„Hercule“, trăsnit de „Moartea din Carpaţi“ Alex „Anonymous“ Filip, din Constanţa, debut memorabil la Superkombat (video)



Gala Superkombat World Grand Prix IV, care s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa, a fost spectaculoasă, trei dintre partide decizându-se prin KO

Sub ochii vedetei K-1 Remy Bonjasky, invitat special la Superkombat, Cătălin Moroşanu l-a învins în main-event, la categoria grea (+96 kg), pe grecul Giannis Stoforidis, după un croşeu de stânga în repriza a doua, care l-a pus la podea şi l-a coborât la rangul de muritor de rând pe cel poreclit „Hercule“.

Declaraţiile războinice ale sportivului elen premergătoare partidei s-au dovedit apă de ploaie în ring. Moroşanu a fost agresiv şi permanent la cârma partidei şi i-a deschis arcada adversarului încă din start. Stoforidis s-a mărginit să accepte asaltul românului, fiind avertizat de arbitru, cu puţin timp înainte de KO, că va fi penalizat pentru non-combat. Imediat după aceea, când a încercat să schimbe registrul, „Hercule“, a fost trăsnit de „Moartea din Carpaţi“ cu croşeul, iar meciul a fost gata.

Premiat de Bacary Sagna


Lovitura serii i-a aparţinut însă constănţeanului Alex „Anonymous“ Filip (29 de ani, 1,80 m – 76,9 kg), de la clubul Oyama Karate (antrenor - Marius Burlacu), cel care l-a învins tot prin KO, în repriza întâi, la categoria supermijlocie (-77 kg), pe ucraineanul Roman Palamar (20 de ani), cu o senzaţională lovitură de picior, din întoarcere, pe care Alex o ştie atât de bine din Karate Kyokushin şi care l-a făcut celebru şi pe colegul său de club Alin Mincu, la precedenta gală Superkombat. Aşa cum a promis, Filip, al cărui semn distinctiv a fost masca „Anonymous“, a vorbit doar în ring. Dornic de un debut convingător, luptătorul, care este poliţist în viaţa de zi cu zi, l-a luat tare încă de la început pe ucraineanul stabilit în Germania, încercând să pună capăt meciului cu spectaculoase lovituri de picioare. La final, Filip a fost premiat de fotbalistul francez Bacary Sagna, vedeta lui Manchester City, în vacanţă la Mamaia, venind şi la gală. Din Sala Sporturilor, ca spectator, nu a lipsit nici Irinel Columbeanu.

Adversarul lui Alin Mincu a fost numărat


Ceilalţi doi constănţeni din program au fost Alin Mincu, un alt luptător de la Oyama Karate (antrenor - Marius Burlacu), şi Mădălin Crăciunică, de la Keru Kento (antrenor - Lucian Stoicoci). Ambii au pierdut însă. Primul - la categoria semigrea (-81 kg), în faţa lui Dorin Stan, de la Cluj, un sportiv cu mai multă experienţă în kickboxing. Acesta s-a impus la puncte, însă abia în extra-round. Mincu a câştigat prima rundă, după ce l-a pus jos pe Stan, cu un croşeu de dreapta, clujeanul fiind şi numărat. Adversarul constănţeanului a revenit însă şi a dominat celelalte trei reprize, Alin Mincu încheind partida istovit şi cu nasul însângerat. Meciul a fost arbitrat de Mihai Isop, antrenorul secund de la CS Kickbox Ursoi Constanţa, care este şi arbitru. Zis „Noul Bonjasky“, Mădălin Crăciunică (20 de ani, 1,80 m - 71 kg) a fost învins, la categoria mijlocie (-71 kg), de Amansio Paraschiv, revanşa constănţeanului amânându-se astfel. Paraschiv, care şi-a schimbat numele de ring din „Şeicul de la Ploieşti“ în „Vikingul“, a fost avertizat de arbitru, la început, pentru câteva lovituri interzise, dar, în rest, s-a impus clar. Crăciunică a încercat să surprindă cu unele lovituri de picior, având meritul de a fi rezistat cu bărbăţie tot meciul în faţa „Vikingului“, chiar dacă, pe final, obosit, a încasat mult.  

Steagul dacic şi discursul lui Decebal


La un alt super-fight de la „-71 kg“, Claudiu Bădoi a câştigat prin KO, „Prinţul“ secerându-l cu un pumn în cap, în repriza a doua, pe Alexandru Popescu, cel căruia, în lumea kickboxing-ului, i se spune „The Wolf Man“. La categoria Super Cruiser (-95 kg), Sebastian Ciobanu, cunoscutul „Fiu al lui Dracula“, l-a învins prin decizie unanimă pe Nikolaj Falin, din Germania. La a treia confruntare de la „-71 kg“, duelul româno - turc Cristian Milea - Cenik Cankurtaranoglu i-a revenit primului luptător, la puncte, însă învinsul său a avut o atitudine lipsită de fair play la final, când Milea, zis „Cel mai rapid“, s-a dus la el să-l felicite. În fine, în cel de-al doilea meci dintre un român şi un grec, disputat la categoria Super Cruiser (-95 kg), Vlad Grigore, care poartă numele de scenă „Vlad Dracul“, a intrat în ring cu un steag dacic cu cap de lup şi acompaniat de un celebru discurs al lui Decebal din filmul „Columna“, însă a pierdut la puncte confruntarea cu Anastasios Karagiannidis, decizie 2 la 1.

Sursa foto: Superkombat


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alex Filip şi Dumitru Ţopai „Anonymous“ şi „Bomber-man“ şi-au distrus adversarii la gala Superkombat din Puerto Rico (galerie foto)

28 Mar 2016 5086

Ciobanul, declarat învingător în faţa poliţistului, la Superkombat Alex Filip - „Mă voi ridica şi nu voi renunţa“ (galerie foto)

09 Mar 2015 5859

Nu mai e „Anonymous“ Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, şi KO-ul său de la gala „Superkombat“ fac înconjurul lumii (galerie foto)

08 Aug 2014 6403

Poliţistul din Constanţa care vorbeşte numai în ring Luptătorul Alex Filip va fi „Anonymous“ la gala Superkombat (galerie foto)

30 Jul 2014 15297