HC Dobrogea Sud. Premieră pentru Alexandru Andrei şi Gabriel Ilie „Este un vis să joci în tricoul echipei naționale“

  • Selecţionerul României, Rareş Fortuneanu, a condus la Bucureşti o acţiune a Naţionalei de seniori.
  • Au fost monitorizaţi 18 tineri handbalişti, printre care şi trei de la HC Dobrogea Sud Constanţa.
  • Daniel Vasile nu s-a aflat la prima acţiune alături de Naţionala mare, el făcând parte din lotul tricolor şi la două meciuri oficiale.
 

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a avut trei jucători convocați la formaţia națională de seniori a României pentru stagiul de pregătire din București, la care selecţionerul Rareş Fortuneanu a evaluat potențialul mai multor tineri handbaliști români cu perspective de a evolua în prima reprezentativă.

Cei trei sunt Daniel Vasile (23 de ani, portar), Alexandru Andrei (22 de ani, extremă) și Gabriel Ilie (21 de ani, inter), alături de aceştia mai fiind convocaţi 15 handbalişti din Liga Naţională. Daniel Vasile nu e la prima acţiune alături de Naţionala mare, el făcând parte din lotul tricolor şi la două meciuri oficiale contând pentru preliminariile Campionatului European, cu Suedia şi Muntenegru. În schimb, Alexandru Andrei şi Gabriel Ilie au primit în premieră convocări la prima reprezentativă, cu ocazia stagiului de pregătire din capitală, care s-a încheiat miercuri, 30 decembrie, cu o confruntare de verificare contra selecţionatei de tineret.
 

„Sper să revin”

Până să fie chemat şi la echipa mare a României, Alexandru Andrei a participat cu reprezentativele tricolore de juniori și tineret la două turnee finale de Campionat European, iar cu HC Dobrogea Sud a jucat constant în Liga Națională în ultimele două campionate.

„Antrenorul ne-a spus că noi suntem viitorul echipei naționale. Voia să ne vadă la ce nivel suntem. Ne antrenăm bine, am dat teste fizice și o să urmăm un program de pregătire după cantonament. Suntem în vizorul lui pentru viitor. Este prima acțiune pentru mine la seniori. Am jucat până acum la cadeți, juniori și tineret pentru România. Sper să revin și să demonstrez că merit să fac parte din lot. Este un vis să joci în tricoul echipei naționale”, a declarat extrema HCDS, potrivit site-ului oficial al HCDS.
 

„Sunt fericit”

Gabriel Ilie a cochetat în trecut cu loturile României de juniori şi tineret şi e hotărât ca acum, fiind convocat şi la echipa mare (în urma evoluţiilor bune din acest sezon cu HC Dobrogea Sud), să-şi joace şansa şi să rămână în atenţia selecţionerului Rareş Fortuneanu.

„Antrenamentele sunt foarte intense, exact ce ne trebuie nouă, tinerilor. Vom primi un program de pregătire pentru viitor, să ne putem continua creșterea. Antrenorul ne-a spus că noi vom fi următoarea generație a echipei naționale și trebuie să ne familiarizăm cu sistemele de joc. A vrut să ne vadă și ne va monitoriza și la următoarele acțiuni. Sunt fericit că am ajuns să mă antrenez la cel mai înalt nivel și sper să o țin tot așa. Îmi doresc să am prestații tot mai bune la Constanța și să câștigăm toate meciurile”, a spus şi Gabriel Ilie, conform sursei citate.


Alături de cei mai buni jucători

În anii trecuţi, Daniel Vasile a fost căpitan al Naționalei de tineret, iar, în luna octombrie a acestui an, când a făcut parte din lotul primei selecționate, la meciurile cu Suedia și Muntenegru, el declara: „Mă bucur că antrenorii Naționalei au văzut o perspectivă în mine. Am crescut cu gândul de a ajunge la echipa națională. Voi fi alături de cei mai buni handbaliști din România, de la care am multe de învățat”.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citeşte şi:

Şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale

Portarii HC Dobrogea Sud Constanța, sub tricolor
Daniel Vasile - ”Am crescut cu gândul de a ajunge la echipa națională”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4075

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1612

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2381

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1465

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1519

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1779

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2251

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1486

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2413

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1860

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1730

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1927