HC Dobrogea Sud, victorie „dulce“ cu CSM Bucureşti. Pas mare spre finală „Un cadou perfect pentru ziua mea“

Duelul primelor două clasate din seria A a turneului play-off al Ligii Naţionale de handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa - CSM Bucureşti, a fost tranşat în favoarea ei de echipa gazdă, care s-a impus în propriul fief cu 28-23 (10-12), distanţându-se la cinci puncte de principala contracandidată la prima poziţie în serie.
 
După două etape, în care formaţia de pe litoral a înregistrat victorii, clasamentul grupei A arată astfel: 1. HC Dobrogea Sud - 12p, 2. CSM București - 7p, 3. Poli Timișoara - 3p, 4. Dunărea Călărași - 2p. Se vor disputa şase etape (cele patru echipe vor juca fiecare cu fiecare, tur - retur), după care echipa clasată pe primul loc va juca finala campionatului, contra echipei care va încheia pe prima poziţie seria B.
 
După meciul cu CSM Bucureşti, portarul HC Dobrogea Sud Ionuţ Iancu a spus: „Prima repriză a fost a lor, iar a doua a noastră. Toată echipa s-a dedicat. Mă bucur că am reuşit să-i învingem, după un meci destul de greu. Am vrut să jucăm bine şi în prima repriză, dar ei ne-au încurcat, cu o apărare foarte bună şi un portar inspirat. Vrem să jucăm finala, dar mai sunt multe meciuri grele, în genul celui cu CSM Bucureşti“, a arătat Iancu.
 

„Rămânem cu picioarele pe pământ“

 
Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, a spus că, prin victoria cu CSM Bucureşti, echipa constănţeană a făcut un pas mare către finală, dar mai e mult până acolo. „Am câştigat, dar CSM Bucureşti a rămas în cursa pentru câştigarea grupei. A fost un meci deosebit de greu, ca toate celelalte. Mă bucur că repriza a doua a fost mult mai bună şi, cu o inspiraţie suplimentară a lui Iancu, am reuşit să revenim de la -2 la pauză, detaşându-ne pe final la o diferenţă liniştitoare. Cu toţii ne dorim să ieşim campioni, dar rămânem cu picioarele pe pământ, mai e foarte mult până acolo, până la a juca finala şi a o şi câştiga. Avem în continuare o perioadă extrem de grea, cu trei meciuri la rând în deplasare. Primul e la Călăraşi, o echipă foarte bună pe teren propriu. Apoi jucăm la Timişoara şi pe terenul lui CSM Bucureşti. Dintre cele trei partide, trebuie să câştigăm minimum două, ca să stăm liniştiţi“, a precizat Ionuţ Stănescu.
 

Pauza din campionat s-a cunoscut

 
„A fost o victorie muncită. Vreau să felicit băieții. După 12 zile, am făcut un antrenament împreună, dar am reușit să câștigăm. S-a văzut pauza asta (n.r. în urma meciurile echipelor naţionale, la care HC Dobrogea Suzd a avut mai mulţi convocaţi), am făcut greșeli și în apărare, și în atac. Dar în repriza a doua ne-am revenit, am jucat cum știm noi. Este o victorie foarte importantă. E important să ne pregătim pentru fiecare meci. Suntem neînvinși și vrem să continuăm așa“, a spus şi antrenorul Zvonko Sundovski, conform site-ului oficial al clubului.
 

„Nu pot să îmi doresc mai mult“

 
După meciul cu Poli Timişoara, doi dintre componenţii HC Dobrogea Sud, Vujovic şi Markoski, au fost sărbătoriţi direct pe teren, pentru zilele lor de naştere, suporterii oferindu-le câte un tort. Şi la finele partidei cu CSM Bucureşti a fost un moment similar, cu Dejan Malinovic (care a împlinit 27 de ani pe 12 aprilie), Janko Kevic (care va face 33 de ani pe 20 aprilie) și Nikola Crnoglavac (care va împlini 27 de ani pe 21 aprilie) în rolurile principale. Toţi trei au avut parte de câte un tort de la fani, au fost aplaudaţi şi li s-a cântat „La Mulţi Ani!”. „Mulțumesc pentru tort, mulțumesc fanilor! Am avut ceva probleme în prima repriză, dar am vorbit la pauză și repriza a doua am jucat bine. Am arătat că suntem primii, trebuie să continuăm așa. Un cadou perfect de ziua mea, nu pot să îmi doresc mai mult”, a precizat Kevic.
 
Sursa foto: hcdobrogeasud.ro
 
Citeşte şi:
 

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie importantă în play-off cu CSM București

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4075

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1612

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2381

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1465

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1519

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1779

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2251

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1486

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2413

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1860

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1730

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1927