pentru acest rezultat“, a menționat și Dani Vasile, potrivit sursei citate. 
 

O poveste frumoasă și un final fericit
 
„Ce victorie! Bravo, băieți! Într-un final plin de emoții, «delfinii» joacă genial ultimul atac în prepasiv și câștigă meciul! O partidă plină de tensiune, cu suișuri și coborâșuri, cu o poveste frumoasă și cu un final fericit. Chiar dacă suntem cu pulsul peste în minutele de final, adorăm să trăim astfel de victorii și momente pe care doar HCD ni le poate oferi. Ce zi și pentru Ionuț Stănescu! În victoria de la Focșani, George Buricea a mizat pe tânărul nostru inter la loviturile de la 7 metri, iar «Giogio» a transformat absolut toate aruncările. Academia HCD e la cel mai înalt nivel! Bravo, Ionuț! Bravo, HCD! Urcăm pe 4, la doar două puncte de locul 2. Vă așteptăm miercuri, 11 mai, în Sala Sporturilor, pentru ultima etapă jucată acasă în acest sezon. Hai, Constanța!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.
 
Au crezut în victorie până în ultima secundă
 
„Un meci foarte greu, dar foarte important pentru noi în economia campionatului. Ne-am luptat cu o echipă care joacă foarte bine acasă, publicul împângând-o de la spate și ne bucurăm de aceste puncte. Mai avem două etape, în care sperăm să câștigăm și să ne îndeplinim obiectivul“, a precizat interul Liviu Caba. „A fost o victorie foarte spectaculoasă și muncită, chiar dacă la un moment dat ne-am distanțat la 16-10 și lucrurile păreau că s-au rezolvat. Așa este însă sportul, au revenit și ne-au făcut un meci foarte greu. Îi felicit pe băieți că s-au bătut și au crezut în victorie până în ultima secundă. Ne așteaptă un nou meci foarte greu, acasă cu Clujul“, a arătat Ionuț Stănescu, președintele HCDS.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud, George Buricea)
 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanța a învins în deplasare CSM Focșani 2007

Turneul Final Four al Cupei României se va juca la Constanța. HC Dobrogea Sud - Steaua, una dintre semifinale

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4153

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1652

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2429

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1495

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1551

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1822

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1481

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2292

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1513

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2490

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2098

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1912

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1828

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1759

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1962