HC Dobrogea Sud. Revenirea lui George Buricea „Ciro mi-a spus - «Cel mai bun transfer acum este să intri tu pe teren»“


În luna octombrie a anului trecut, veteranul George Buricea a revenit pe teren la HC Dobrogea Sud Constanţa, după ce, ajuns la 40 de ani, se retrăsese din activitatea de jucător. Situaţia de criză în care se afla însă echipa şi problemele de lot au reclamat reîntoarcerea lui Buricea, iar de atunci, de la meciul din deplasare cu CSM Bucureşti, HCDS nu a mai pierdut niciun meci!


George Buricea a mărturisit că nu se aştepta să revină pe teren. „Nu mă aşteptam nici eu, a fost total neprevăzut! Dacă mi-ar fi spus cineva în vară că voi continua să joc, i-aş fi spus că e cu capul… Dar am avut un început de campionat catastrofal, cu cinci înfrângeri, jucători accidentaţi şi un lot restrâns numeric din cauza noilor reguli ale federaţiei legate de criteriile de transfer pentru străini.


În momentul când a venit la echipă, Ciro (n.r. antrenorul principal Djordje Cirkovic) mi-a spus: «Cel mai bun transfer acum este să intri tu pe teren». Eram deja antrenor secund, dar am avut avantajul că mă antrenam cot la cot cu băieţii, pentru că trebuia să fim la antrenamente 7 contra 7. Eram mai util în teren pentru că avea nevoie de un apărător plus, care să alerge pe faza a doua. Am vorbit să joc 10 minute pe meci, dar am ajuns să joc 50 şi chiar 60 minute, ca în meciul cu Minaur. Este de două ori mai greu pentru mine decât anul trecut! Joc plus în apărare şi centru în atac, unde trebuie să am mereu mintea limpede. Mă bucur că, de când am intrat, nu am pierdut niciun meci. Sunt foarte mulţumit. Este peste aşteptări“, a declarat Buricea, pentru site-ul oficial al clubului.

 

„Mergem pe un fir de aţă“


Cât va mai juca însă handbalistul, care a început sezonul doar ca antrenor secund? Totul depinde de când se vor realiza transferurile dorite, opinia fiind că echipa mai are nevoie de doi jucători. „Mergem pe un fir de aţă. Malinovic s-a accidentat cu Minaur şi s-a văzut cât de greu este de înlocuit, pentru că nu avem alte soluţii pe inter dreapta. Ne mai trebuie cel puţin doi jucători, dar e foarte greu în perioada asta să găsim handbalişti străini care să poată îndeplini criteriile impuse de federaţie sau handbalişti români fără contract. Dacă vin jucători noi cu care să ne acoperim la 9 metri, mă retrag bucuros! Dar nu va fi deloc uşor. Se tot vorbeşte că avem cel mai mare buget din campionat. Nu e adevărat. Dinamo a adus jucători ca Jamali, de la Veszprem, Shebib, de la Montpellier, Vrankovic, Bannour. Noi nu ne permitem să plătim astfel de jucători. Și lumea uită că avem cinci echipe!“, a menţionat veteranul, conform sursei citate.

 

Ce obiectiv are la juniori


În afară de activitatea de la prima echipă, George este implicat ca antrenor şi la echipa secundă, din Divizia A (HC Dobrogea Sud II), şi la echipa de juniori 1. „Visul meu este să câştigăm medalia de aur cu juniorii 1! Știu că va fi foarte greu. Am mers aproape fără greşeală până acum, dar trebuie să ne calificăm la turneul final şi acolo să ne batem cu echipe tari din ţară. Obiectivul principal este ca, împreună cu Enis Murtaza, să scot doi-trei jucători pentru echipa mare. Și sunt trei-patru copii cu potenţial, dar mai au de muncit cel puţin trei ani. Mai avem şi vârfurile de la juniorii II antrenaţi de Ionuţ Puşcaşu, care joacă deja la juniori I. Sunt perspective bune“, a punctat Buricea.
 

Un mare avantaj


Echipa mare s-a reunit după vacanţă aseară, iar, în condiţiile în care jumătate dintre handbaliştii din lot sunt angrenaţi în acţiuni ale echipelor naţionale, pentru completarea efectivului de la antrenamente, se apelează la juniori. „Pentru ei va fi un mare avantaj, să se antreneze cu seniorii. Ne vom pregăti la Constanţa şi poate vom face şi două meciuri de verificare înainte de startul oficial, când îi vom avea şi pe cei de la loturi. Am urmărit naţionala la Trofeul Carpaţi şi nu pot să spun că mi-a plăcut. Am pierdut cu echipa a doua a Macedoniei. Sper să fie altceva la turneul din Italia. E adevărat, Rareş Fortuneanu nu a avut prea mult timp să închege echipa. Eu sper din tot sufletul să mergem în play-off şi să ne calificăm la Campionatul Mondial“, a mai spus experimentatul handbalist.



Sursa foto: ZIUA de Constanța



Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud. George Buricea a revenit pe teren. Explicaţiile sale „Lăsaţi-mă pe mine să fiu «scutul» lor şi loviţi-mă cât vreţi!“

HC Dobrogea Sud Constanţa, egal cu CSM Bucureşti. George Buricea, din nou pe teren
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 406

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 804

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 609

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 779

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 804

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 735

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1056

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1015

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 861

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1151

Handbal CSM Constanța pregătește returul cu Dinamo contra celor de la CSM București

21 Feb 2024 677

Handbal CSM Constanța a pierdut la zece goluri diferență meciul cu Dinamo din EHF European League (GALERIE FOTO)

21 Feb 2024 655

Handbal. CSM Constanța și Dinamo București, duel european Primul meci al dublei din EHF European League se joacă pe terenul „câinilor”

19 Feb 2024 1136

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1211

Handbal CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 999