HCM pregateste derbiul cu Resita

hcm.jpgÎn cele 11 partide disputate de cele două formaţii, reşiţenii au reuşit să câştige un singur punct, pe vremea când antrenorul echipei de pe litoral era Aihan Omer

Campioana României, Handbal Club Municipal Constanţa, continuă programul extrem de dificil din ultima perioadă, urmând să joace, mâine, în derbiul campionatului, pe terenul formaţiei UCM Reşiţa.

După meciurile disputate din trei în trei zile, atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor, HCM va juca mâine, de la ora 18.00, una dintre partidele decisive în lupta pentru titlul de campioană, contra formaţiei pregătite de Aihan Omer, joc contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Bilanţul întâlnirilor dintre HCM Constanţa şi UCM Reşiţa este net în favoarea formaţiei de la malul mării. Astfel, din cele 11 întâlniri din Liga Naţională, Reşiţa a izbutit să obţină un singur punct, pe teren propriu, în sezonul 2005 - 2006, scor 33-33 (18-20). La vremea aceea, pe banca tehnică a constănţenilor se afla chiar actualul antrenor al reşiţenilor, Aihan Omer, în timp ce antrenorul de la UCM era Petre Avramescu. Mai mult, reşiţenii au suferit o singură înfrângere în acest sezon, chiar la Sala Sporturilor din Constanţa, în meciul tur, scor 26-20. Astfel, după ce au trecut relativ bine peste programul infernal din ultima perioadă, handbaliştii constănţeni speră să respecte tradiţia întâlnirilor directe şi să obţină o nouă victorie în faţa UCM-ului. „După rezultatul bun din Spania, trebuie să trecem cu bine şi peste jocul de la Reşiţa şi să ne vedem de drum în continuare", a declarat pivotul Silviu Băiceanu, completat de Mihai Popescu: „Nu avem timp să sărbătorim după meciul de la Valladolid, pentru că miercuri urmează partida de la Reşiţa şi suntem mai mult pe drumuri". În cazul unui nou succes al formaţiei pregătite de Zoran Kurtes şi Eden Hairi în faţa principalei urmăritoare din campionat, distanţa din clasament dintre HCM şi UCM Reşiţa s-ar majora la patru puncte, cu opt etape înainte de finalul sezonului. După meciul cu Valladolid, constănţenii au ajuns duminică seară la Timişoara, unde, ieri dimineaţă, au susţinut un antrenament în Sala Constantin Jude. Delegaţia HCM-ului va pleca în această dimineaţă spre Reşiţa.

Sărbătoresc calificarea la Constanţa

Meciurile importante nu se opresc pentru Toma şi compania. Sâmbătă, campioana revine în faţa propriilor suporteri, în compania cărora speră să sărbătorească cea mai mare performanţă a unei echipe de club româneşti: calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. HCM va primi vizita „cenuşăresei" Grupei A, PAOK Salonic, în penultima etapă a fazei grupelor. Formaţia de pe litoral mai are nevoie de un punct din următoarele două jocuri pentru a fi calificată şi din punct de vedere matematic. Accesul în faza superioară s-ar putea realiza şi în cazul în care HCM nu reuşeşte să obţină niciun punct în ultimele două jocuri, cu condiţia ca Pevafersa să învingă pe Pick Szeged, într-un meci programat tot sâmbătă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 508

CSM Constanța box Erson Huseim a câștigat Cupa României

22 Mar 2024 837

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 602

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 778

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 657

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 784

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 854

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1114

Baschet CSM Constanța, încă o victorie de răsunet contra campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și calificare în finala Cupei României (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1059

Au fost stabilite calendarul și comisia de evaluare a managerului de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

10 Mar 2024 539

Universitatea Ovidius din Constanța organizează finala regională în cadrul competiției muzicale „Europavox Campus” 2024

06 Mar 2024 423

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 697

Farul Constanța Amintirile de aur ale lui Mihai Guriță. Finala Cupei, meciurile cu Auxerre și eurogolul său. Un atacant care lovea ca fulgerul! (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 1178

Judo Costin Mihăilă, de la CS Sparta Techirghiol, medaliat la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1220