Hotărârea de Guvern de trecere a Complexului Stadion „Gheorghe Hagi“ la municipalitatea constănţeană, publicată în Monitorul Oficial

S-a mai făcut un pas către trecerea efectivă a Complexului Stadion „Gheorghe Hagi“ la municipalitatea constănţeană.

Astăzi, în Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat transmiterea bazei sportive pomenite din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanâa, în domeniul public al municipiului Constanţa, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public local.

Predarea-preluarea imobilului se efectuează pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, la valoarea de inventar de la data transmiterii, în termen de 30 de zile de când a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern, prin publicarea, astăzi, în Monitorul Oficial. 

Pe drumul către predarea complexului sportiv la municipalitate, săptămâna viitoare va începe un inventar la pavilionul administrativ.

În HG se precizează faptul că scopul transmiterii imobilului îl reprezintă dezvoltarea activităţilor de tineret şi sport în municipiul Constanţa, în condiţiile legii.

Municipiul Constanţa, prin Consiliul Local, se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ale unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia.
 
Ministerul Tineretului şi Sportului va verifica şi controla periodic, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis, în conformitate cu destinaţia acestuia.

În situaţia în care, în urma controlului, se constată că imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinaţia acestuia, imobilul respectiv revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în condiţiile legii.

La transmiterea imobilului, se vor preda mijloacele fixe şi obiectele de inventar din dotarea acestuia. Preluarea imobilului se face cu respectarea situaţiei juridice a acestuia, existentă la data transferului.
 
Odată cu predarea imobilului se vor preda şi prelua activul şi pasivul acestuia, conform balanţei de verificare întocmite la data predării imobilului.


În termen de 60 de zile de la preluarea imobilului se va proceda, prin grija noului proprietar, la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Constanţa.  

Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Citeşte şi:


Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termenul de finalizare a demolării stadionului Gheorghe Hagi este luna septembrie!

09 Jun 2023 1507

Editorial Stadion nou la Constanța. În rândul fanilor, așteptarea e tot mai grea

28 Apr 2022 6099

APM Constanța a dat acordul pentru Complexul Sportiv Constanța

09 Jun 2021 4665

Situația stadionului Gheorghe Hagi din Constanţa ajunge în Parlamenul României

25 May 2021 3793

Constanţa Suporterii FC Farul i s-au adresat primarului Vergil Chiţac pe tema noului stadion

23 Apr 2021 4829

A fost aprobat regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa. Reguli de acces şi conduită în arenă (document)

01 Nov 2018 4777

DJST Constanţa La Complex Stadion „Gheorghe Hagi“, se realizează doar antrenamente, nu şi activitate competiţională

14 Aug 2018 3618