Sport

HC Dobrogea Sud şi HC Farul, în handbalul masculin constănţean

Retragerea multiplei campioane a României HCM Constanţa din întrecerile interne nu duce la un vid competiţional în handbalul masculin constănţean, întrucât s-au pus bazele a două echipe: HC Dobrogea Sud Constanţa şi HC Farul Constanţa, născute însă în urma rupturii care a intervenit între foştii jucători şi Nurhan Ali, cel care a condus ca director executiv fosta campioană. 

Prima formaţie, înfiinţată de foştii jucători ai HCM-ului Ionuţ Stănescu (preşedintele clubului), Laurenţiu Toma şi George Buricea, s-a înscris deja în eşalonul secund şi a început antrenamentele, fiind pregătită de sârbul George Cirkovic, care a lucrat o perioadă la HCM ca secund al regretatului Zoran Kurteş. Lotul va fi format atât din jucători tineri, cât şi din câţiva handbalişti experimentaţi, care au evoluat şi pentru HCM, cum ar fi, pe lângă cei trei, Dalibor Cutura, Branislav Angelovski, Predrag Vujadinovic sau Rakcevic. Obiectivul este promovarea imediată în Liga Naţională. Săulescu, Subţirică sau Enescu sunt şi ei prezenţi în lot, ca şi unii tineri de la Academia Minaur. „Era păcat ca într-un oraş precum Constanţa, care a cunoscut atâtea satisfacţii sportive, handbalul să dispară", a spus George Buricea.  
 
În ce priveşte HC Farul, pe Facebook s-au avansat câteva informaţii: preşedinte - Nurhan Ali; antrenori - Eden Hairi (principal) şi Enis Murtaza (secund); lotul urmând să fie format doar din juniori sau tineri, în principal din Constanţa, Năvodari şi Medgidia. „Se doreşte o construcţie în timp a unei echipe competitive, gen HCM Constanţa, formaţie clădită de Nurhan Ali din tineri de perspectivă (la acea vreme). Numele de Farul este un deziderat care a rămas mai mereu la stadiul de proiect. Astăzi, în sfârşit, handbalul se va numi Farul“, se arată pe reţeaua de socializare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

17 Jul 2019 220

​HC Dobrogea Sud Constanţa va întâlni în primul tur al Cupei EHF o echipă din Turcia

16 Jul 2019 509

George Buricea, antrenor secund HC Dobrogea Sud a încheiat vacanţa. Marţi, îşi află adversarul din Cupa EHF (galerie foto)

16 Jul 2019 620

Alexandru Buligan s-a întors la Constanța. Va activa la HC Dobrogea Sud

13 Jul 2019 621

HC Dobrogea Sud. George Buricea, start într-o nouă etapă din viaţa sa „Nu vreau să rămân dator“

12 Jul 2019 849

„Ministrul apărării” Muntenegreanul Nebojsa Simovic, o altă achiziţie a HC Dobrogea Sud Constanţa

11 Jul 2019 665

După Omar Yassin, un alt egiptean a semnat cu HC Dobrogea Sud, portarul Karim Hendawy

10 Jul 2019 511

Omar Yassin, primul transfer al HC Dobrogea Sud Constanţa pentru noul sezon

09 Jul 2019 571

Handbalistul Nikola Crnoglavac s-a căsătorit. A jucat trei ani la HC Dobrogea Sud Constanţa (galerie foto)

09 Jul 2019 1888

Programul HC Dobrogea Sud Constanţa din turul Ligii Naţionale

22 Jun 2019 637

Alertă la pompieri. Panică la un bloc din Constanţa. Pentru ce intervin salvatorii

20 Jun 2019 1926

Laurențiu Toma, căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, invitat la turneul Air Caraibes Cup, din Guadelupa

16 Jun 2019 1355

„Este un început de drum“ Juniorii II de la HC Dobrogea Sud Constanţa, locul şapte la turneul final valoare al Campionatului Naţional

07 Jun 2019 540

„Mă uit înapoi cu mândrie“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, va avea un meci special de retragere. Partida cu Dinamo a fost ultima oficială!

24 May 2019 823

HC Dobrogea Sud a pierdut finala Ligii Naționale, rămânând cu medaliile de argint. În al doilea meci, Dinamo s-a impus la 14 goluri!

22 May 2019 714